3 måter å velge Sod for Your Yard

Innholdsfortegnelse:

3 måter å velge Sod for Your Yard
3 måter å velge Sod for Your Yard
Anonim

Hvis plenen din er flekkete, utslitt eller dør, tenker du sannsynligvis på å bytte den ut. Noen huseiere velger å se på gårdene sine på nytt, men mange velger å legge nytt torv. Sod tilbyr mange fordeler i forhold til en plen som er sådd, siden den er installert mens den er optimal helse og sådd nøye for å begrense ugressinfiltrasjon. Men det koster vanligvis mer, og det tar litt arbeid å installere, så det er viktig å gjøre det riktige valget. Ta hensyn til klimaet ditt og de spesielle forholdene og funksjonene i hagen din, og finn en kunnskapsrik leverandør som kan hjelpe deg med å ta den beste avgjørelsen.

Trinn

Metode 1 av 3: Velge Sod etter klima

Velg Sod for Your Yard Trinn 1
Velg Sod for Your Yard Trinn 1

Trinn 1. Velg kult sesonggress hvis du har "vinterlige" vintre

Det er to hovedkategorier gressplen: kjølig årstid og varm sesong. Førstnevnte er best egnet for regioner med kalde vintre og varme/varme somre med vanlig regn. De kan også gå i dvale under tørke. Disse gressene opplever to perioder med skuddvekst årlig: midt på våren og tidlig på høsten.

  • Noen av de vanligste kule sesonggressene i USA er bluegrass (Kentucky og grov), raigras (årlig og flerårig) og Bentgrass.
  • I USA strekker den kjølige sesongens gressone seg omtrent fra sørlige New Jersey til det sentrale California.
Velg Sod for Your Yard Trinn 2
Velg Sod for Your Yard Trinn 2

Trinn 2. Velg varme årstider for varmt, fuktig klima

De har en enkelt, utvidet skytevekstepisode i løpet av sommeren. De fleste varianter krever spesiell forsiktighet i de mildere vintermånedene i dette klimaet, når kniver har en tendens til å bli brune og områder av plenen kan kreve ny sæd.

  • Populære varme sesonger i USA inkluderer St. Augustine, Bermuda, Carpetgrass og Centipede.
  • Den amerikanske varmesesongsonen går omtrent fra kystnære Carolinas til Sør -Arizona.
  • Du må kanskje frø torvet med kjølig værgress i de kjøligere månedene i denne regionen. Disse vil dø av når det varme været kommer tilbake.
Velg Sod for Your Yard Trinn 3
Velg Sod for Your Yard Trinn 3

Trinn 3. Se etter overgangsgress i mildt kalde vintersoner

Overgangsgress fungerer ofte best i områder som har kalde, men ikke under null, temperaturer om vinteren. Som navnet indikerer, kan medlemmer av overgangsfamilien også bo i enten den kalde eller varme sesonggruppen.

  • I USA fungerer Kentucky Bluegrass, Annual Ryegrass og Tall Fescue ofte best i overgangsregioner.
  • Den amerikanske overgangssonen sitter åpenbart mellom de kjølige og varme sesongsonene - så i utgangspunktet fra Maryland og Virginia til Sør -California.
Velg Sod for Your Yard Trinn 4
Velg Sod for Your Yard Trinn 4

Trinn 4. Få mer spesifikk veiledning basert på ditt lokale klima

Jo mer spesifikk du kan være angående de dominerende værmønstrene der du bor, desto mer sannsynlig er det at du velger riktig torv for hagen din. Snakk med proffene på lokale torvfarmer, barnehager og hagesentre for veiledning.

  • Utvidelsestjenesten til ditt lokale universitet eller til og med statsdepartementet for landbruk kan gi deg lokal råd.
  • Sjekk også nettsteder som deler din region i mindre klimasoner og kom med mer spesifikke anbefalinger: for eksempel å anbefale St. Augustine -gress i USAs sørlige Atlanterhav og Mexicogolfkysten, og Buffalo -gress i USAs store sletter.

Metode 2 av 3: Evaluering av din spesifikke plen

Velg Sod for Your Yard Trinn 5
Velg Sod for Your Yard Trinn 5

Trinn 1. Undersøk sammensetningen av jorda din

Alt gress vil gjøre det bra i rik matjord, men huseiere i tørre og subtropiske regioner kan ha begrensede alternativer når de velger nytt torv. Bahia er populær fordi den kan vokse i ufruktbar eller sandaktig jord. Tusenbein, "lat manns" gress, tåler også sur jord.

  • Sørg for å sjekke jordens pH -nivå. Dette er relativt enkelt å gjøre selv, eller du kan få det gjort av en proff.
  • Når det er på tide å kjøpe, se etter torv som vokser i en lignende jordtype som det du har hjemme, når det er mulig.
Velg Sod for Your Yard Trinn 6
Velg Sod for Your Yard Trinn 6

Trinn 2. Hold oversikt over gårdens typiske daglige sollys

Hvis hagen din har en nordlig eksponering eller er litt skyggelagt, kan blandinger av St. Augustine og Centipede være gode alternativer, avhengig av klimaet ditt. Bermuda, derimot, trives bare i sterkt solskinn.

Tall Fescue og spesielt Fine Fescue er ofte de beste valgene hvis hagen din er sterkt skyggelagt, men kan også gjøre det bra på mer solrike steder

Velg Sod for Your Yard Trinn 7
Velg Sod for Your Yard Trinn 7

Trinn 3. Bestem hvordan plenen din blir - eller skal brukes -

Hvis du har en hund og/eller barn som leker på gården, eller du ofte underholder utendørs, bør du vurdere gress som tåler gangtrafikk. Bermuda og Zoysia hopper bedre tilbake fra stress enn mange andre typer. Tall Fescue står også godt til vanlig gangtrafikk.

Tusenbein og Bentgrass klarer seg imidlertid ofte ikke like godt under tung trafikk, så de kan være bedre egnet for en "show" plen

Velg Sod for Your Yard Trinn 8
Velg Sod for Your Yard Trinn 8

Trinn 4. Faktor i hvor stor hagen din er

Mer verft betyr mer spadestikk, så dyrere varianter kan raskt løpe opp store regninger. For eksempel kan dyre torv som Zoysia være uoverkommelige for store verft.

Større verft koster også mer å vedlikeholde, så vurder gressvarianter med lavere vedlikehold. Tusenbein er et populært valg i varme områder fordi det ikke krever kalking og bare sporadisk slått

Velg Sod for Your Yard Trinn 9
Velg Sod for Your Yard Trinn 9

Trinn 5. Vurder hvor mye tid du vil kunne bruke på plenen din

Sod er i topptilstand når den først legges, så det krever vanligvis bare periodisk vanning. Når den først har slått rot i sitt nye miljø, trenger den mer omsorg. Ta kontakt med en ekspert før du foretar et endelig valg.

Noen typer vokser raskere enn andre, noe som krever ekstra slått og kanting. Andre kan trenge ekstra gjødsling, vanning og lufting

Velg Sod for Your Yard Trinn 10
Velg Sod for Your Yard Trinn 10

Trinn 6. Bestem hvordan du skal vanne torvet

Torv og gress vil trenge hyppig vanning for å holde dem i live. Hvis du har installert sprinklere, må du sørge for at de jevner hele området, inkludert hjørner. Det skal ikke være tørre flekker. Hvis du ikke har sprinklere, må du vanne torvet manuelt med en hageslange.

  • Ferskt torv må vannes innen en halv time etter installasjon.
  • Det er en god idé å vanne torv tidlig på morgenen i stedet for senere på dagen.
  • På det meste bør du vanne plenen din to ganger i uken.

Metode 3 av 3: Bli god Sod

Velg Sod for Your Yard Trinn 11
Velg Sod for Your Yard Trinn 11

Trinn 1. Identifiser en leverandør av høy kvalitet

Det er viktig å velge riktig gressort, men du må også velge sunt torv for å få en frodig plen. Det vil si at dårlig vokst Bluegrass-torv ikke vil holde seg godt i hagen din, selv om det er den ideelle varianten for dine omstendigheter.

  • Ta en titt på lokale hagesentre, og gå rett til torvprodusenter også. En god leverandør vil være kunnskapsrik og klar til å svare på spørsmålene dine. Siden en tallerkenpall kan veie 1 tonn (0,98 lang tonn; 1,1 korte tonn), bør du også spørre om det er noen leverings- eller palleavgifter. Det kan også være lurt å spørre om en gaffeltruck er tilgjengelig for lossing av torv.
  • Hvis du ikke er sikker på hvilken type gress som er best egnet for hagen din, klipp ut en liten del av din eksisterende plen og ta den med. En ekspert kan fortelle deg hva slags gress det er og komme med forslag om denne varianten eller en annen kan fungere bedre for deg.
Velg Sod for Your Yard Trinn 12
Velg Sod for Your Yard Trinn 12

Trinn 2. Inspiser torvet grundig før du kjøper og før installasjon

Sod leveres vanligvis i ruller som strekker seg fra 0,61 meter til 3,05 meter lange og 0,3 meter til 0,6 meter brede. Noen av de viktigste tingene du må se etter for å sikre helsen til sømforsendelsen din inkluderer:

  • Uniforme, dypgrønne blader minst 5,08 cm lange.
  • En tykk matrise av røtter som ikke rives lett.
  • Et oppsett i ikke mer enn 1 tomme (2,54 cm) rik, fuktig jord.
  • Frodige rundstykker uten blotte flekker eller stråtak.
Velg Sod for Your Yard Trinn 13
Velg Sod for Your Yard Trinn 13

Trinn 3. Installer torvet raskt på nylaget jord

Ideelt sett bør det nye torvet plantes i sitt nye hjem innen åtte timer etter høsting fra torvfarmen. Du vil også at søtens rotstruktur skal ta tak i grunnjorden så raskt som mulig. Av den grunn, ikke prøv å legge torv når bakken er frossen.

  • Rådfør deg med en plenpleier for tips om forberedelse av jord før du installerer nytt torv. Generelt sett trenger du ikke å rive bort hvert blad av gammelt gress, men du vil rive opp jorda. Men ikke gjør det mer enn en dag eller to på forhånd - ellers kan regn eller dyr skape hjulspor og hull.
  • Ikke gå på nylagt torv. Å gå kan føre til at den beveger seg før den har satt seg ordentlig.
  • Sod kan begynne å ødelegge hvis du ikke installerer det innen 24 timer etter den første høsten.
Velg Sod for Your Yard Trinn 14
Velg Sod for Your Yard Trinn 14

Trinn 4. Start på den lengste enden av hagen din

Legg den første rullen langs kanten av gården eller feltet. Del den neste rullen i to før du ruller den ut ved siden av den første. Dette vil skape en forskjøvet skjøt mellom rullene, noe som vil hjelpe torven til å sette riktig. Bruk en vannfylt rulle for å våte og rulle torvet ned på grunnjorden.

  • Hvis du plasserer torv over en sprinkler eller et rør, kutter du ut en del av torvet som matcher stykket, og legger den utskårne delen over elementet.
  • Det kan være lurt å ha noen få mennesker som hjelper deg.
Velg Sod for Your Yard Trinn 15
Velg Sod for Your Yard Trinn 15

Trinn 5. Legg kantene på hver stripe med torv i hverandre

Dette forhindrer at kantene krøller seg. Alle eksponerte kanter skal dekkes av matjord eller mulch for å forhindre at den tørker ut.

Tips

  • Sørg for at skjæreutstyret (som en machete, barberhøvel eller teppekniv) er veldig skarpt før du kutter torvet.
  • Vær forsiktig så du ikke river eller river torvet før du installerer det.

Anbefalt: