Hvordan føle seg lykkelig i løpet av en kald vinter: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan føle seg lykkelig i løpet av en kald vinter: 10 trinn (med bilder)
Hvordan føle seg lykkelig i løpet av en kald vinter: 10 trinn (med bilder)
Anonim

Har du noen gang lagt merke til hvordan dårlig vær ser ut til å trekke ånden ned med det? Det er ingenting du kan gjøre med været, men det er forskjellige ting du kan gjøre for å holde humøret oppe til våren.

Trinn

Bilde
Bilde

Trinn 1. Finn ting du kan glede deg over om vinteren

En snødekt, isete, kald eller regnfull verden kan være vakker og har ofte lyder og lukter helt sine egne. Hvis du er kunstner, fotograf eller håndverker, gir vinteren mye inspirasjon og forskjellige farger å jobbe med. Selv om du ikke føler deg så kreativ, kan det bare være en hyggelig måte å slappe av og nyte freden på å se en vinterscene hjemmefra.

2010 02 06 1091 Washington DC skiløpere på Pennsylvania Ave 7906
2010 02 06 1091 Washington DC skiløpere på Pennsylvania Ave 7906

Trinn 2. Delta i vinteraktiviteter

Nyt ski, aking eller skøyter. Besøk et sted i nærheten mens sommermengdene er borte.

  • Hvis du er nybegynner innen snøsport, kan du prøve å lære på områder der du ikke vil bekymre deg for at mer erfarne mennesker presser deg ut. Lokale parker og rolige langrenns- eller slalåmbaner er ideelle utgangspunkt for å oppmuntre deg til å komme deg ut og prøve nye vintersport.
  • Å lage snømenn, snøhytter og snølykter er morsomme aktiviteter for både barn og voksne.
Bilde
Bilde

Trinn 3. Hold deg varm

Enten det betyr å sitte ved bålet, kose deg med en du er glad i eller et kjæledyr, stappe på teppene eller ta en varm drink, hold deg varm. Den beste måten å holde seg varm hele tiden er å bruke lag med passende klær, spesielt ulltrøyer, undertrøyer og gensere. Og ikke forsøm føttene dine-ullsokker og tøfler er et must-ha for å holde deg varm hele vinteren.

Husk: en betydelig andel kroppsvarme går tapt gjennom hodet ditt - så nå er det på tide å piske ut de mest fasjonable vinterhatter, baretter, øreklokker, hodebånd, sjal og annet tilbehør

Boksamling 1
Boksamling 1

Trinn 4. Finn noe å gjøre i tillegg til stuing om været

Dette ville være et flott tidspunkt å lese den boken som har stått på listen din-eller til og med skrive den. Spill kort, rengjør huset, lag en stor gryte med suppe, ta en hobby eller strikk en varm genser. Det er også en god tid å sortere bilder, datafiler, stofflagre og alt annet som har samlet seg i løpet av de andre månedene av året.

  • Gå på kino oftere.
  • Besøk museer, kunstgallerier, astronomi observatorier, matlaging (for eksempel sjokolade, ost, etc.), og mens du er borte i de kalde timene i de oppvarmede rommene, lærer du noe nytt.
  • Bruk innendørs idrettsanlegg som fjellklatrevegger, squashbaner, badmintonhaller, etc.
  • Les Hvordan holde barna underholdt om vinteren for ideer om hvordan de skal holde barna lykkelige om vinteren.
Radio, lampe og måler i faux HDR 6389
Radio, lampe og måler i faux HDR 6389

Trinn 5. Lys opp

Vinteren kommer med de korteste dagene og årets laveste lys. Gå ut hvis du kan. Hvis du ikke kan, eller hvis du er så langt fra ekvator som å ha lite eller ingen dagslys, kan du bruke lys i full spektrum, lyse eller hvite vegger og kanskje noen livlige aksentfarger.

Lær hvordan du lager vintervinduepynt

Running Cold 7903
Running Cold 7903

Trinn 6. Hold deg aktiv

Så mye som mulig, kom deg ut. Sett deg sammen og ta minst en kort spasertur. Hvis været ikke tillater det, må du bevege deg innvendig. Gå opp og ned trappene hvis du har dem. Lag en treningsbånd eller bruk den tredemøllen eller trappemaskinen som samler støv. Trening øker kroppstemperaturen og blodet flyter. Det regulerer også ting som søvn og kosthold. Beveg deg rundt litt hver dag.

  • Hvis du har en hund, fortsett å gå med ham om vinteren. Det vil gjøre dere begge en god verden, og det er en vanlig rutine som hjelper deg med å trene utenfor. Les Hvordan holde hundene varme om vinteren for tips om hvordan du holder hunden varm når du går.
  • Se Hvordan du jogger i kaldt vær, hvordan du går om vinteren og hvordan du fortsetter å løpe i snøsesongen for mange nyttige vintertreningstips.
Grow lys på jobb 3755
Grow lys på jobb 3755

Trinn 7. Bla gjennom frøkataloger og planlegg hagen din

Det er ingenting som er så lovende som tanken på at våren er rundt hjørnet. Du kan til og med starte noen planter innendørs under kunstig lys.

  • Se Hvordan dyrke vintersalater og Hvordan vinterså frø utendørs for flere ideer.
  • Ta en tur i hagen din eller den lokale parken og se hvordan dyrelivet overlever og hvordan plantene takler det. Du kan også prøve å identifisere trær om vinteren.
Bilde
Bilde

Trinn 8. Spis ordentlig

Du har en tendens til å spise mer om vinteren, enten på grunn av ferier eller fordi kroppen din krever mer energi. Uansett, prøv å holde et balansert kosthold inkludert frukt og grønnsaker (tørket eller hermetisert om nødvendig) du kan. Prøv å ikke overdrive det på sukker og stivelse.

  • Velg karbohydrater med omhu. Det er naturlig å kreve dem i de kaldere månedene, og det er viktig å konsumere komplekse karbohydrater (frukt, grønnsaker og beriket fullkorn) over bearbeidet mat.
  • Oppretthold vitamininntaket. Vitamin B er viktig, spesielt folat, for å stoppe deg med å føle blues; dette i matvarer som linser, erter og spinat.
  • Sørg for at inntaket av mat som er rik på tryptofan øker fordi dette er aminosyren som kreves for å produsere serotonin, nevrotransmitteren som hjelper deg til å føle deg bra. Egnede matvarer inkluderer bananer, fjærfe, meieriprodukter og erter.
  • Fortsett inntaket av omega-3 fettsyrer for å bekjempe blues, spise mat som kaldtvannsfisk og linfrø og valnøtter.
  • Unngå mat som får deg til å føle deg treg, for eksempel sterkt bearbeidet mat, mettet fett og sukkerholdig mat. Disse kan forverre enhver blues fordi de får deg til å føle deg sløv og ofte resultere i et krasj etter den første energisprengningen. Vær i tillegg forsiktig med aspartam, da det kan forstyrre serotoninfunksjonen og gi deg en bedre stemning; Hvis du merker noen reaksjoner på det, må du unngå å spise det.
279804967_668397cde9
279804967_668397cde9

Trinn 9. Hold kontakten

Ring venner eller få nye. Hvis du regelmessig deltar på klubbmøter, kirker eller andre aktiviteter, prøv å ikke avbryte rutinen bare for dårlig vær. Hvis transport er en utfordring for deg, kan du koble deg til venner eller hjelpsomme mennesker som kan gi deg en tur til og fra dine vanlige aktiviteter.

Farmer John's Cherry Orchard Fredonia NY 6070 12Dec09 sepia 9471
Farmer John's Cherry Orchard Fredonia NY 6070 12Dec09 sepia 9471

Trinn 10. Husk at uten vinter ville ingen verdsette og elske somrene mange flotte kvaliteter

Folk klarer å hente mye inspirasjon fra vinteren, inkludert å tilbringe mer familie sammen og bruke dette som en sjanse til å øke ferdigheter som vil være nyttige når været varmes opp. Noen mennesker velger til og med å bruke vinteren til å feire viktige livshendelser, for eksempel å gifte seg i snøen. Uansett hva du synes om vinteren, i motsetning til våre forfedre i mange tidligere århundrer, hjelper vår moderne livsstil oss med å holde varmen, reise trygt og fortsette livet med en god mengde komfort i vintersesongen, alle gode grunner til å finne noe godt om å leve gjennom de kaldeste månedene.

Tips

  • Husk at vinteren har sine fordeler. Det kan bringe nødvendig nedbør til et område. Noen planter krever en viss mengde kulde for å dyrke blomster eller frukt året etter.
  • Planlegg en tur midt på vinteren for å komme deg vekk fra kulden i en uke eller to. Dette kan løfte humøret dramatisk og vil gjøre det lett å komme seg gjennom resten av vinteren.
  • Vær glad for at det i det minste ikke er varmt: du fryser kanskje av men akkurat nå, men folk på den andre siden av verden svetter bøtter.

Advarsler

  • Unngå å overdrive alkohol og koffein gjennom vinteren. Disse kan føre til at du føler deg sliten, noe som igjen kan føre til at du føler deg mer stemningsfull med elementene og kan føre til utmattelse.
  • Hvis du lider alvorlig, kan du ha sesongens affektive lidelse (SAD), som årlig rammer rundt en halv million mennesker i USA. Søk råd fra legen din for å hjelpe deg med å overvinne vinterbluesen.

Anbefalt: