Hvordan arbeide for nasjonalparkene: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan arbeide for nasjonalparkene: 11 trinn (med bilder)
Hvordan arbeide for nasjonalparkene: 11 trinn (med bilder)
Anonim

National Park Service er en føderal organisasjon som overvåker vedlikehold og vedlikehold av føderale villmarksområder og monumenter rundt om i USA. I tillegg til flere tusen heltidsansatte, ansetter National Park Service tusenvis av arbeidere for sesongarbeid i sommer- og vintermånedene. Stillingene varierer fra Park Ranger til Cook, og har varierende kontraktlengder og lønnstakster.

Trinn

Del 1 av 3: Finne jobbmuligheter

Arbeid for nasjonalparkene Trinn 1
Arbeid for nasjonalparkene Trinn 1

Trinn 1. Oppdag de forskjellige jobbmulighetene

National Parks Service sysselsetter mer enn 20 000 mennesker på tvers av et bredt spekter av jobber, fra arkeologer til Park Rangers fordelt på 408 nasjonalparker. Hvis du er interessert i å jobbe for National Parks Service enten i en permanent eller en midlertidig eller sesongmessig rolle, er det første du må gjøre å bla gjennom typer jobbmuligheter som annonseres på nettet.

  • Alle National Park Service -jobber er oppført i regjeringens online jobbdatabase på
  • Bare skriv "nasjonalparkstjeneste" i søkefeltet for å se stillingene som er åpne for øyeblikket.
Arbeid for nasjonalparkene Trinn 2
Arbeid for nasjonalparkene Trinn 2

Trinn 2. Vurder en praksisplass

I tillegg til mange faste stillinger er det mange muligheter for praksisplasser og studentjobber hos National Parks Service. Studentjobber pleier å bli besatt lokalt i stedet for å bli annonsert nasjonalt, så hvis du er interessert i å jobbe deltid mens du går på videregående skole, høyskole eller studenter, bør du kontakte din lokale park for å se hvilke muligheter det er. Det finnes en rekke spesialiserte internship -ordninger for de med spesiell kunnskap og interesser, som inkluderer:

  • Historisk bevaringstrening.
  • Geoscientists-in-the-Parks Internships.
  • Nasjonalparkens forretningsplan og rådgivende praksisplasser.
  • Maritime Documentation Internships.
Arbeid for nasjonalparkene Trinn 3
Arbeid for nasjonalparkene Trinn 3

Trinn 3. Undersøk frivillige roller

Det er mange frivillige muligheter med National Parks Service, som kan være en fin måte å lære noen nye ferdigheter og finne ut mer om hvordan parkene vedlikeholdes. Erfaring som frivillig kan være en god måte å gå mot en karriere i Parks Service på et senere tidspunkt. Fordi det er så mange muligheter for frivillige, bør du først se på din lokale park.

  • Bruk https://www.nps.gov/getinvolved/volunteer.htm for å finne frivillige muligheter i nærheten av deg.
  • Frivillige stillinger inkluderer å hjelpe med engangshendelser, i tillegg til mer vanlig og tilbakevendende arbeid.
  • Det er spesifikke muligheter for ungdomsgrupper, familier og enkeltpersoner.
  • Mer enn 220 000 mennesker jobber for tiden som frivillige i parkene.

Del 2 av 3: Søke på en nasjonalparkjobb

Arbeid for nasjonalparkene Trinn 4
Arbeid for nasjonalparkene Trinn 4

Trinn 1. Bestem kravene til forskjellige stillinger

Når du har et klarere bilde av hvilken type jobbmuligheter som finnes i National Parks Service, må du tenke på hva slags arbeid du er mest interessert i og best egnet til. På grunn av det store antallet jobber som finnes, er det viktig at du virkelig forstår kravene til de forskjellige rollene. En måte å gjøre dette på er å finne en åpen stilling, og undersøke stillingsbeskrivelsen og nødvendige kvalifikasjoner og erfaring.

  • For eksempel kan en Park Ranger være pålagt å ha et års spesialisert erfaring som parkguide eller turleder, eller i et relevant bevaringsområde eller skogbruk.
  • For en spesialistrolle kan du kreve en relevant grad eller utdannelse innen et felt som jordvitenskap, historie eller arkeologi.
  • En besøkende serviceassistent kan kreve et års erfaring i en lignende rolle, med erfaring fra å hilse på offentligheten og spre informasjon til forskjellige publikum.
  • Hvis du ser at du ikke har nødvendig erfaring eller kvalifikasjoner, kan du bruke dette som en veiledning for hvordan du forbereder deg på en fremtidig karriere i Parks Service.
Arbeid for nasjonalparkene Trinn 5
Arbeid for nasjonalparkene Trinn 5

Trinn 2. Kunne bestå grunnleggende offentlige kontroller

I tillegg til spesifikke krav for visse roller, er det en rekke grunnleggende kontroller som du må passere for å være kvalifisert for noen jobber i National Parks Service, for eksempel Park Ranger -jobber. Disse sjekkene kan inneholde fysiske tester for å vurdere din kondisjon og fysiske evner hvis rollen er krevende. Du kan også bli utsatt for legemiddeltesting.

  • For noen stillinger er amerikansk statsborgerskap påkrevd, så sørg for å sjekke dette hvis det er relevant for deg.
  • I noen tilfeller må du ha et gyldig førerkort og kanskje en kvalifikasjon i førstehjelp, eller en vilje til å skaffe deg et i stillingen.
  • Disse kravene vil variere fra stilling til post, men for fysisk krevende stillinger som Park Rangers er standardene generelt høye.
Arbeid for nasjonalparkene Trinn 6
Arbeid for nasjonalparkene Trinn 6

Trinn 3. Finn ut de beste tidspunktene for å søke om sesongarbeid

I tillegg til heltidsstillinger, som kan begynne når som helst, blir tusenvis av sesongbetingede stillinger tilgjengelige i visse perioder av året. Sommerjobber løper vanligvis fra rundt mai til september; vinterjobber, mye mer begrenset, kan løpe fra oktober til mars. Hver posisjon vil imidlertid ha en annen lengde.

  • Den beste tiden å lete etter sesongjobber er utenom sesongen, så ikke vent til sommeren med å begynne å lete etter en sommerjobb i parkene.
  • Sesongjobber kan fylles seks måneder før de skal begynne.
Arbeid for nasjonalparkene Trinn 7
Arbeid for nasjonalparkene Trinn 7

Trinn 4. Søke på en stilling

Når du har funnet en stilling du vil søke på, bør du nærme deg akkurat som enhver annen jobb, praksisplass eller frivillig rolle. Sørg for at du oppfyller kravene og gå gjennom søknadsprosessen som veiledet av den elektroniske applikasjonsportalen. Hvis du søker gjennom regjeringens online jobbsted, https://www.usajobs.gov, vil du mest sannsynlig trenge å opprette en konto med nettstedet.

  • Før du søker må du undersøke mye om parken du søker på, slik at du vet om hvordan den fungerer og hva som er hovedtrekkene.
  • Den elektroniske kontoen vil lagre noen av dine personlige opplysninger og gjøre det raskere og enklere å søke om andre jobber i National Parks Service i fremtiden.
  • Du vil bli kontaktet via kontoen din på nettstedet om fremdriften i søknaden din.

Del 3 av 3: Bli en parkvakt

Arbeid for nasjonalparkene Trinn 8
Arbeid for nasjonalparkene Trinn 8

Trinn 1. Vurder de forskjellige rollene

Å være Park Ranger er kanskje den mest populære måten å jobbe med for National Parks Service, og det finnes en rekke spesialiteter for forskjellige Rangers. Kort sagt, Rangers passer på parkene og alt som finnes i dem, fra flora og fauna til besøkende. Ansvaret til Rangers kan variere fra rettshåndhevelse til mer kulturelle og pedagogiske roller.

  • Vurder hvilke av disse områdene du er mest interessert og best kvalifisert for.
  • Kravene til hver jobb varierer etter spesialiteten, så en håndhevelses- og beskyttelsesjobb vil være mer fokusert på forskjellige ferdigheter og erfaringer enn en Ranger som samler vitenskapelige data.
Arbeid for nasjonalparkene Trinn 9
Arbeid for nasjonalparkene Trinn 9

Trinn 2. Bestem kravene til politimester Rangers

Lovhåndhevelse Rangers patruljerer parken, håndhever forskrifter, utsteder sitater og utfører undersøkelser. De kan også utføre søk- og redningsaksjoner, så fysisk form er en viktig del av vurderingsprosessen. Du må passere et fysisk kondisjonsbatteri, som består av en benkpress-test, 1,5 km løp, en smidighet, en kroppssammensetningstest og en fleksibilitetstest for sitte-og-rekkevidde.

  • Du må ha fullført et sesongopplæringsprogram for lovhåndhevelse i løpet av de siste tre årene.
  • Du trenger tre års relevant erfaring i nasjonalparker eller rettshåndhevelse.
  • Du bør ha sertifisering som akuttmedisinsk respondent.
  • Utdanningskvalifikasjoner vil variere, men i de fleste tilfeller er det nødvendig med en god bachelorgrad.
Arbeid for nasjonalparkene Trinn 10
Arbeid for nasjonalparkene Trinn 10

Trinn 3. Vurder kravene til kulturelle roller

Cultural Park Rangers vil fungere som forbindelsen mellom besøkende og parkene. Jobben vil innebære å hjelpe besøkende med en lærerik, morsom og trygg opplevelse i parken. Kandidater til kulturjobber vil bli vurdert i henhold til deres muntlige og skriftlige kommunikasjonsevner, deres evner som lærere og deres kundeserviceferdigheter. Disse Rangers må oppfylle kravene til GL-5-nivået, som inkluderer:

  • Et års relevant erfaring innen et område som fisk, dyreliv eller rekreasjon, vitenskapelig arbeid eller rettshåndhevelse.
  • En relevant bachelorgrad med tilhørende kurs i en disiplin som bevaring, botanikk eller skogbruk.
Arbeid for nasjonalparkene Trinn 11
Arbeid for nasjonalparkene Trinn 11

Trinn 4. Undersøk spesialistopplæring

Du kan få opplæring på et av National Park Service sine egne lærings- og utviklingssentre. Det er tre av disse, en ved Grand Canyon, en i Maryland og en i West Virginia. Hvis ingen av disse sentrene er tilgjengelige for deg, kan du kontakte National Parks Service for å undersøke flere lokale treningsalternativer. National Park Service Learning and Development Centers ligger på:

  • Horace Albright Training Center ved Grand Canyon.
  • Historic Preservation Training Center i Frederick, Maryland.
  • Stephen Mather Training Center i Harpers Ferry, West Virginia.

Tips

  • Den beste tiden å lete etter stillinger i National Park Service er i måneden eller to før sommer- eller vintersyklusene; med andre ord, konsulter sommeråpninger i mars og april, og konsulter vinteråpninger i september og oktober.
  • Tekniske jobber og parkvokterstillinger kan kreve bakgrunn fra miljøforvaltning eller utdanning, mens sesongmessige vedlikeholds- eller servicestillinger har få forutsetninger.
  • Mangel på erfaring i friluftsliv utelukker ikke nødvendigvis at du blir akseptert for en stilling.

Anbefalt: