Hvordan dyrke Duckweed: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan dyrke Duckweed: 13 trinn (med bilder)
Hvordan dyrke Duckweed: 13 trinn (med bilder)
Anonim

Duckweed er en vannplante som vanligvis finnes i innsjøer og danner det som ser ut til å være et grønt teppe over vannet. Lett vokst, det er en naturlig mat for mange dyr og holder mygg fra å hekke på vannet. Hvis du vil dyrke noen til et vitenskapsprosjekt, dyrefôr eller for moro skyld, kan du dyrke det innendørs eller utendørs i en dam.

Trinn

Metode 1 av 2: Dyrking av Duckweed innendørs

Dyr Duckweed Trinn 1
Dyr Duckweed Trinn 1

Trinn 1. Kjøp litt andemasse på en dyrebutikk eller høst den fra en dam

Du kan kanskje kjøpe noen andeteweed fra dyrebutikker i ditt område. Ellers kan du ta den fra en dam den vokser i. Fyll beholderen med litt vann fra dammen. Ta deretter noen andetre fra dammen med hånden og legg andedammen i beholderen.

  • Legg lokket på beholderen for å forhindre sprut mens du tar andedammen hjem.
  • Mellom 50-100 duckweed-belger vil være nok ettersom de vokser og formerer seg raskt.
Grow Duckweed Trinn 2
Grow Duckweed Trinn 2

Trinn 2. Desinfiser andandelen med kaliumpermanganat

Du trenger kaliumpermanganat for å desinfisere andandelen. Bland en teskje av dette kjemikaliet i 45 liter vann. Plasser andveget i permanganatløsningen i 30 sekunder eller så.

  • Kaliumpermanganat kan kjøpes på ditt lokale apotek.
  • Desinfeksjon av andurt vil sørge for at den er fri for skadedyr og bakterier.
Grow Duckweed Trinn 3
Grow Duckweed Trinn 3

Trinn 3. Legg andemassen i et plastbrett med en dybde på 30–36 cm

Dette vil hjelpe deg med å skape et passende miljø for at andedammen skal trives i. Fyll brettet med ferskvann og tilsett andemassen. Bruk ferskvann fra en dam for best resultat, men du kan også bruke vann fra springen.

Du må bruke ferskvann ettersom andeduker er ferskvannsplanter. Det er derfor de vokser bare i dammer og ikke til sjøs. Saltvann vil drepe andveget

Grow Duckweed Trinn 4
Grow Duckweed Trinn 4

Trinn 4. Plasser brettet slik at det mottar 10 timers sollys daglig

Det beste stedet å sette brettet er rett ved siden av et vindu som mottar minst 10 timers sollys hver dag. Som mange planter vil andemasse trives i direkte sollys. Hvis du ser andvekt i en dam, legg merke til at dammen er nesten helt uten skygge og mottar rikelig med sollys.

Hvis du ikke kan sette andveget i nærheten av et vindu som mottar 10 timers sollys, kan du også bruke lysrør for å hjelpe dem med å vokse. For best resultat, plasser lyspærene 38 cm over skuffen. Anden vokser ikke like godt under disse lyspærene som med direkte sollys

Grow Duckweed Trinn 5
Grow Duckweed Trinn 5

Trinn 5. Bytt vannet i brettet etter 1 uke

Kontroller brettet et par ganger om dagen, og fjern skadet andvekt fra brettet. Bytt ut vannet i brettet med mer ferskvann.

Det vil ta cirka 10 dager før duckweed å formere seg

Grow Duckweed Trinn 6
Grow Duckweed Trinn 6

Trinn 6. Bruk et nett for å overføre den multipliserte andedammen til ønsket sted

Hvis du overfører andveget til en dam i hagen din, må du sørge for at dammen får rikelig med sollys. Hvis du flytter andveget til et akvarium, må du sørge for at akvariumlokket har en lyskilde festet til det.

  • Duckweed krever ingen ytterligere pleie eller vedlikehold når den er i dammen eller akvariet.
  • Du kan få et passende nett i din lokale hagebutikk.

Metode 2 av 2: Dyrking av duckweed utenfor

Grow Duckweed Trinn 7
Grow Duckweed Trinn 7

Trinn 1. Test for å se om dammen din har pH -nivå mellom 6,0 og 7,5

Duckweed vokser best mellom disse 2 tallene. For å finne ut pH -verdien til vannet i dammen, dypp litt lakmuspapir i dammen. Avhengig av hvor surt eller grunnleggende vannet er, vil papiret skifte farge mellom rødt (svært surt) og blått (veldig grunnleggende). Hvis papiret er mellom en mørk gul og limegrønn farge, er damvannet egnet til bruk for andedammen.

  • Kjøp littmusmuspapir på ditt lokale apotek.
  • Hvis pH i dammen din er for sur, bruk natron med en teskje på hver 5-10 liter (19–38 liter) vann. Gjør dette til pH -verdien når 6,0 til 7,5.
Grow Duckweed Trinn 8
Grow Duckweed Trinn 8

Trinn 2. Lag en dam hvis du ikke har en

Det beste stedet å grave dammen din er et område som ikke er lavt i høyden, ikke har gjørmete jord og ikke flommer over av mye regn. Lag bratte bakker rundt dammen. Dammen bør være minst 0,91 meter dyp.

  • Ikke plasser dammen for nært trær eller andre ting som kan kaste en skygge over den. Duckweed trenger rikelig med sollys for å kunne vokse.
  • Dekk damens bunnflate med en vanntett plastpresenning eller en damforing. Sørg for at det er minst noen få meter ekstra presenning som strekker seg rundt grøften.
  • Dekk presenningen med jord. Hev en kant/vannavrenningsbarriere rundt den. Prøv å legge til noen steiner rundt kantene.
Grow Duckweed Trinn 9
Grow Duckweed Trinn 9

Trinn 3. Fyll dammen med ferskvann hvis du bygde en dam

Duckweed vil også vokse i vann fra springen når pH er passende. Fyll dammen din til vannet når 1 fot (0,30 m) fra toppen av dammen. Dette vil forhindre flom.

Du kan kanskje kjøpe store tanker med ferskvann fra din lokale hagebutikk. Hvis ikke, kan du bruke vann fra springen

Dyr Duckweed Trinn 10
Dyr Duckweed Trinn 10

Trinn 4. Legg til en dechlorinator i dammen din

Du kan kjøpe et dechloreringsmiddel på din lokale dyrebutikk. Les emballasjen for å finne ut hvor mye vann midlet er designet for å behandle. Skru av lokket på agenten og hell ønsket mengde i dammen. Dette vil fjerne klor fra dammen din.

Duckweed vokser best i deklorerte dammer

Grow Duckweed Trinn 11
Grow Duckweed Trinn 11

Trinn 5. Kjøp duckweed fra en dyrebutikk eller høst den fra en dam

Det er usannsynlig, men du bør sjekke om den lokale dyrebutikken din selger andemasse før du drar til den lokale dammen. Hvis dyrebutikkene ikke har andetrær, kan du finne en dam med andemasse i den. Fyll en beholder med ferskvann fra dammen og hell andedammen i beholderen.

  • 50-100 duckweed pods vil være nok.
  • Du kan også bruke drikkeflasker av plast til å samle andedammen. Bare sørg for at du har vasket flasken ordentlig ut på forhånd.
Grow Duckweed Trinn 12
Grow Duckweed Trinn 12

Trinn 6. Desinfiser andveget med kaliumpermanganat

Du kan kjøpe denne kjemikalien fra ditt lokale apotek. Bland en teskje kaliumpermanganat i 45 liter vann. Tilsett andemassen til denne blandingen og la den sitte i 30 sekunder. Når de 30 sekundene er oppe, fjern andemassen fra blandingen og legg den tilbake i beholderen med ferskvann.

Grow Duckweed Trinn 13
Grow Duckweed Trinn 13

Trinn 7. Legg andemassen til dammen din

Ta beholderne til dammen og legg andedammen i dammen din. Etter omtrent 10 dager bør du kunne legge merke til at andemassen multipliserer.

  • Hvis du setter andre planter i dammen, velg planter som ikke krever mye sollys. Andeweed vil blokkere det meste av lyset fra å komme inn i bassenget.
  • Duckweed krever ingen ytterligere pleie eller vedlikehold når den er i dammen eller akvariet.

Tips

  • Duckweed liker stille vann, så det er ikke behov for et fancy luftingssystem.
  • Noen fisk liker å spise and, og det kan være en god ernæringskilde for ender og kyllinger. Det kan også brukes i ferskvannsakvarier for å absorbere nitrater.
  • Hvis du allerede har et etablert tjern, kan du tilsette et halvt kilo andemasse til det. Dette er en godbit for fisk eller andre dyr som vil spise den!

Advarsler

  • De fleste steder blir duckweed sett på som ugress, bra for en privat dam. Ikke slipp den ut i kloakk, innsjø eller elv.
  • Noen byer tillater ikke at folk har naturlige dammer over en viss størrelse på et bestemt sted. Sjekk med lokale forskrifter.
  • I akvarier, spesielt hvis det er varmt (over 21 ° C), vokser det veldig raskt!

Anbefalt: