4 måter å feire juledagen på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å feire juledagen på
4 måter å feire juledagen på
Anonim

Boxing Day, også kjent som St. Stephen's Day, feires vanligvis dagen etter jul (26. desember) i Storbritannia og andre land med britiske røtter. Selv om opprinnelsen er uklar, er en populær teori at den stammer fra middelalderens praksis med kirker som åpner sine samlingsbokser for de fattige på denne dagen, og derfor er veldedighet et viktig tema for denne høytiden. Lær hvordan du kan innlemme denne og andre skikker for å feire en tradisjonell juledag.

Trinn

Metode 1 av 4: Å være veldedig

Feire 1. juledag
Feire 1. juledag

Trinn 1. Frivillig for kirkelige funksjoner

Finn ut om kirken din følger tradisjonen med å samle donasjoner fra menigheten og dele dem ut til de mindre heldige på 1. juledag. Spør om de trenger hjelp. Doner du tiden din, gjør de det.

Feir juledag Trinn 2
Feir juledag Trinn 2

Trinn 2. Doner tiden din andre steder

Legemliggjør ånden til veldedighet ved å gi og finne organisasjoner som trenger frivillige for programmer den dagen. Samle mat og/eller donasjoner for en matkjøring. Hjelp til på et suppekjøkken. Doner blod. Bidra til å forbedre andres liv.

Feir juledag Trinn 3
Feir juledag Trinn 3

Trinn 3. Planlegg fremover

Siden det er nødvendig med veldedighet hele året, kan du bruke Boxing Day til å planlegge kalenderen din for det kommende året. Søk på nettet etter fremtidige arrangementer der du kan være behjelpelig. Planlegg et budsjett slik at du kan donere til dine favoritt veldedige organisasjoner med jevne mellomrom.

Feir juledag trinn 4
Feir juledag trinn 4

Trinn 4. Tips folk som gir deg service

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du gi en feriebonus til dørvakten, postarbeideren, leveringspersonen og alle andre som gir deg vanlig service.

Selv om dette pleide å være en sterk tradisjon som stammer fra da hustjenere bodde på stedet hos arbeidsgiverne sine, har tilbudet om feriebonuser på selve juledag avtatt siden de gikk over til moderne tid. Siden mange av de du vil tipse kan ha fri, må du tipse dem på forhånd

Feir juledag Trinn 5
Feir juledag Trinn 5

Trinn 5. Vær en Wren -gutt

Kjøp en utstoppet fugl og et fuglebur lett nok til å bære. Kle deg ut på en dame mote. Parade rundt i byen og be om donasjoner fra forbipasserende på gaten, kunder på puber og restauranter, eller ved å banke på hus fra dør til dør.

  • Opprinnelig ble faktisk wrens jaget og drept for å bruke som rekvisitter, men hold deg til å bruke en utstoppet fugl i stedet for å unngå å irritere folk i dag.
  • Tidligere ble donasjoner vanligvis samlet inn for å finansiere en dans samme kveld. Selv om noen lokaliteter fortsatt kan ha denne tradisjonen, doneres mange samlinger nå til veldedighet.
  • "Good King Wenceslas" er en populær sang som er spesifikk for Boxing Day. Albumet "Bells of Dublin" av det irske bandet The Chieftains inneholder også tre juledagene Boxing Day: "The Stephen's Day Murders", "The Arrival of the Wren Boys" og "A Wren in the Furze."

Metode 2 av 4: Å spille eller se på sport

Feir 1. juledag trinn 6
Feir 1. juledag trinn 6

Trinn 1. Bli med på revejakten

Selv om drap av rev i stor grad har blitt kriminalisert, varer revjakten fremdeles som en populær 1. juledagstradisjon. Ta på deg den røde jakken, monter hesten din, og delta i den lovlige erstatningen for å skylle ut rev med hundene dine (uten å drepe reven) eller jage en menneskelig erstatning i stedet.

Feir 1. juledag trinn 7
Feir 1. juledag trinn 7

Trinn 2. Spill fotball

Siden fotball (eller fotball, for deg amerikanere) er en så viktig del av tradisjonene for første juledag, så vel som den generelle kulturen i landene som feirer det, kan du komme deg ut av huset og brenne av noen av kalenderne på ferien. Organiser et pickup -spill i nabolaget. Utfordre familien din til en kamp. Hvis du er på et serielag, kan du sette opp en kamp med en lokal rival.

Feir juledag Trinn 8
Feir juledag Trinn 8

Trinn 3. Delta på spill og løp

Gå til et av de mange hesteløpene, fotballkampene og cricketkampene som er planlagt på 1. juledag. Ikke bekymre deg for å reise; de fleste lag sørger for å spille et annet i nærheten, slik at verken spillerne eller fansen deres må gå for langt hjemmefra.

Feir juledag trinn 9
Feir juledag trinn 9

Trinn 4. Ta en dukkert

Delta i en av mange iskalde svømmer som arrangeres på 1. juledag. Bruk noe absurd fancy, ta et steg i vinterhavet, og vinn en medalje for tapperhet mens du varmer deg tilbake foran et bål ved stranden med alle de andre vågale sjelene. Mange av disse arrangementene samler inn penger til veldedighet, så betrakt det som en god gjerning!

Metode 3 av 4: Tilbringe tid med venner og familie

Feir juledag Trinn 10
Feir juledag Trinn 10

Trinn 1. Besøk familie

Hvis din store familie er for stor til at du kan se alle enten på julaften eller juledagen, kan du bruke 1. juledag til å inkludere dem i ferien. Ha en formell høytidsfest, eller hold tro mot den mer avslappede ånden på Boxing Day, og få et enklere møte.

Populær mat som serveres som et 1. juledagsmåltid inkluderer rester av kalkun som serveres som smørbrød eller et annet fullt måltid, eller alternativt en kald skinke eller roastbiff servert som en buffé for å minimere forberedelse og matlaging. I Storbritannia og Canada ønsker mange restauranter velkommen til store fester for juledagene, eller buffeer som serverer stekekjøtt skåret på bestilling

Feir juledag Trinn 11
Feir juledag Trinn 11

Trinn 2. Tilbring tid med venner

Hvis du allerede har merket familien av listen over ferieoppgaver, kan du gjerne gjøre første juledag til en tid du kan tilbringe med venner i stedet. Gå til en sportsbegivenhet eller se en på den lokale puben. Eller bare henge sammen hjemme hos noen.

Feir juledag Trinn 12
Feir juledag Trinn 12

Trinn 3. Hold det uformelt

Legg ferienes formalitet bak deg. Vert en potluck hvor alle er fri til å kvitte seg med restene. Gjør det til en pyjamasfest hvis du vil gjøre det enda mindre formelt og mer innbydende. Still inn fotballmaraton på TV, son ut og vær glad.

Feir juledag Trinn 13
Feir juledag Trinn 13

Trinn 4. Dra på utflukt

Siden sport og trening er en så stor del av 1. juledag, hold deg i ånden og la hele familien få trent. Bruk denne ekstra tiden sammen til å gå en lang tur gjennom skogen eller gå gjennom gatene.

Feir juledag Trinn 14
Feir juledag Trinn 14

Trinn 5. Delta på en pantomime

Ta med de små barna til å se dette familievennlige stykket livlig teater basert på eventyr, som tradisjonelt fremføres på 1. juledag. Syng sammen med de musikalske numrene og samhandle med utøverne på scenen.

Metode 4 av 4: Shopping

Feir 1. juledag trinn 15
Feir 1. juledag trinn 15

Trinn 1. Jage salget

Dra nytte av den mer moderne tradisjonen med butikker som åpner dagen etter jul, og tilbyr dype rabatter. Gå til større kjedebutikker og kjøpesentre, siden mindre butikker er mer sannsynlig å forbli stengt for ferien.

  • Sjekk butikkens åpningstider for første juledag på forhånd, siden de kan holde seg til en søndagsplan uavhengig av hvilken ukedag det er, eller åpne enda tidligere enn normalt.
  • Kom tidlig siden det kan danne linjer utenfor før butikkene åpner.
Feir juledag Trinn 17
Feir juledag Trinn 17

Trinn 2. Vær tro mot Boxing Day sine røtter

Siden veldedighet anses å være et viktig aspekt av ferien, kan du bruke rabatter til å handle for andre som kan mangle midler til å ha råd til selv disse salgene. For eksempel kan du kjøpe strøk, tepper og annet vinterutstyr for hjemløse.

Feir juledag Trinn 16
Feir juledag Trinn 16

Trinn 3. Gjør det til en familietur

Behold noe av ferien og gjør det til en utflukt for hele familien. Ta med gavekort blant dine andre julegaver til familien, slik at de kan bruke dem dagen etter. Bygg en egen tradisjon rundt det årlige salget.

Tips

  • Selv om 1. juledag generelt sett blir betraktet som dagen etter jul (26. desember), blir ferien observert påfølgende mandag hvis den 26. tilfeldigvis faller i helgen.
  • Hvis du er i et land som feirer 1. juledag som en lovlig ferie, husk at banker og offentlige kontorer vil bli stengt, og offentlig transport kan kjøres på begrensede rutetider.

Anbefalt: