3 måter å ta klesmålinger uten å målebånd

Innholdsfortegnelse:

3 måter å ta klesmålinger uten å målebånd
3 måter å ta klesmålinger uten å målebånd
Anonim

Enten du bestemmer klesstørrelsen din fra et størrelsestabell eller om du lager klær til deg selv eller en annen person, er det viktig å ta presise målinger for å få en god passform. Et fleksibelt målebånd i klut er best for dette, men hvis du ikke har et for hånden, er det noen andre måter å ta klesmålinger på med enkle husholdningsgjenstander.

Trinn

Metode 1 av 3: Finne hva du skal måle med

Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 1
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 1

Trinn 1. Se etter fleksibelt materiale

Finn et vanlig element i hjemmet ditt som er fleksibelt, noe som betyr at det bøyer seg, slik at du kan bruke lengden på det til å måle kurver på kroppen din.

  • Prøv vanlige materialer som snor, garn, et stykke skrapstoff eller en kabel.
  • Sørg for at materialet du bruker ikke er verdifullt, da du vil merke det, kutte det eller på annen måte skade det for bruk ved måling.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 2
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 2

Trinn 2. Prøv å finne et objekt med en kjent lengde

Se etter et objekt du har tilgjengelig, som har en jevn, kjent lengde for enkel måling. Avhengig av objektet, kan du enten bruke den til å måle direkte på kroppen din, eller til å måle lengden på et annet materiale som snor.

  • For eksempel er en standard amerikansk skriverpapirstørrelse 8,5 tommer bred og 11 tommer lang. En amerikansk dollarregning er 2,5 tommer bred og 6 tommer lang.
  • Du kan også slå opp størrelsen som er skrevet på bunnen av en stekepanne, en eske eller et annet objekt som du enkelt kan finne de eksakte dimensjonene til.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 3
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 3

Trinn 3. Merk trinn på materialet

Hvis du ikke allerede vet den nøyaktige lengden på materialet du bruker i stedet for målebånd, bruker du en flat linjal for å markere trinn på det.

  • Hvis du bruker et materiale som er langt, kan du merke av hver 6 eller 12 tommer på det for å måle lengre lengder på kroppen, som innersøm. På kortere materiale som et stykke papir eller en pengeseddel, kan du ganske enkelt bruke det til å måle en lengde om gangen, eller brette den i to halvdeler for å måle mindre trinn.
  • Hvis du ikke har en linjal, kan du måle lengder med standardobjekter som skriverpapir eller en dollarregning. Eller, omtrentlige lengder med hånden og armen. Avstanden fra din første knoke til enden av fingertuppen er omtrent 1 tomme, avstanden over håndflaten under fingrene er omtrent 4 tommer, og avstanden fra albue til fingertuppene er omtrent 18 tommer. Imidlertid varierer disse tilnærmingene fra kropp til kropp.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 4
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 4

Trinn 4. Legg materialet på kroppen for måling

Plasser materialet ditt på tvers eller rundt den delen av kroppen du vil måle for å finne lengden basert på merker eller forståelse av materialets lengde.

  • Hvis materialet ditt er for kort til å strekke seg over lengden på området, plasser fingeren så presist som mulig der materialet ender og begynn der med en annen lengde på materialet, gjør dette så mange ganger du må for å nå hele lengden på området.
  • Hvis du vil finne lengden på et område av kroppen din på forhånd og deretter måle den etterpå, plasserer du den på kroppen du vil måle og tar forsiktig tak i materialet (eller til og med kutter det hvis det er et materiale som streng) der lengden på kroppen din ender. Bruk deretter en linjal eller omtrentlige målinger fra hånden for å bestemme lengden.
  • Sørg for å skrive ned alle tallene og merke dem med kroppsmåling de tilsvarer.

Metode 2 av 3: Ta klesmålinger (kvinner)

Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 5
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 5

Trinn 1. Mål byste størrelse

Finn størrelsen på brystet til en eller annen kvinne ved å vikle målematerialet rundt ryggen over skulderbladene, under armhulene og over den fulle delen av bysten.

  • Sørg for at du ikke trekker i materialet du bruker for å måle for tett rundt brystet.
  • For å måle for en BH, badedrakt eller annet plagg som krever det, vil du bruke denne byste -målingen sammen med omkretsen like under bysten for å finne koppen og båndstørrelsen.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 6
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 6

Trinn 2. Ta en midjemåling

Bruk målematerialet til å finne lengden rundt din eller en annen kvinnes torso på det minste punktet, som er din naturlige midje. Finn dette punktet ved å observere hvor torso krøller seg når du bøyer side til side, og merk at det vil falle over navlen og under brystkassen.

  • Vær oppmerksom på at det er en forskjell mellom den naturlige midjen og hvor midjen kan brukes på bukser, skjørt eller shorts. Når klesmålinger krever en midjestørrelse, refererer det til den smaleste delen av overkroppen, den naturlige midjen. Det kan være lurt å ta en ny måling under den naturlige midjen der du vet at du vil ha et plagg.
  • Sørg for å puste ut og slappe av, eller la kvinnen du måler gjøre det før du tar en midjemåling. Magen skal ikke forstørres med luft, suges i mindre eller på annen måte i en unaturlig eller uavslappet tilstand.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 7
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 7

Trinn 3. Mål hoftestørrelse

Vikle målematerialet rundt hoftene dine eller en annen kvinnes hofte for å bestemme hoftestørrelsen.

  • Hoftens fulle punkt er vanligvis omtrent 8 tommer under den naturlige midjen, men selvfølgelig varierer avstanden fra person til person. Ta noen forskjellige målinger hvis du trenger å sikre at du finner det bredeste punktet.
  • Hvis du tar målingen på deg selv, må du kontrollere at målematerialet er jevnt over hoftene og bakenden ved å observere deg selv i et speil.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 8
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 8

Trinn 4. Finn innersømmen

Ta målingen av innersømmen for et par bukser ved å måle langs et ben fra lysken til ankelen med beinet rett igjen.

  • Dette gjøres best på en annen person eller med hjelp fra noen andre til å måle deg. Hvis du ikke har noen å hjelpe, kan du også måle innersømmen på et par bukser som passer deg godt.
  • Den riktige innersømmen for et par bukser kan variere avhengig av buksestilen og høyden på hælen på skoen som brukes med dem.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 9
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 9

Trinn 5. Ta eventuelle andre målinger

Bruk målematerialet til å ta andre målinger som et størrelsestabell eller klesmønster krever.

  • Sørg for at du alltid tar en måling fra den fulleste delen eller lengste forlengelsen av en kroppsdel. Mål for eksempel den bredeste delen av armen eller låret, og mål lengden på en erme med armen bøyd for å imøtekomme bevegelse.
  • Det kan være nyttig å holde et snor eller elastikk bundet rundt den naturlige midjen, da det vil bli brukt som et endepunkt for andre målinger som midjelengde foran, midjelengde bak og stigning.

Metode 3 av 3: Ta klesmålinger (menn)

Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 10
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 10

Trinn 1. Mål nakken

Bruk målematerialet på din egen nakke eller nakken til en annen mann for å måle omkretsen i bunnen av nakken.

  • Målingen bør tas omtrent en tomme under Adams eple.
  • Legg en finger under målematerialet for å få plass til ekstra rom og komfort for en montert skjortekrage.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 11
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 11

Trinn 2. Finn en brystmåling

Mål rundt ditt eget bryst eller en annen manns bryst ved å vikle målematerialet rundt ryggen over skulderbladene, under armhulene og over hele den fulle delen av brystet.

  • Brystet skal ikke bøyes eller senkes inn, men ganske behagelig og avslappet, med måleinstrumentet som holdes tett mot huden mens du puster ut.
  • Målinger av sportskåpe eller dressjakke vil også inneholde en bokstav etter bryststørrelsen. En vanlig (R) passer vanligvis menn 5’7”til 6’, mens en Long (L) passer 6’1”til 6’3”.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 12
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 12

Trinn 3. Ta en ermetermåling

Mål lengden fra skulderleddet til håndleddsbenet for å finne riktig lengde for en skjorte eller jakkehylse.

  • For måling av en skjorte, bøy albuen slik at den kan beveges.
  • For en jakkemåling måles fra ytterkanten av skulderen og nedover en rett arm til der du vil at en jakkehylse skal ende.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 13
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 13

Trinn 4. Mål livet

Ta en midjemåling ved å holde målematerialet rundt torso eller en annen manns torso, rett over navlen.

  • Sørg for at du er i en avslappet holdning og puster ut, ikke bøyer eller suger i magen når du tar denne målingen, eller du instruerer mannen du måler om å gjøre det.
  • Vær oppmerksom på at det kan være lurt å ta en måling i hoften, nærmere der en linning ville komme, hvis du måler bukser.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 14
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 14

Trinn 5. Finn innersømmen

Mål fra skrittet til ankelen langs innsiden av det ene benet for å finne innsålen på deg selv eller en annen mann.

  • Hvis du ikke kan få hjelp til å ta denne målingen på deg selv, finn lengden på et par bukser som passer deg veldig godt.
  • Typiske herrebuksestørrelser viser to tall: den første er midjemåling og den andre er innsålen.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 15
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 15

Trinn 6. Ta eventuelle andre målinger

Finn andre målinger som et størrelsesdiagram eller klesmønster krever for å bruke målematerialet.

  • Sørg for å ta målinger fra den fulleste delen av kroppen der du måler.
  • Du kan trenge flere mål som håndleddstørrelse, skulderbredde, sete og skjorte/jakkelengde for å passe til en skreddersydd drakt.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Hvis det er mulig, må du måle deg selv eller andre uten klær eller bare underplagg.
  • Hvis du er i tvil, må du legge til mer lengde til en måling i stedet for mindre. Det er lettere å endre noe med mer stoff enn med for lite stoff.
  • Hvis du bestemmer deg for å kjøpe et målebånd for måling av klær, må du sørge for at det er en fleksibel klut, kjøpt på sy- eller håndverksbutikker, i stedet for et metall som er beregnet på konstruksjon eller forbedring av hjemmet.

Anbefalt: