3 måter å bruke Airbrush -sjablonger på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å bruke Airbrush -sjablonger på
3 måter å bruke Airbrush -sjablonger på
Anonim

Når du maler med airbrush, er sjablonger et flott verktøy for å hjelpe deg med å oppnå rene, konsistente resultater. Du kan enten kjøpe ferdiglagde sjablonger eller lage din egen. For å lage solide former er en negativ sjablong det beste alternativet. Du kan også lage negative former på lerretet ditt med maler, også kjent som positive sjablonger. Når du har blitt komfortabel med begge typene, kan du prøve å kombinere dem for å lage et mer komplekst bilde!

Trinn

Metode 1 av 3: Bruke negative sjablonger

Bruk Airbrush Stencils Trinn 1
Bruk Airbrush Stencils Trinn 1

Trinn 1. Monter maleroverflaten sikkert

Du vil kunne bruke sjablonen din mest effektivt hvis du maler på en stabil, flat overflate. Monter overflaten du vil male på et staffeli eller fest den på en vegg.

  • Jo flatere arbeidsflaten er, jo mer pent vil du kunne fylle ut sjablongen.
  • Hvis du maler på stoff, må du sørge for å trekke det tett så det ikke blir heng eller rynker. Vær forsiktig så du ikke strekker det så mye at du forvrider designet ditt.
Bruk Airbrush Stencils Trinn 2
Bruk Airbrush Stencils Trinn 2

Trinn 2. Fest sjablongen til overflaten du vil airbrush

Avhengig av størrelsen og kompleksiteten til designet, kan du ganske enkelt holde sjablongen på plass med hånden. Du kan imidlertid frigjøre begge hendene og holde sjablongen stabil ved å bruke spray-on sjablonglim. Sprøyt sjablongen forsiktig med limet og la det sitte i 2-3 minutter før du setter sjablongen på malingsoverflaten.

Du kan også tape sjablongen på plass med litt maskeringstape

Tips:

Hvis du lager din egen negative sjablong, beholder du den utskårne formen. Du kan bruke den som en mal og innlemme både negative og positive versjoner av samme form i designene dine!

Bruk Airbrush Stencils Trinn 3
Bruk Airbrush Stencils Trinn 3

Trinn 3. Bruk maskeringstape til å dekke områder du ikke vil male

Når du bruker airbrushen din, kan det hende at litt maling havner utenfor sjablongens grenser. For å forhindre dette, legg litt maskeringstape rundt ytterkantene på sjablongen. På den måten vil eventuell herreløs maling havne på tapen i stedet for på arbeidsflaten.

Hvis du maler på tynt papir, må du være forsiktig med å bruke maskeringstape. Det kan rive papiret når du trekker det av. Maskeringstape bør imidlertid være trygt å bruke på tykkere papir eller kartong

Bruk Airbrush Stencils Trinn 4
Bruk Airbrush Stencils Trinn 4

Trinn 4. Sveip airbrushen frem og tilbake over sjablongen for å fylle ut designet

Før airbrushen over sjablongen i en opp-og-ned eller side-til-side bevegelse. Pass på at du ikke holder penselen for nær sjablongen eller henger på et sted for lenge, ellers kan maling presses under kantene på sjablongen. Du kan også holde designet pent ved å holde airbrushen i en 90 ° vinkel i forhold til sjablongen.

Du må kanskje holde airbrushen minst 5,3–7,6 cm fra overflaten du maler for å få bred nok dekning og sørge for at du ikke overbelaster sjablongen

Bruk Airbrush Stencils Trinn 5
Bruk Airbrush Stencils Trinn 5

Trinn 5. Bruk flere farger og verdier for å lage et mer komplekst design

Når du fyller ut sjablongen, ikke vær redd for å bli kreativ! Hvis du ønsker det, kan du lage separate passeringer med forskjellige farger, eller skygge på frihånd innenfor sjablongdesignet.

  • For eksempel kan du begynne med en malingsfarge på toppen og deretter overføre til en annen farge nederst for å lage en gradient eller ombre -effekt.
  • Gjør flere passeringer med airbrushen hvis du vil ha mørkere maling, eller bare noen få passeringer hvis du vil ha en lysere effekt.
Bruk Airbrush Stencils Trinn 6
Bruk Airbrush Stencils Trinn 6

Trinn 6. Trekk sjablongen forsiktig av når du er ferdig

Når du har malt overflaten, fjern eventuell malertape og trekk forsiktig bort sjablongen. Pass på å ikke rive sjablongen hvis den er laget av papir eller annet delikat materiale.

  • Prøv å løfte sjablongen rett av uten å dra den fra side til side for å unngå flekker.
  • Hvis det er noen undermalinger (dvs. områder der malingen sivet inn under kantene på sjablongen), kan du kanskje korrigere det med litt maling som matcher fargen på bakgrunnen.
  • Sørg for at blekket på sjablongen er tørt før du bruker det igjen.

Metode 2 av 3: Airbrushing med en mal

Bruk Airbrush Stencils Trinn 7
Bruk Airbrush Stencils Trinn 7

Trinn 1. Bruk et spraylim for å fikse malen på plass

En mal (ellers kjent som en positiv sjablong) er omtrent som en negativ sjablong, bortsett fra at det er en solid form som maskerer ut et område av arbeidsflaten. Bestem hvor du vil at malen skal være, og spray deretter ned på baksiden med et lite sjablonglim. La den bindes i 1-2 minutter, og fest deretter malen på arbeidsflaten.

Hvis du føler deg komfortabel med det, kan du bare holde malen på plass med hånden og flytte den rundt mens du jobber med å lage flere bilder på samme overflate

Tips:

Hvis du vil, kan du overlappe flere maler for å lage et mer komplekst design.

Bruk Airbrush Stencils Trinn 8
Bruk Airbrush Stencils Trinn 8

Trinn 2. Spray lett rundt malen for å lage en oversikt

Når du bruker en mal, vil du lage en kontur av formen med en negativ (malingsfri) silhuett inni. Bruk airbrushen til å lett følge grensen til malen, og skape en "halo" -effekt.

  • Noen maler har innvendige detaljer, noe som betyr at de fungerer som et kryss mellom en mal og en negativ sjablong. Hvis dette er tilfellet, må du passe på å bruke airbrushen over hele malen for å fylle ut alle åpne områder i designet.
  • For å lage en fin, mørk kontur, hold airbrushen nær arbeidsflaten og følg malen på malen nøye. For en mer diffus kontur, hold airbrushen lenger unna og bruk bredere slag.
Bruk Airbrush Stencils Trinn 9
Bruk Airbrush Stencils Trinn 9

Trinn 3. Fjern malen forsiktig fra overflaten når du er ferdig

Etter at du er fornøyd med omrisset du har laget rundt malen, løfter eller skreller du malen forsiktig av arbeidsflaten. Vær forsiktig så du ikke river malen eller arbeidsflaten.

Prøv å ikke skyve malen rundt mens du fjerner den, ellers kan du ende opp med flekker

Bruk Airbrush -sjablonger Trinn 10
Bruk Airbrush -sjablonger Trinn 10

Trinn 4. Legg til innvendig skyggelegging og detaljer hvis du vil

Malen vil etterlate et tomt, negativt bilde på arbeidsflaten. Hvis du ønsker det, kan du fylle ut det tomme feltet med detaljer fra frihånd eller skygger.

For eksempel, hvis du har brukt en skallemal, kan du nå legge til litt skyggelegging og fylle ut detaljer som konturene på tennene eller de naturlige suturene i beinet

Metode 3 av 3: Lage flerskiktsdesign

Bruk Airbrush -sjablonger Trinn 11
Bruk Airbrush -sjablonger Trinn 11

Trinn 1. Velg en kombinasjon av sjablonger og maler

Hvis du vil lage et mer komplekst design, kan du kombinere flere typer sjablonger sammen til et enkelt bilde. For eksempel kan du lage et design ved å bruke en kombinasjon av:

  • Et overlegg. Dette er en type sjablong som dekker hele arbeidsflaten for å lage en detaljert bakgrunn. Et stykke blondestoff eller en stor doil vil fungere for dette formålet.
  • En mal.
  • En eller flere negative sjablonger.
Bruk Airbrush -sjablonger Trinn 12
Bruk Airbrush -sjablonger Trinn 12

Trinn 2. Fest malen på arbeidsflaten

Hvis du lager et design der et malbilde vil være hovedfokus, må du sette malen på plass først. Fest den forsiktig til arbeidsflaten med litt klebrig sjablonspray.

For denne typen design må du være nøye med å planlegge hvor du vil at alle elementene skal være i forhold til hverandre

Bruk Airbrush -sjablonger Trinn 13
Bruk Airbrush -sjablonger Trinn 13

Trinn 3. Sett overlegget på plass over malen

Når du har opprettet en disposisjon for malen din, legger du til sjablongen for overlegg. Det kan være lurt å tape eller feste den til kantene på arbeidsflaten.

Overlegget vil skape en interessant bakgrunn for det negative malbildet

Visste du?

Noen komplekse sjablongdesigner innebærer bruk av 2 eller flere overlegg som fungerer sammen for å lage et enkelt bilde. For eksempel, hvis du lager et tredesign, kan du ha ett overlegg for grenelementene, et annet for bladene og et tredje for blomster.

Bruk Airbrush Stencils Trinn 14
Bruk Airbrush Stencils Trinn 14

Trinn 4. Bruk airbrushen til å fylle ut området rundt malen

Med overlegget og malen på plass, sveip airbrushen over arbeidsflaten med en frem og tilbake bevegelse. Fyll ut så mye av overflaten du vil, men fokuser på malets grenser.

Jo større område du dekker med malingen din, jo mer av overleggsdesignen vil være synlig i det siste stykket ditt

Bruk Airbrush Stencils Trinn 15
Bruk Airbrush Stencils Trinn 15

Trinn 5. Fjern overlegget og gjør et nytt pass rundt malen

Når du har fylt ut bakgrunnen for designet, tar du overlegget av arbeidsflaten. Ta din airbrush og følg forsiktig kantene på malen for å skape en sterkere kant for fokuspunktet i designet.

Hvis malen din har negative interiørdetaljer, er dette et godt tidspunkt å fylle dem ut. Det kan være lurt å gjøre det i en annen farge enn bakgrunnsmaling

Bruk Airbrush Stencils Trinn 16
Bruk Airbrush Stencils Trinn 16

Trinn 6. Bruk en negativ sjablong for å legge til flere dekorasjoner

Nå som omrisset av hoveddesignet er etablert, kan du ha det moro med å legge til flere detaljer. Ta en negativ sjablong og fyll ut noen få former rundt designet.

  • For eksempel kan du ta en stjerne -sjablong og spre noen stjerner rundt bildet ditt.
  • For å skape kontrast, bruk en annen farge enn malingen du brukte for å fylle ut bakgrunnsdesignet.
Bruk Airbrush -sjablonger Trinn 17
Bruk Airbrush -sjablonger Trinn 17

Trinn 7. Fjern malen fra arbeidsflaten

Når du er fornøyd med designet, skal du fjerne malen forsiktig. Sørg for ikke å rive malen eller arbeidsflaten.

Anbefalt: