3 enkle måter å måle fliser på

Innholdsfortegnelse:

3 enkle måter å måle fliser på
3 enkle måter å måle fliser på
Anonim

Hvis du tenker på å bytte, gjøre om eller bare legge fliser til gulv eller vegg, er det viktig å ha en nøyaktig måling for å kjøpe riktig mengde fliser for å få jobben gjort. For å måle flisen du trenger, må du finne kvadratfotene i området du planlegger å flise. Deretter kan du dele denne målingen med kvadratmeter på selve flisene, og du har en nøyaktig måling av flisen du trenger!

Trinn

Metode 1 av 3: Måling for et kvadratisk område

Mål fliser trinn 1
Mål fliser trinn 1

Trinn 1. Fjern området for å gjøre det lettere å ta målinger

Før du tar målingene dine for å beregne det totale kvadratmeteret i rommet, må du sørge for at rommet er klart, så ingenting hindrer målingene dine. Flytt møblene til midten og fjern alle kjæledyr som kan komme i veien for deg.

Hvis du planlegger å måle en vegg, ta ned malerier, plakater eller annet som kan komme i veien

Mål fliser trinn 2
Mål fliser trinn 2

Trinn 2. Bruk et målebånd til å måle lengden på gulvet

Hvis rommet har en rektangulær form, måler du den lengre delen med et målebånd. Et firkantet rom vil ha samme lengde og bredde. Hvis målebåndet ditt er oppført i tommer, deler du det totale antallet tommer med 12 for å finne antall fot. For å finne antall meter deler du det totale antallet centimeter med 100, eller flytter desimalen to steder til venstre.

Rund om nødvendig antall fot eller meter opp til nærmeste desimal

Mål fliser trinn 3
Mål fliser trinn 3

Trinn 3. Ta målebåndet og mål bredden på gulvet

Etter at du har funnet lengden på rommet, bruker du målebåndet vinkelrett på tvers av rommet der du målte lengden. Finn antall fot for målingen din, slik at du kan bruke den til å beregne kvadratmeter.

Rund opp til nærmeste desimal hvis du trenger det

Mål fliser trinn 4
Mål fliser trinn 4

Trinn 4. Mål lengden og bredden på veggene du fliser

Hvis du prøver å finne kvadratmeter på en vegg som du planlegger å flise, måler du opp og ned for å finne lengden. Mål deretter fra venstre mot høyre på veggen for å finne bredden.

Bruk et målebånd og sørg for at det ikke er bøyninger eller bretter i båndet som kan påvirke målingen

Mål fliser trinn 5
Mål fliser trinn 5

Trinn 5. Multipliser lengden og bredden for å få det totale kvadratmeteret

For å vite hvor mye fliser du trenger for å fylle plassen, må du beregne arealets totale kvadratmeter. Ta lengden, multipliser den med bredden, og rund opp til nærmeste desimal.

Tips:

For eksempel, hvis du har en lengde på 6,1 m og en bredde på 4,6 m, har du et kvadratmeter på 91 fot.

Metode 2 av 3: Beregning for et rundt område

Mål fliser trinn 6
Mål fliser trinn 6

Trinn 1. Ryd plass i midten av området

For å beregne det totale kvadratmeteret i et rundt rom eller område, må du kunne måle gjennom midten av rommet. Flytt møbler, bord eller kjæledyr fra midten, slik at du enkelt kan kjøre et målebånd over det.

Tips:

Hvis du ikke kan fjerne hele området, må du sørge for å kjøre målebånd gjennom midten uten at det bøyes eller brettes over et objekt.

Mål fliser trinn 7
Mål fliser trinn 7

Trinn 2. Strekk et målebånd gjennom midten av sirkelen

Start ved 1 vegg og kjør et målebånd gjennom midten av området til du kommer til den andre siden. Sørg for at målingen er stram og at det ikke er noen folder eller bøyninger i den som kan påvirke målingenes nøyaktighet.

Den totale lengden gjennom midten av sirkelen kalles diameteren

Mål fliser trinn 8
Mål fliser trinn 8

Trinn 3. Del den totale lengden med 2 for å finne radius

Rund opp til nærmeste hele tall for å gjøre beregningene enklere.

For eksempel, hvis diameteren på det sirkulære området er 6,1 m, er radius 3,0 m

Mål fliser trinn 9
Mål fliser trinn 9

Trinn 4. Multipliser radiusen med 3,14

For å finne det totale kvadratmeteret på et sirkulært område, må du multiplisere radius med pi, eller 3,14. Rund opp til nærmeste desimal. Du trenger uansett litt ekstra når du kjøper flisene dine.

For eksempel, hvis du har en radius på 10 fot (3,0 m), vil kvadratmeteret være 31,4 fot (9,6 m)

Metode 3 av 3: Bestemme hvor mange fliser du trenger

Mål fliser trinn 10
Mål fliser trinn 10

Trinn 1. Multipliser kvadratmeteret med 15% for å ta høyde for overskuddet

Du vil aldri kjøpe akkurat nok fliser til å dekke området. Du kan trenge ekstra fliser for å fylle ut hjørner, eller noen av flisene kan gå i stykker mens du installerer dem. Legg til 15% i kvadratmeterberegningene for å ta hensyn til eventuelle ekstra fliser du måtte trenge.

  • Noen fliser kan til og med bli ødelagt ved ankomst eller i esken.
  • For eksempel, hvis du har et kvadratmeter på 91 fot, legger du til 15% for å få et totalt kvadratmeter (inkludert overskudd) på 345 fot (105 m).
Mål fliser Trinn 11
Mål fliser Trinn 11

Trinn 2. Del kvadratfotene med kvadratmeter på esken

En vanlig måte å kjøpe fliser på er å kjøpe dem i esken. På flisekassen er det totale kvadratmeteret som alle flisene i esken dekker, oppført. Ta dette tallet og bruk det til å dele det totale kvadratmeteret på området der du planlegger å legge flisen. Rund opp til nærmeste hele tall hvis du får en desimal.

For eksempel, hvis gulvet eller veggen din har et totalt kvadratmeter på 91 fot og flisene på 50 kvadratmeter hver, må du få seks esker for å dekke hele området

Mål fliser Trinn 12
Mål fliser Trinn 12

Trinn 3. Finn kvadratmeter på hver flis hvis du kjøper dem individuelt

Vanligvis vil fliser som selges enkeltvis vise dimensjonene på flisen i tommer på emballasjen. Ta lengde og bredde dimensjoner og multiplisere dem med hverandre for å finne området som en flis vil dekke i kvadrat inches. Deretter deler du det med 144 for å konvertere det til kvadratfot.

Tips:

Hvis flisen ikke har dimensjoner på den, kan du ta målingene selv eller be en ansatt eller selger om å måle flisen for deg.

Mål fliser Trinn 13
Mål fliser Trinn 13

Trinn 4. Del kvadratmeter med kvadratmeter på 1 flis

Ta det totale kvadratmeteret du planlegger å flise, inkludert overbelastningen, og del det med kvadratmeteret på 1 flis for å finne ut hvor mange fliser du trenger. Rund opp til nærmeste hele tall hvis du ender med en desimal.

  • For eksempel, hvis du har en kvadratfot på 91 fot, og flisen du ser på har en kvadratmeter på 1,2 fot, må du kjøpe 75 fliser for å dekke området.
  • Sørg for å pakke og transportere flisen forsiktig slik at den ikke flisker eller sprekker.

Anbefalt: