3 måter å rengjøre mikrofiber

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre mikrofiber
3 måter å rengjøre mikrofiber
Anonim

Mikrofiber er et materiale laget av ekstremt tynne syntetiske fibre. Det er et miljøvennlig, økonomisk og allsidig stoff som brukes i alt fra sofaer til håndklær. Ved å vite hvordan du rengjør mikrofiber og bruker de riktige forsyningene, kan du holde stoffet og møblene friske i årene som kommer.

Trinn

Metode 1 av 3: Rengjøring av mikrofibermøbler

Rengjør mikrofiber Trinn 1
Rengjør mikrofiber Trinn 1

Trinn 1. Fjern stoffdekslene fra puter og puter

Hvis du rengjør en sofa, pute eller annet møbel som bruker mikrofiber-deksler, ta dem av møblene og sett dem til side. Vask disse separat, enten for hånd eller i vaskemaskin.

Rengjør mikrofiber Trinn 2
Rengjør mikrofiber Trinn 2

Trinn 2. Bruk sprit for å fjerne smuss og fettflekker

Hell 90% sprit i en sprutflaske og spray den på det skitne området. La det sitte i ca 1 minutt, og skrubb deretter alkoholen med en ren svamp. Fortsett å skrubbe til du ser resultater, spray om nødvendig mer alkohol.

Hvis du er bekymret for å misfarge møblene dine, tørk en bomullspinne dyppet i sprit til et lite synlig område for å teste fargeegenskaper

Rengjør mikrofiber Trinn 3
Rengjør mikrofiber Trinn 3

Trinn 3. Bruk destillert vann for å bli kvitt vannflekker

Hvis møblene dine har lette flekker forårsaket av fuktighet, fyll opp en sprutflaske med destillert vann og spray det på det berørte området. På samme måte som med sprit, skrubbe sofaen med en svamp til du begynner å se flekkene forsvinne.

Rengjør mikrofiber Trinn 4
Rengjør mikrofiber Trinn 4

Trinn 4. La møblene lufttørke

Hvis du har tid, la møblene tørke alene. Dette forhindrer unødvendig skade forårsaket av feil tørketeknikk. Men hvis du har det travelt, kan du prøve å tørke mikrofiberen med en føntørker. Sørg for at tørketrommelen er avkjølt, siden varme kan skade mikrofiber.

Rengjør mikrofiber Trinn 5
Rengjør mikrofiber Trinn 5

Trinn 5. Skrubbe mikrofiberen med en børste etter rengjøring

Når det er tørt, kan møblene føles skarpe eller harde. Hvis det gjør det, gni de grove områdene med en myk børste eller semsket børste. Dette vil løsne fibrene og få dem til å føle seg komfortable igjen.

Metode 2 av 3: Håndvaskemaskin i mikrofiber

Rengjør mikrofiber Trinn 6
Rengjør mikrofiber Trinn 6

Trinn 1. Bløtlegg kluten i varmt vann

Fyll en bøtte eller vask med varmt vann. Tilsett 3 til 5 ss (44 til 74 ml) av et klart flytende vaskemiddel eller oppvaskmiddel. Bland rengjøringsmidlet forsiktig i vannet. Legg deretter stoffet til vannet.

  • Spesialiserte rengjøringsløsninger for mikrofiber er også tilgjengelig. Du kan kjøpe dem online eller i rengjøringsgangen til din lokale butikk.
  • Du kan begynne å vaske kluten så snart den er helt våt, eller du kan la stoffet trekke i en time eller lenger hvis det er spesielt skittent.
Rengjør mikrofiber Trinn 7
Rengjør mikrofiber Trinn 7

Trinn 2. Bruk hendene til å vaske stoffet

Rør kluten manuelt ved å gni den med hendene. Dette fjerner oppbygd smuss og skitt. Gjenta etter behov.

Rengjør mikrofiber Trinn 8
Rengjør mikrofiber Trinn 8

Trinn 3. Skyll kluten grundig med varmt vann

Skyll stoffet helt med varmt vann i en vask eller bøtte. Sørg for at såpen eller rengjøringsoppløsningen er fullstendig fjernet. Vri kluten for å fjerne overflødig vann.

Rengjør mikrofiber Trinn 9
Rengjør mikrofiber Trinn 9

Trinn 4. La stoffet lufttørke hvis mulig

Mikrofiber er et syntetisk materiale og høy varme kan skade det. Lufttørking vil hjelpe kluten til å vare lenger. For å gjøre det, henger du stoffet på en klessnor, eller legger det over en vask eller bøtte. Mikrofiber tørker raskt, så du trenger ikke å vente lenge.

Rengjør mikrofiber Trinn 10
Rengjør mikrofiber Trinn 10

Trinn 5. Bruk den laveste tørketrommelen hvis du trenger å tørke kluten raskt

Hvis tørketrommelen har en luftflukeinnstilling, bruk den til å tørke kluten. Hvis ikke, bruk den laveste innstillingen mulig, og sjekk på kluten etter 30 minutter. Jo mindre varmeeksponering den har, jo lenger varer stoffet.

Metode 3 av 3: Maskinvask i mikrofiberstoff

Rengjør mikrofiber Trinn 11
Rengjør mikrofiber Trinn 11

Trinn 1. Vask mikrofiber bare med andre mikrofiberstoffer

Mikrofiber tiltrekker lo fra andre stoffer, for eksempel bomull. Disse fibrene er ekstremt vanskelige å fjerne fra mikrofiber og vil redusere stoffets effektivitet. Det er best å bare vaske mikrofiberklut med andre mikrofibermaterialer.

Rengjør mikrofiber Trinn 12
Rengjør mikrofiber Trinn 12

Trinn 2. Bruk et skånsomt, klart og flytende vaskemiddel

Sterkere vaskemidler kan skade mikrofiberstoff og gjøre rengjøringsklutene mindre effektive. Pulveriserte vaskemidler vil feste seg til mikrofiberen på samme måte som bomull, noe som skaper en vanskelig å fjerne film over kluten.

  • Bruk den minste mengden vaskemiddel som er mulig for å unngå å skade mikrofiberen. Begynn med ½ mengden du vil bruke til vanlig tøy, og legg til mer i neste fylling om nødvendig.
  • Du kan også bruke en spesialrengjøringsløsning for mikrofiber i stedet for vaskemiddel. Les etiketten for å sikre at rengjøringsløsningen er trygg for vaskemaskinen.
Rengjør mikrofiber Trinn 13
Rengjør mikrofiber Trinn 13

Trinn 3. Hopp over tøymykneren

Tøymykner tetter til mikrofiber og binder flere tøystykker sammen. Bruk bare et klart vaskemiddel eller et mikrofiberrengjøringsmiddel når du vasker stoffet.

Rengjør mikrofiber Trinn 14
Rengjør mikrofiber Trinn 14

Trinn 4. Unngå å bruke blekemiddel for å rengjøre mikrofiberstoff

Blekemiddelet vil føre til at fibrene forverres, slik at de slites ut raskere. Hvis du vasker mikrofiberrengjøringskluter, vil blekemiddelet gjøre dem mindre effektive til å ta opp skitt og skitt.

Rengjør mikrofiber Trinn 15
Rengjør mikrofiber Trinn 15

Trinn 5. Sett vaskemaskinen på et kaldt eller varmt vann

Selv om varmt vann generelt er bedre til rengjøring, kan høye temperaturer skade det syntetiske materialet som finnes i mikrofiber. For å hjelpe stoffet til å vare lenger, må du sette vaskemaskinen slik at den bare bruker kaldt eller varmt vann.

Rengjør mikrofiber Trinn 16
Rengjør mikrofiber Trinn 16

Trinn 6. Bruk den laveste temperaturen som er mulig for å tørke mikrofiberen

Hvis mulig, lufttørk stoffet etter at du har fjernet det fra vaskemaskinen. Hvis du har trykket på for lenge, sett tørketrommelen til den laveste temperaturinnstillingen som er tilgjengelig og tørk stoffet så kort tid som mulig.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

Flekker på mikrofiberduker påvirker vanligvis ikke deres rengjøringsevne. Det er et spørsmål om utseende i stedet for nytte

Anbefalt: