3 måter å finne sølvhalve dollar på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å finne sølvhalve dollar på
3 måter å finne sølvhalve dollar på
Anonim

Avhengig av når myntene ble myntet, kan sølvhalve dollar være en verdifull investering. Hvis du er en myntsamler som er interessert i å finne den riktige halvdelen dollar, vet du kanskje ikke hvor du skal lete og hvilke mynter som er verdifulle. Du kan finne sølvhalve dollar i din lokale bank, i antikvitetsbutikker eller loppemarkeder, eller via profesjonelle myntforhandlere. Å gjenkjenne markørene for halve sølv i sølv og hvor du sannsynligvis vil finne dem, vil hjelpe deg med å finne mer sjeldne mynter når du utvider samlingen din.

Trinn

Metode 1 av 3: Spotting Authentic Silver Dollars

Finn sølvhalv dollar Trinn 1
Finn sølvhalv dollar Trinn 1

Trinn 1. Se etter halve dollar som ble preget i løpet av 1969 eller tidligere

Før 1965 inneholdt halve dollar 90% sølv. I 1965 fjernet US Mint sølv fra alle skiver og kvartaler. De reduserte også sølvinnholdet i halve dollar fra 90% til 40%, som er sølvinnholdet for alle halve dollar som ble myntet for generell opplag i årene 1965-1970. De fleste mynter som ble preget etter 1970, er ikke laget av sølv, men er mest sannsynlig nikkelkledde halve dollar.

  • Kennedy 1964 halv dollar er de siste 90% sølvmyntene som er myntet av Federal Reserve for regelmessig sirkulasjon.
  • Når du har funnet en halv dollar, må du kontrollere at datoen stemmer overens med symbolet som ble preget i løpet av denne perioden. For eksempel er en Kennedy -halv dollar med en dato før 1965 en potensiell forfalskning, men bare de mest sjeldne datoene er faktisk forfalsket.
Finn sølvhalv dollar Trinn 2
Finn sølvhalv dollar Trinn 2

Trinn 2. Bruk en magnet

Sølv har svake magnetiske effekter. Hvis myntene dine holder seg til en magnet, er de mest sannsynlig ikke sølv. Din halve dollar er mer sannsynlig nikkelkledd hvis den er sterkt magnetisk.

Husk at noen metaller (som aluminium eller titan) kan se ut som sølv. Når du er i tvil, ta med mynten din til en forhandler som kan avgjøre ektheten

Finn sølvhalv dollar Trinn 3
Finn sølvhalv dollar Trinn 3

Trinn 3. Prøv istesten

Sølv har den høyeste varmeledningsevnen til noen vanlig metall eller legering. Hvis du legger et stykke is direkte på sølvet og det smelter umiddelbart (som om det har blitt plassert på en varm gjenstand), er mynten din mest sannsynlig sølv.

Unngå å utføre denne testen utendørs. Istesten vil være mest nøyaktig i et romtemperaturområde

Finn sølvhalv dollar Trinn 4
Finn sølvhalv dollar Trinn 4

Trinn 4. Gjør ringtesten

Slå mynten din i luften og lytt til lyden den lager når den treffer bakken. Autentisk sølv vil gi en høylydende ringelyd, som en bjelle. Hvis den ikke gir denne lyden, er mynten sannsynligvis en forfalskning.

Vær forsiktig med å bare gjøre denne testen hvis du er sikker på at mynten du slipper ikke er en sjelden kombinasjon av dato/mynte. Ringtesten vil sannsynligvis gjøre et hull i mynten hvis den faller fra et høyt sted, og selv tilsynelatende mindre skade kan alvorlig skade en sjelden mynts verdi

Finn sølvhalv dollar Trinn 5
Finn sølvhalv dollar Trinn 5

Trinn 5. Kontroller om det er skader på mynten

Hvis området er ødelagt eller ser ut til å ha blitt tuklet med, kan en forfalskning ha endret datoen eller myntemerket. Ikke stol på en mynt med mange merkelige merker eller riper, spesielt hvis de er rundt myntemerket eller datoen. Du kan ha å gjøre med en forfalsket mynt.

Metode 2 av 3: Kjøpe myntruller

Finn sølvhalv dollar Trinn 6
Finn sølvhalv dollar Trinn 6

Trinn 1. Velg en stor bedriftsbank

For å finne sølvhalv dollar, vil du finne en bank med mynter i sirkulasjon i stedet for nystekte mynter. De beste bankene for sirkulerte halv dollar er banker med store navn og forretningsmenn. Bedriftsbanker håndterer store mengder sirkulerte mynter og vil ha mer tilgjengelig.

Banker som spesialiserer seg på handelsvirksomhet, vil ofte selge myntruller til ikke-kontoinnehavere. Mindre banker kan være mer motvillige

Finn sølvhalv dollar Trinn 7
Finn sølvhalv dollar Trinn 7

Trinn 2. Unngå ruller med mynter returnert i bulk

Hvis banken din sier at en person returnerte en stor sum på halv dollar, har de sannsynligvis blitt gjennomsøkt. Be om rundstykker som har kommet fra en rekke kilder. Disse er mer sannsynlig å ha eldre mynter.

Finn sølvhalv dollar Trinn 8
Finn sølvhalv dollar Trinn 8

Trinn 3. Se etter banker som har håndrullede halv dollar i motsetning til maskinrullede mynter

Sistnevnte er vanligvis fra Federal Reserve og ble nylig preget. Nye halvmyntmynter er ubrukelige for deg, ettersom en halv dollar som ble preget etter 1970 ikke vil ha sølv. Spør bankkassereren din om disse myntene ble nylig myntet før du bytter penger mot dem.

Finn sølvhalv dollar Trinn 9
Finn sølvhalv dollar Trinn 9

Trinn 4. Bytt inn kontanter for myntruller i banken

Etter at du har kontaktet lokale banker, kan du besøke dem og bytte pengene dine for ruller på halv dollar. Hvis dette ikke er din personlige bank, ta med papirkontanter for å bytte myntruller. Hold styr på rullene, slik at du kan bytte dem tilbake etter at du har søkt i dem.

Be bankopplysningene om å gi deg rullene som ser ut til å ha sittet der lengst eller som er nederst i stablene. Det er mer sannsynlig at du finner eldre mynter

Finn sølvhalv dollar Trinn 10
Finn sølvhalv dollar Trinn 10

Trinn 5. Søk i rullene dine etter sjeldne halv dollar

Husk viktige markører for en sjelden halv dollar for å finne mynter som ble preget da Federal Reserve brukte sølv. Sørg for å søke gjennom alle myntene nøye og grundig. Hvis du ikke klarer å fokusere, kan du vurdere å søke i rullene på et annet tidspunkt.

  • Ikke søk alle rullene samtidig. Ta pauser mellom rullene for å unngå uforsiktig å savne en sølvhalv dollar.
  • Oppbevar uinnpakkede mynter på et bestemt sted, slik at du kan returnere dem til banken senere. Å miste oversikt over mynter kan øke over tid, og du vil ikke gjøre myntsamling til en altfor dyr hobby.
Finn sølvhalv dollar Trinn 11
Finn sølvhalv dollar Trinn 11

Trinn 6. Utvikle et godt forhold til lokale banktellere

Hyppig de samme bankene når du handler penger for myntruller. Over tid, bli kjent med tellerne og gi dem beskjed om hvilke halve dollar du leter etter. Spør dem om de vil kontakte deg når det kommer nye rundstykker på en halv dollar.

Metode 3 av 3: Søke etter sirkulerte mynter

Finn sølvhalv dollar Trinn 12
Finn sølvhalv dollar Trinn 12

Trinn 1. Sjekk lokale butikker

Antikvitetsbutikker er et utmerket sted å finne vintage sølvmynter. Spør de lokale butikkeierne om de samler eller selger "søppelsøl", det antikke uttrykket for gamle mynter i god stand. I så fall, inspiser myntsamlingen for halve sølv. Bruktbutikker kan også ha vintage mynter, avhengig av deres retningslinjer.

Be venner som jobber i detaljhandel om å sette av halve dollar til deg. Du kan komme inn i butikken deres og bytte papirpengene dine for deres halv dollar, som du deretter kan inspisere

Finn sølvhalv dollar Trinn 13
Finn sølvhalv dollar Trinn 13

Trinn 2. Besøk loppemarkeder

Søk i dine lokale rubrikkannonser for loppemarkedsoppføringer. Når du ankommer, går du fra stand til messe og ser etter leverandører som selger mynter. Hvis du finner en halv dollar sølv, kan du stille spørsmålene til leverandøren din om hvor de har kjøpt den og om de har et ekthetsbevis for mynten.

Hvis du vil stå opp tidlig i helgene, sjekk garasje og eiendomssalg. Noen i nærheten kan selge sine personlige myntsamlinger. Verftssalg er ikke et garantert sted å finne sølvmynter, men du vet aldri

Finn sølvhalv dollar Trinn 14
Finn sølvhalv dollar Trinn 14

Trinn 3. Kjøp en halv dollar fra myntforhandlere

Se etter anerkjente myntforhandlere i ditt område, og spør om de har halve sølv til salgs. Forhandlere jobber ofte med en rekke mynter, og du vil sannsynligvis finne minst en som selger halv dollar.

Finn en forhandler som er en autorisert kjøper som jobber med US Mint. Dette garanterer at myntforhandleren din er profesjonell og trygg. De fleste autoriserte kjøpere har vært i bransjen i over fem år og har en sterk kundebase

Finn sølvhalv dollar Trinn 15
Finn sølvhalv dollar Trinn 15

Trinn 4. Bruk en metalldetektor

Kjøp eller bygg en metalldetektor og søk i lokalområdet. De beste stedene å lete etter mynter er urbane områder, som strender, skisteder eller campingplasser. Metaldetektering vil hjelpe deg med å finne en rekke gamle mynter: du vet aldri om du vil være heldig og finne en sølvhalv dollar.

  • Sterkt trafikkerte områder er best for å finne mynter. Selv om du kan oppdage metall på landsbygda eller i skogene, er det lite sannsynlig at du finner det du leter etter.
  • For eldre mynter, besøk gamle områder. En bygning som er konstruert de siste ti årene har kanskje ikke eldre mynter, men en bygning som er femti eller flere år gammel kan ha årgangsmynter.

Tips

  • Se på mindre byer i motsetning til store byområder. Mindre byer er mindre sannsynlig å ha blitt plukket over av myntsamlere.
  • Be eldre venner eller slektninger om hjelp. Mange mennesker har en myntkrukke der de oppbevarer løse klær. La dem få vite at du leter etter sjeldne halv dollar og lov å dele fortjenesten med dem hvis de lar deg inspisere myntene deres.

Advarsler

  • I noen områder er detektering av metall ulovlig. Sjekk bylovene dine før du oppdager i byområder.
  • Vær forsiktig når du skaffer store mengder ruller med halv dollar, så rullene ikke er korte. Det er ikke uvanlig å være kort en halv dollar per kast. Hvis du kjøper flere ruller, kan tapet øke over tid.
  • Vær oppmerksom på din sikkerhet og sikkerhet hvis du bærer store mengder kontanter eller mynter. Vurder å investere i en safe for å hindre tyveri.

Anbefalt: