Hvordan unngå en boligforbedringstvist: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan unngå en boligforbedringstvist: 13 trinn (med bilder)
Hvordan unngå en boligforbedringstvist: 13 trinn (med bilder)
Anonim

Enten det er for reparasjoner eller forbedringer, vil de fleste huseiere kreve tjenester fra en entreprenør på et tidspunkt. Siden oppussingsprosjekter kan involvere flere personer og ressurser, er det mulig at det oppstår en konflikt mellom deg og entreprenøren. En tvist kan raskt gå fra vondt til verre og avslutte forholdet til entreprenøren. Dette kan koste begge parter dyrebar tid og penger. Flere trinn kan tas før og under byggeprosjektet for å begrense sjansen for en tvist. Sørg for at du finner riktig entreprenør og har en klar forståelse av papirene som er involvert.

Trinn

Del 1 av 2: Finne riktig entreprenør

Unngå en hjemforbedringsstrid Trinn 1
Unngå en hjemforbedringsstrid Trinn 1

Trinn 1. Bestem hvilken type entreprenør du trenger

Dette vil avhenge av omfanget av ditt boligforbedringsprosjekt. De fleste boligforbedringer vil involvere en hovedentreprenør som administrerer alle aspekter av prosjektet, inkludert ansettelse av underleverandører. I kontrast kan mindre prosjekter som involverer en bestemt type arbeid bare kreve en spesialentreprenør, for eksempel en murer eller elektriker.

Det er viktig å vite hva slags entreprenør du trenger; en spesialistentreprenør kan fortelle deg at han kan håndtere et mer generelt prosjekt, men hvis de ikke er kvalifisert for arbeidet du trenger, kan dette føre til misforståelser og tvister

Unngå en boligforbedringsstrid Trinn 2
Unngå en boligforbedringsstrid Trinn 2

Trinn 2. Spør venner og familie om forslag

La folk rundt deg vite at du ønsker å starte et oppussingsprosjekt. Mange av dem burde ha hatt kontakt med entreprenører og kan peke deg på de de stoler på. De kan også vite hvilke entreprenører de bør unngå.

Unngå en boligforbedringsstrid Trinn 3
Unngå en boligforbedringsstrid Trinn 3

Trinn 3. Bruk internett til å forske på entreprenører

Etter å ha mottatt referanser fra dine nærmeste, vil du undersøke en entreprenørs rykte. Better Business Bureau (BBB) gir vurderinger for lokale virksomheter og gjør klager fra forbrukere tilgjengelige for allmennheten. Bruk denne ressursen til å sjekke entreprenører i ditt område. Du kan også bruke oversiktsaggregator -nettsteder som Yelp for å få innsikt i kvaliteten på en entreprenørs arbeid.

  • En entreprenør med lave karakterer på disse nettstedene har enten vært gjenstand for flere klager eller har tvilsom forretningspraksis.
  • Alle kunder som har hatt tvister med entreprenører, vil vanligvis si sin stemme. Dette vil hjelpe deg med å unngå vanskelige entreprenører.
Unngå en tvist om forbedring av hjemmet Trinn 4
Unngå en tvist om forbedring av hjemmet Trinn 4

Trinn 4. Kontakt flere entreprenører for bud

Å kontakte flere enn en entreprenør gir deg en bedre ide om hvilken pris du kan forvente for et bestemt prosjekt. Du kan sammenligne hver entreprenørs tjenester, og sikre at du får det beste tilbudet for prosjektet ditt. Sammenlign tjenestene og tidsrammen som er skissert i hvert bud, samt undersøk hvordan hver entreprenør planlegger å bruke de tilgjengelige midlene. Dette forhindrer uventede kostnader som kan skape tvister.

  • I motsetning til et tilbud, innebærer et bud at du søker priser fra flere entreprenører; de vil være klar over at det er konkurranse.
  • Husk at den laveste prisen ikke nødvendigvis er det beste alternativet. Entreprenører som undervurderer kostnaden for et prosjekt kan overraske deg med skjulte kostnader senere, noe som kan føre til en mulig konflikt.
Unngå en hjemforbedringsstrid Trinn 5
Unngå en hjemforbedringsstrid Trinn 5

Trinn 5. Undersøk entreprenørenes lisensiering eller binding

Selv om ikke alle stater krever dette, er det viktig å undersøke en potensiell entreprenørs kvalifikasjoner mens du vurderer budene deres. Dette forhindrer overraskelser som at en entreprenør ikke kan utføre noe av det nødvendige arbeidet eller verre, utføre arbeid de ikke er kvalifisert for. Du kan sjekke statens krav til entreprenører gjennom din lokale bygningsavdeling eller forbrukervernbyrå.

Unngå en hjemforbedringsstrid Trinn 6
Unngå en hjemforbedringsstrid Trinn 6

Trinn 6. Bekreft referansene fra hver entreprenør

Det er viktig å vite så mye informasjon du kan før du ansetter en entreprenør. Når du kontakter en entreprenørs referanser, spør om tjenestene som tilbys under prosjektet, samt hvor fornøyd kundene var med arbeidet etterpå. Dette er spesielt relevant hvis arbeidet som er utført for dem ligner på prosjektet ditt.

Vær mistenksom overfor en entreprenør som ikke er i stand til eller nekter å gi referanser. Dette kan indikere uerfarenhet eller tvister med tidligere klienter

Del 2 av 2: Gjennomgang av papirene

Unngå en tvist om forbedring av hjemmet Trinn 7
Unngå en tvist om forbedring av hjemmet Trinn 7

Trinn 1. Se etter kontraktsmaler på nettet

Disse er spesielt nyttige hvis entreprenøren ikke gir sin egen kontrakt. De lar deg få en ide om elementene som bør inkluderes i en kontrakt. Hvis entreprenøren gir en kontrakt, kan du sammenligne den med elektroniske maler for å sikre at den inneholder alle nødvendige krav.

Unngå en hjemforbedringsstrid Trinn 8
Unngå en hjemforbedringsstrid Trinn 8

Trinn 2. Sørg for at kontrakten inneholder listen over tillatelser som kreves

Ulike oppussingsprosjekter kan kreve en rekke tillatelser. Sørg for at du og din entreprenør er enige om hvem som skal være ansvarlig for å skaffe tillatelsene og betale for dem. Sørg deretter for at dette er registrert skriftlig i kontrakten. Dette unngår misforståelser som kan føre til tvister.

Unngå en boligforbedringsstrid Trinn 9
Unngå en boligforbedringsstrid Trinn 9

Trinn 3. Sørg for at prosjektets betalingsbetingelser er tydelig angitt i kontrakten

Mange tvister om oppussing dreier seg om betaling, enten det er beløpet som er betalt eller tidsrammen. Sørg for at kontrakten spesifiserer alle nødvendige innskudd, betalingsbeløp og frister.

Unngå en hjemforbedringsstrid Trinn 10
Unngå en hjemforbedringsstrid Trinn 10

Trinn 4. Inkluder klare tvisteløsningstiltak i kontrakten

Tydelige meklingsløsninger i kontrakten kan bidra til å dempe tvister før de starter. Selv om rettshjelp er et klart alternativ, er det rimelige, mindre motstridende alternativer: mekling og bindende voldgift. Å ha disse beskrevet i kontrakten kan gi deg en ide om forholdet du kan forvente fra entreprenøren.

  • Mekling innebærer at en nøytral part prøver å bringe begge sider av en tvist til et kompromiss. Avgjørelsen er ikke bindende, og begge parter kan gå bort hvis meklingen ikke er egnet.
  • Derimot er en avgjørelse som er fattet gjennom bindende voldgift, endelig. Begge parter må godta voldgiftsmannens avgjørelse, og det er ingen mulighet for anke. Derfor er det viktig for kontrakten din å skissere hvilken av de to metodene som skal brukes for å forhindre misforståelser.
Unngå en hjemforbedringsstrid Trinn 11
Unngå en hjemforbedringsstrid Trinn 11

Trinn 5. Se gjennom resten av kontraktsvilkårene

Du må forstå kontrakten grundig før du bestemmer deg for å signere den. det er et juridisk bindende dokument som vil definere ditt boligforbedringsprosjekt. Andre kontraktselementer å være nøye med er:

  • Beskrivelse av arbeidet som skal utføres, materialer og utstyr som brukes. Dette er ditt beste tegn på at entreprenøren forstår prosjektet ditt nøyaktig.
  • Startdato, sluttdato og potensielle forsinkelser. Denne delen beskriver akseptable forsinkelser og sikrer at du ikke vil ha bygging i huset lenger enn forventet.
  • Ekstra arbeidskrav. Dette sikrer at det ikke skjer ekstraarbeid uten at kontrakten må endres og signeres av deg og entreprenøren.
Unngå en tvist om forbedring av hjemmet Trinn 12
Unngå en tvist om forbedring av hjemmet Trinn 12

Trinn 6. Be om å få se entreprenørens gjeldende ansvarsforsikringsbevis

En entreprenør som jobber på eiendommen din må ha ulykkes- og ansvarsforsikring som dekker seg selv og alle som jobber med dem. Dette beskytter deg i den uheldige hendelsen at en arbeider blir skadet mens du jobber med prosjektet ditt. Sørg for at du får en kopi av dette sertifikatet.

Du kan også ta kontakt med ditt hjemmeforsikringsselskap for å finne ut om du er beskyttet i tilfelle skade på eiendommen din. Dette kan være din sikkerhetskopi hvis entreprenørens forsikring ikke dekker dette

Unngå en tvist om forbedring av hjemmet Trinn 13
Unngå en tvist om forbedring av hjemmet Trinn 13

Trinn 7. Snakk om noe er uklart

Hvis du har spørsmål angående kontrakten eller papirene levert av entreprenøren, kan du stille spørsmål. Det er viktig å gå inn i et forbedringsprosjekt med en klar forståelse av hva som er involvert; du vil ikke ha noen overraskelser på veien.

Tips

  • Selv om akkreditering er viktig, bør hovedentreprenøren også ha gode kommunikasjonsevner og være lett å komme i kontakt med.
  • Ikke nøl med å gjøre regelmessige besøk til arbeidsstedet; Dette lar deg sjekke fremdriften og sikre at entreprenøren følger vilkårene i avtalen din.
  • Hold kommunikasjonslinjene åpne. Entreprenøren din bør kunne kontakte deg så snart det oppstår en uregelmessighet.
  • Ikke nedsett eller døm arbeidstakere. Dette avler forakt, og de vil ha mindre sannsynlighet for å utføre arbeid i henhold til vilkårene dine.

Anbefalt: