Hvordan endre fargen på fugemasse: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan endre fargen på fugemasse: 11 trinn (med bilder)
Hvordan endre fargen på fugemasse: 11 trinn (med bilder)
Anonim

Fugemasse kan lett bli misfarget og snusket over tid - noe som mishager mange. I stedet for å lide ved å håndtere uattraktive mørke linjer mellom flisene, kan du iverksette tiltak for å endre fargen på fugemassen din. Selv om ingen av dem er spesielt betimelige, kan du velge å flekke fugemassen din eller rengjøre den grundig.

Trinn

Metode 1 av 2: Staining Grout

Endre fargen på fugemasse Trinn 1
Endre fargen på fugemasse Trinn 1

Trinn 1. Velg en fugemasse

Oftest tyr folk til å dø fugemassen fordi den har mistet sin tidligere glans og nå ser brun og snusket ut. I stedet for å gå tilbake til den originale fargen, finn en ny farge for å dekke over slitasjen. Selv om det kan høres rart ut, er fugemasser som har en nær farge på skitt vanligvis de mest vellykkede, fordi du ikke trenger å bekymre deg for at fugemassen blir misfarget igjen over tid.

  • Lyse fugemasser blander seg inn og skjuler formen på flisene dine, mens mørk fugemasse får flisene dine til å skille seg ut og er veldig dristige.
  • Når det er mulig, se etter fugemasser som også er et fugemasse, slik at du kan hoppe over det siste trinnet med å forsegle fugemassen.
Endre fargen på fugemasse Trinn 2
Endre fargen på fugemasse Trinn 2

Trinn 2. Rengjør flisen og fugemassen

Ta ut rengjøringsmateriellet og ta litt albuefett, for før du kan begynne å farge fugemassen, må du rengjøre den grundig. Bruk en blekemiddel til å drepe mugg eller mugg som kan forårsake problemer. Selv om det kan være ubehagelig, bruk en fuktig svamp/skrubbebørste for å rengjøre fugemassen og flisen, selv om den er på gulvet. Fugemassen kan ikke påføres fuktig fugemasse, så vent 30 minutter eller lenger etter rengjøring for å starte påføringsprosessen.

Endre fargen på fugemasse Trinn 3
Endre fargen på fugemasse Trinn 3

Trinn 3. Påfør fugemassen

Noen fargesett for fugemasse har en liten applikatorbørste, men hvis din ikke gjorde det, kan du bare bruke en veldig liten stiv børste til påføring. Dypp penselen i fugemassen, og mal den forsiktig på bare fugemassen. Flekken er permanent og kan ikke fjernes fra flisen etter at den har tørket, så vær forsiktig med å male inn linjene og tørk av flekker fra flisen.

Endre fargen på fugemasse Trinn 4
Endre fargen på fugemasse Trinn 4

Trinn 4. Legg til ytterligere strøk

Avhengig av utseendet du går etter, må du kanskje legge til mer enn ett strøk med fugemasse. Vent i så fall minst 24 timer til det første laget tørker, og mal deretter forsiktig på det andre lag med flekker. Igjen, vær forsiktig så du ikke ved et uhell får flekker på flisene, da det er veldig vanskelig å fjerne.

Endre fargen på fugemasse Trinn 5
Endre fargen på fugemasse Trinn 5

Trinn 5. Tett fugemassen

Noen fugemasser er en kombinasjon av fugemasse/fugemasse, men vanligvis må du bruke et spesielt oljebasert tetningsmasse for å fullføre fugemassen. Dette er spesielt viktig for områder som kommer i hyppig kontakt med vann (for eksempel på et bad eller i nærheten av en vask). Følg instruksjonene som følger med valgfri tetningsmasse når du maler over fugemassen.

Metode 2 av 2: Rengjøring av fugemassen

Endre fargen på fugemasse Trinn 6
Endre fargen på fugemasse Trinn 6

Trinn 1. Velg en skrubbeløsning

Fugemasse, spesielt mellom gulvfliser, blir spesielt snusket og skittent over tid. Avhengig av alvorlighetsgraden av misfarging av fugemasse, må du bruke en annen rengjøringsløsning. For mild misfarging, bruk en kombinasjon av natron og hydrogenperoksid for å danne en pasta. For mer alvorlig misfarging, bruk en oksygenblekemiddel for å bleke fugemassen din.

Endre fargen på fugemasse Trinn 7
Endre fargen på fugemasse Trinn 7

Trinn 2. Gjør en foreløpig rengjøring

For å unngå ekstra arbeid når du virkelig begynner å skrubbe, må du rengjøre fugemassen mildt før du rengjør den grundig. Bruk en blanding av blekemiddel og vann for å drepe mugg og mugg, og tørk av skitt eller skitt som kan være tilstede på overflaten.

Endre fargen på fugemasse Trinn 8
Endre fargen på fugemasse Trinn 8

Trinn 3. Påfør rengjøringsmiddel

Arbeid i små deler av fliser/fugemasse (prøv 1 kvadratmeter om gangen) og påfør rengjøringsmidlet på fugemassen. La den stå i 3-5 minutter, da dette vil gjøre skrubben mye lettere.

Endre fargen på fugemasse Trinn 9
Endre fargen på fugemasse Trinn 9

Trinn 4. Begynn å skrubbe fugemassen

Bruk en splitter ny tannbørste (elektrisk er å foretrekke) for å skrubbe bort smuss og misfarging på fugemassen. Dette kan være relativt tidkrevende, så ikke gi opp hvis du først ikke lykkes. Tørk av rengjøringsrester med ferskvann og en fille, og påfør et nytt strøk med rengjøringsmidlet om nødvendig.

Endre fargen på fugemasse Trinn 10
Endre fargen på fugemasse Trinn 10

Trinn 5. Fortsett å rengjøre fugemassen

Arbeid deg utover fra utgangspunktet ditt ved å bruke prosessen som er nevnt ovenfor. Legg rensemiddel til små deler, la det stivne, og skrubbe vekk til lyst, rent og skinnende fugemasse kan sees under.

Endre fargen på fugemasse Trinn 11
Endre fargen på fugemasse Trinn 11

Trinn 6. Fullfør

Når du er fornøyd med din nylig rengjorte (og fargede!) Fugemasse, kan du tørke den siste rengjøringen for å fjerne eventuell restrenser. Det er godt å påføre fugemasse en gang i året med fugemasse, så bruk eventuelt et oljebasert tetningsmasse for å beskytte fugemassen din.

Anbefalt: