Hvordan installere en gassledning: 6 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan installere en gassledning: 6 trinn (med bilder)
Hvordan installere en gassledning: 6 trinn (med bilder)
Anonim

Det er sannsynligvis ikke en oppgave å installere en gassledning som ditt første gjør-det-selv-prosjekt. Risikoen ved å gjøre en feil oppveier kostnadene til en profesjonell. Erfarne gjør-det-selv-brukere kan imidlertid installere en gassledning like trygt som en profesjonell. Til tross for den smale feilmarginen, er de enkelte trinnene ikke mer krevende enn rørleggerarbeid eller elektrisk arbeid.

Sørg for å sjekke lokale forskrifter - for eksempel i Storbritannia er det ulovlig å modifisere en gassinstallasjon uten et profesjonelt sertifikat, og det kan føre til straffeforfølgelse, bot eller fengsel.

Trinn

Installer en gassledning Trinn 2
Installer en gassledning Trinn 2

Trinn 1. Slå av gassen til huset ditt

Ventilen vil være ved gassmåleren din på siden av huset ditt og bør stenge helt med en kvart omdreining. En posisjon vinkelrett på røret indikerer en lukket ventil, men du bør dobbeltsjekke ved å bekrefte at måleren ikke lenger beveger seg når et apparat bruker gass.

Installer en gassledning Trinn 1
Installer en gassledning Trinn 1

Trinn 2. Kjøp riktige gassrør og beslag for jobben

De fleste innenlandske gassledninger bruker 1, 2 tommer (1, 27 cm) gjennom 1 1/2 tommer (3, 81 cm) svart rør, mens store kommersielle prosjekter noen ganger bruker større beslag opp til 8 tommer. fra 1/2 "til 1 1/2" rør ansiktet på en beslag til ansiktet på en annen beslag du legger til 3/4 ".

Installer en gassledning Trinn 3
Installer en gassledning Trinn 3

Trinn 3. Forleng den eksisterende gassledningen ved å montere ventiler og rørlengder. Du må legge til en gassledning som når ditt nye apparat

  • Trekk gjengene på rørendene med pipedop. Dette er avgjørende for å etablere en lufttett passform. Bruk aldri tape, inkludert teflon tape; det kan løsne inne i røret og kan tette ledningen.
  • Du kan gjøre jobben din enklere ved å sette sammen noen lengder på bensinledningen din i garasjen eller butikken, og deretter flytte dem til krypeplassen eller veggen der bensinledningene går. Vær forsiktig med 90-graders bøyninger hvis du gjør dette; det gjør det vanskeligere å snu røret for å stramme det.
Installer en gassledning Trinn 4
Installer en gassledning Trinn 4

Trinn 4. Bruk et fleksibelt rør for å koble enden av den nye gassledningen til apparatet

(Dette er ikke nødvendig med mindre det er i jordskjelv utsatt område/sone.) Følg instruksjonene som følger med flex -kontakter.

Installer en gassledning Trinn 5
Installer en gassledning Trinn 5

Trinn 5. Test linjen din er lufttett

Fordel en blanding av 1: 1 vann og oppvaskmiddel over hver søm i gasstilføringen. Hvis det dukker opp bobler, har du en lekkasje. Prøv å stramme leddet til du ikke kan stramme lenger. Hvis det fortsatt lekker, angre, sjekk gjengene, og påfør pipedop igjen og stram til igjen. Hvis lekkasjen fortsatt vises, må du bytte rør og beslag.

Installer en gassledning Trinn 6
Installer en gassledning Trinn 6

Trinn 6. Slå på gassen igjen ved å sette ventilen tilbake til parallelt med det innkommende røret

Test apparatet for å sikre at gassen flyter skikkelig.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Du kan også teste gassledningen ved å koble hovedledningen fra måleren. Installer en manometer med en måte å fylle ledningen med luft. Fyll deretter linjen med omtrent 25 kilo luft. Kontroller linjen din for lekkasjer med såpe og vann. Kontroller ledningstrykket på nytt og la det stivne over natten. Hvis det ikke er noe trykktap er det ingen lekkasjer i ledningen. Det ville være best å få en inspektør til å sjekke trykket på linjen og komme tilbake og logge på det.
  • Alle tilstander krever at du må ha en avstengningsventil til apparatet. Du må også ha en tee med en 2 "nippel eller større med en pipelokk for å fungere som en smussfelle/etappe. Den ene enden av tee -krokene til gassledningen kommer gjennom gulvet, deretter vender tee -en ned med brystvorten, deretter ventilen din, og deretter din flexslange til apparatet.

Advarsler

  • Sørg for at riktig linjestørrelse ble brukt til å håndtere BTU -lasten du vil tegne med det nye apparatet.
  • Dette er ikke en jobb for nybegynnere. Hvis du aldri har jobbet med bensinledninger før, få en erfaren venn til å trene deg gjennom ditt første forsøk.
  • En trykktest bør utføres før du starter et apparat for å unngå eksplosjoner.

Anbefalt: