Hvordan skrive en korsang: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skrive en korsang: 15 trinn (med bilder)
Hvordan skrive en korsang: 15 trinn (med bilder)
Anonim

Å skrive musikk er gøy! Det er et flott kreativt uttak, og et av de enkleste formatene å bruke er en to eller tre delt stemmeinnstilling. Denne artikkelen vil hjelpe deg med å skrive en sang for kirkekoret ditt, skolekoret, eller bare drepe tid.

Trinn

Ha en variert smak i musikk Trinn 11
Ha en variert smak i musikk Trinn 11

Trinn 1. Lær om akkordstruktur, akkordprogresjoner og harmoni, og vet hvordan du plasserer et akkord riktig i en musikalsk setning (ett nettsted er 8notes.com

En flott måte er å oppdage kormusikk og spille eller analysere notene. Kjenn også rekkevidden til stemmedelene du vil bruke. En retningslinje er

Lag en musikalsk film Trinn 4
Lag en musikalsk film Trinn 4

Trinn 2. Sopraner:

midten C til en oktav og en sjette over

Styrk dine ferdigheter Trinn 4
Styrk dine ferdigheter Trinn 4

Trinn 3. Altos:

G under midten C til D en niende over midten C

Skriv Punk Lyrics Trinn 4
Skriv Punk Lyrics Trinn 4

Trinn 4. Tenorer:

C en oktav under midten C til G en femtedel over midten C

Skriv Punk Lyrics Trinn 5
Skriv Punk Lyrics Trinn 5

Trinn 5. Basser:

G en oktav og fire notater under midten C til midten C

Øk karakteren din i piano Trinn 3
Øk karakteren din i piano Trinn 3

Trinn 6. Bestem deg for om du skal skrive en sang med akkompagnement (piano, kammerensemble, orkester) eller uten (a cappella)

Vet hvordan du skriver for akkompagnementet også.

Bli en bedre skuespiller for auditions Trinn 2
Bli en bedre skuespiller for auditions Trinn 2

Trinn 7. Bestem deg for stemmene i sangen din

Dette trinnet er kritisk fordi stemmeinnstillingen bestemmer hvordan akkordene er fordelt og stemt, og fordi stemmeinnstillingen angir tonehøydeområdet som melodiene dine kan eksistere i. De vanligste arrangementene er Sopran 1, Soprano 2, Alto (SSA) og Soprano, Alto, Tenor, Bass (SATB), men mange andre stemmearrangementer brukes (TTBB, SSAATTBB etc.) eller kan oppfinnes

Kommenter et skript Trinn 8
Kommenter et skript Trinn 8

Trinn 8. Nå er du klar til å begynne å skrive

Du kan starte hvordan du vil. En grunnregel er imidlertid å bli kjent med tekstene dine først. På denne måten kan du planlegge en behagelig struktur og "male" ordene og setningene (f.eks. Anspente akkorder på smertefulle ord, musikalske crescendoer for emosjonelle crescendoer eller omvendt!). De følgende trinnene er bare eksemplariske:

Skriv Punk Lyrics Trinn 2
Skriv Punk Lyrics Trinn 2

Trinn 9. Skriv en kort melodi på fem eller seks takter (hold det enkelt) og bestem hvilken stemmedel som skal synge den

Skriv en Hit Rock Song Trinn 5
Skriv en Hit Rock Song Trinn 5

Trinn 10. Bestem deretter hvilke akkorder som skal plasseres hvor i harmonistemmene

Eksperimenter, se på progresjoner i populære sanger eller klassiske stykker, eller bruk romertall (mest brukte akkorder i dur er I, IV, V. I mollnøkkel i, iv, v, V.) slik de bruker i musikkteori.

Skriv Punk Lyrics Trinn 6
Skriv Punk Lyrics Trinn 6

Trinn 11. Bygg nå harmonien i de andre stemmene

Muligens ved å bruke romerske akkordsymboler du plasserte tidligere. Blokkakkorder er oftest i denne innstillingen på grunn av lydkarakteren til de sungne melodiene.

Styrk dine ferdigheter Trinn 1
Styrk dine ferdigheter Trinn 1

Trinn 12. Gjenta de tre foregående trinnene til du har et betydelig stykke musikk

Øk karakteren din i piano Trinn 6
Øk karakteren din i piano Trinn 6

Trinn 13. Hvis du skriver musikk med piano -akkompagnement, kan du prøve å tenke på en ny tilnærming:

florid og fri eller statisk, rytmisk følger koret eller ikke, eller kall-svarstil. Kombiner og prøv det du synes fungerer. Ta en ny titt på vellykkede stykker hvis inspirasjonen din tørker ut. Du kan til og med bruke romertallssymbolene i melodilinjen for å bestemme akkordene som skal brukes i akkompagnementet. Skriv deretter pianokompagnementet ved hjelp av akkorder i bevegelse og blokker akkorder fritt for å komplimentere korets melodi.

Kommenter et skript Steg 7
Kommenter et skript Steg 7

Trinn 14. Nå er det på tide å sette tekstene under notene

Tekstene kan utarbeides på forhånd eller lages slik at de passer til eksisterende musikk. Du kan velge å sette en stavelse per tone, en stavelse for mange notater eller til og med mye stavelse på en tone, la sangerne uttale dem fritt, for å skape en fascinerende hviskeeffekt (ta en titt på musikk av Eric Whitacre for effektiv bruk av effekter. Husk: less is more).

Unngå vokalskade når du synger trinn 49
Unngå vokalskade når du synger trinn 49

Trinn 15. Og voila

Du er ferdig! Bare legg til dynamikken du må ha i bakhodet hele tiden mens du skriver, så har du et solid musikkstykke! Ta det med til kirkekoret ditt, eller syng det i dusjen. Det er helt ditt å bruke fritt som du vil. Tilbakemelding kan være svært nyttig for å lære å skrive mer idiomatisk og forbedre din kreative dyktighet.

Tips

  • Sørg for å sjekke det endelige produktet igjen og igjen. Få en annen musikalsk person til å se over det også. Sørg for at det ikke er noen parallelle oktaver/femtedeler, vanskelige sprang, kryssede deler (dvs. tenornoten kan ikke være høyere enn altenoten. Altenoten kan ikke være høyere enn den forrige soprannoten), store avstander mellom deler (alt og sopran skal ikke være mer enn en oktav, tenor og alt skal ikke være mer enn en oktav, og tenor og bass bør ikke være mer enn en tolvte), rekkeviddeproblemer osv.
  • Husk at det er tidkrevende å skrive musikk! Hvis du blir frustrert eller kjeder deg, ta en lang pause (oppover en time) og begynn å skrive igjen. Med mindre du har en kommisjon, bør du ikke prøve å tvinge den kreative prosessen til å fungere for deg. Bare gå med strømmen, og ha det gøy!

Anbefalt: