Slik byr du i Bridge: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik byr du i Bridge: 8 trinn (med bilder)
Slik byr du i Bridge: 8 trinn (med bilder)
Anonim

Bridge er et kortspill for 4 spillere som spilles i lag på 2 der bud er avgjørende for å maksimere poengsummen din. Et bud er når du sier høyt til resten av spillerne hvor mange "triks" (eller hender) laget ditt vil vinne. Det er en viss strategi involvert i budgivning, men du kan lære å lage vellykkede bud ved å følge noen grunnleggende regler.

Trinn

Metode 1 av 2: Gjør åpningsbudet

By i Bridge trinn 1
By i Bridge trinn 1

Trinn 1. Telle opp høye kortpoeng før du byr

Før du gir ditt første bud i bridge, teller du opp poengene du har i hånden. Poengene dine med høye kort inkluderer:

  • Ess: 4 poeng hver
  • King: 3 poeng hver
  • Queen: 2 poeng hver
  • Jack: 1 poeng hver
By i Bridge trinn 2
By i Bridge trinn 2

Trinn 2. Bud bare hvis du har 13 eller flere høy-kort poeng

Når du har lagt opp de totale høykortspoengene dine, vet du om du bør by eller ikke. Du bør aldri åpne budet med mindre du har 13 eller flere høykortspoeng. Hvis du har færre enn 13, bør du bestå.

For eksempel, hvis hånden din inkluderer 1 ess, 1 konge, 1 dronning og 1 knekt som sine eneste høykortspoeng, vil summen din være 10, og du bør ikke by. Men hvis du har 2 ess, 1 konge, 1 dronning og 1 jack, vil totalen din være 14, og du bør by

By i Bridge trinn 3
By i Bridge trinn 3

Trinn 3. Kunngjør et bud som ikke er trumf hvis du har mellom 15 og 17 poeng

Et bud om ikke-trumf betyr at du tar en hånd uten å plassere et ess. Hvis du har en balansert hånd med 15 til 17 høykortspoeng, er dette høy sannsynlighet.

  • For eksempel, hvis du har omtrent like mange kort i hver farge, har du en balansert hånd.
  • Hvis du har en svært ulik fordeling av kortdrakter med 15 til 17 poeng, er dette kanskje ikke en god strategi. For eksempel, hvis du har dobbelt så mange klubber som hjerter og diamanter, er hånden din ubalansert, og du bør ikke risikere et bud som ikke er trumf.
By i Bridge trinn 4
By i Bridge trinn 4

Trinn 4. Åpne med et 2-dress bud hvis du har 22 poeng eller mer

Du kan komme med et 2-dress-bud hvis du har en veldig høy poengsum. I dette tilfellet er det høyst sannsynlig at du vil kunne oppfylle budet med et tilsvarende antall triks (hender der du har det høyest rangerte kortet).

For eksempel, hvis du har 3 ess, 2 konger, 2 dronninger og 2 knekter, vil hånden din inneholde 24 høykortspoeng. Dette betyr at du ikke burde ha noe problem med å gi et bud på 2 eller flere drakter

By i Bridge trinn 5
By i Bridge trinn 5

Trinn 5. Velg den høye kortdrakten du vil åpne

Hvis du åpner budet, vil du velge kortet som starter runden. Sørg for at du velger et kort fra din høy-kortdrakt, som er kortene du har flest høy-kort-poeng i.

  • For eksempel, hvis du har 7 høykortspunkter i spadekort, for eksempel et ess, en dronning og en spade, åpner du det ved å legge en spade.
  • Kortet du velger vil også hjelpe deg med å signalisere til partneren din hvilket kort som er din sterkeste farge, så velg med omhu.

Metode 2 av 2: Overholdelse av rotasjonsreglene i budgivning

By i Bridge trinn 6
By i Bridge trinn 6

Trinn 1. La dealeren by først

Dealeren er alltid den første som byr på en runde med bro. Deretter kan spillet fortsette å gå med klokken fra dealeren. Hvis forhandleren ønsker å passere, kan de si "pass".

By i Bridge trinn 7
By i Bridge trinn 7

Trinn 2. Legg et bud som er høyere enn eller lik budet til den forrige spilleren

Du kan ikke by lavere enn den forrige spilleren. Derfor, hvis spilleren før du har budt 1 hjerte, må du i det minste matche det budet med 1 spade, 1 kølle eller 1 diamant. (Du kan ikke by med samme drakt som den forrige spilleren.) Du kan også by høyere, for eksempel 2 spar, 2 klubber eller 2 diamanter, i stedet for 1 av disse draktene.

Husk at du kan si “pass” hvis du ikke vil by

By i Bridge trinn 8
By i Bridge trinn 8

Trinn 3. Slutt å ta bud når 3 spillere på rad har sagt "pass

”Budgivningen fortsetter til 3 påfølgende spillere har gitt sjansen til å by. Det siste budet som ble gitt, blir "kontrakten", og det paret må fullføre antallet triks de byr på pluss 6. På dette tidspunktet begynner spillet og spillerne kan begynne å spille triks eller legge ned kort.

Spilleren som først navngir den endelige kontraktsdrakten kalles "erklæreren" og partneren er "dummy". Personen på venstre side av deklaratoren vil deretter ta åpningen. Dummy legger kortene sine opp på bordet slik at erklæreren kan leke med både kortene og partnerens kort

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Anbefalt: