Hvordan finne en god rørlegger: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan finne en god rørlegger: 9 trinn (med bilder)
Hvordan finne en god rørlegger: 9 trinn (med bilder)
Anonim

Det kan være veldig vanskelig å finne en god rørlegger. De veldig gode er etterspurt fordi de handler om arbeidet sitt og kundene. Dessverre er det noen som ønsker å jukse deg ut av pengene dine, men denne guiden hjelper deg med å forhindre det.

Trinn

Finn en god rørlegger Trinn 1
Finn en god rørlegger Trinn 1

Trinn 1. Kontroller at de har VVS -lisens

Den mest grunnleggende regelen er å være sikker på at de er lisensiert og har full forsikring som beskytter deg og din nabos eiendom i tilfelle en katastrofe. Å ha lisens viser at selskapet har oppfylt minimumskravene som kreves for å tilby sine tjenester i regionen.

Finn en god rørlegger Trinn 2
Finn en god rørlegger Trinn 2

Trinn 2. Få to eller flere referanser og les anmeldelser på nettet

Du kan til og med be om å få se noe av arbeidet de har gjort. Les deres Facebook -side og Twitter -feed for å se hvordan de samhandler med kundene sine

Finn en god rørlegger Trinn 3
Finn en god rørlegger Trinn 3

Trinn 3. Spør hvor lenge de har vært i virksomhet for

I det minste forteller dette deg at de ikke burde forsvinne på deg. Teoretisk sett bør velrenommerte selskaper vare, mens de som er urokkelige, blekner. Men dessverre er det ikke alltid tilfelle.

Finn en god rørlegger Trinn 4
Finn en god rørlegger Trinn 4

Trinn 4. Få et nytt bud/tilbud på jobben, men sørg for at du sammenligner epler med epler

Noen selskaper reduserer jobbene sine til et absolutt minimum, slik at de kan komme inn til den laveste prisen, men arbeidet varer ikke lengst mulig. Spør selskapet som er dyrere hvorfor prisen er på det nivået, så kan du avgjøre om det er en forskjell.

Finn en god rørlegger Trinn 5
Finn en god rørlegger Trinn 5

Trinn 5. Spør om deres garanti

Er det penger tilbake? Er det begrenset på noen måte? Er det skrevet på budet/tilbudet ditt? Rørleggere med stor tro på prestasjonsstandardene legger pengene sine der munnen er.

Finn en god rørlegger Trinn 6
Finn en god rørlegger Trinn 6

Trinn 6. Å finne en rørlegger som gir priser for små jobber over telefonen, er ikke nødvendigvis et tegn på en god rørlegger

Noen rørleggere foretrekker å gi tilbud bare når de er foran jobben, slik at de får det nøyaktig og 100% riktig. Fra en rørlegger og kundens perspektiv er det ingenting verre enn å si at det vil koste $ X å fikse og komme seg til hjemmet, bare for å finne ut at det virkelig er $ Y på grunn av en kompliserende faktor.

Gjennomfør en undersøkelse Trinn 10
Gjennomfør en undersøkelse Trinn 10

Trinn 7. Den virkelige nøkkelen er å få faste, faste tilbud, slik at du vet nøyaktig hva rørleggeren vil gjøre og nøyaktig hva du vil betale

Den eneste måten dette vil være virkelig nøyaktig er hvis rørleggeren står foran arbeidet.

Finn en god rørlegger Trinn 8
Finn en god rørlegger Trinn 8

Trinn 8. Spør naboer eller venner i nærheten om rørleggerhenvisninger

Den beste måten å finne en god rørlegger på er å få henvisninger fra folk du stoler på. Be en venn, slektning eller kollega du stoler på om en anbefaling. Dette er i motsetning til mange anmeldelser på nettet, vanligvis skrevet av folk som jobber for selskapet eller har fått betalt for å skrive falske glødende anmeldelser.

Finn en god rørlegger Trinn 9
Finn en god rørlegger Trinn 9

Trinn 9. Hvis du har hatt en god erfaring med en annen profesjonell, for eksempel en luftkondisjoneringstekniker, en taktekker eller en elektriker, kan du prøve å be dem om en henvisning

Hvis de har jobbet i bransjen en stund, er sjansen stor for at de har noen kontakter. Og hvis du ringer en rørlegger basert på en referanse, må du la rørleggeren umiddelbart vite hvem som henviste deg. De kan til og med gi deg rabatt.

Tips

  • Spør rørleggeren som kommer hjem til deg hvor lenge han har jobbet for det selskapet. Det kan være en indikator på et flott selskap som bryr seg om ansatte og kunder. Spør også hvor mange års erfaring han har.
  • Hvis det er en stor jobb, få tre tilbud eller bud. Hvis det er store forskjeller mellom tilbud, spør hvert selskap om tilbudet og prisen. Du vil lære hvem som bryr seg nok til å gi deg mange detaljer, hvem som er entusiastisk og kunnskapsrik om jobben din, og du begynner å lære detaljene i arbeidet. Den billigste budgiveren kan ha undervurdert og kan stikke deg for det senere, eller de kan kutte hjørner på en eller annen måte, eller det kan være en god pris. Hvis det er veldig dyrt, kan det være at de bruker en annen arbeidsmetode, kvaliteten på inventar/deler, eller noen ganger vil de egentlig ikke ha virksomheten din fordi de er kortbemannet, eller jobben din er for liten/tidkrevende/involvert til å generere mye av et overskudd fra. (selv om det i det nåværende økonomiske klimaet er litt uvanlig i disse dager)
  • Rørleggere for små bedrifter vil være mye rimeligere fordi omkostningene deres er lavere. Men noen ganger er enmannsoperasjoner unge gutter som nettopp har begynt og er veldig uerfarne. Større selskaper vil ha høyere omkostninger, men de vil ha flere ansatte å svare når du trenger det, og de har større ressurser til å gi arbeidere solid utstyr og god opplæring (forhåpentligvis).

Advarsler

  • Sjekk for å se hvor mye de tar betalt per time; finn deretter ut NÅR de begynner å lade. Noen rørleggere begynner å lade så snart de forlater kontoret sitt - slik at du kan bli belastet $ 80+/time for dem å kjøre til stedet ditt.
  • Hvis du får en magefølelse, er de ikke ærlige, bli kvitt dem.
  • Hvis de frustrerer deg uten show, alltid er forsinket, eller får deg til å jage dem på hvert trinn, er det et dårlig tegn.

Anbefalt: