3 måter å kvitte seg med brukte nåler

Innholdsfortegnelse:

3 måter å kvitte seg med brukte nåler
3 måter å kvitte seg med brukte nåler
Anonim

Millioner av mennesker bruker nåler hjemme for å injisere medisiner selv av en rekke helsemessige årsaker. Selv om denne praksisen er veldig vanlig, får overraskende få mennesker klare instruksjoner om hvordan de skal kaste nålene når de er brukt. For å kaste brukte nål hjemme, kan du bruke en FDA-godkjent beholder for avfallshåndtering eller en annen solid plastbeholder, for eksempel et vaskemiddel eller blekemiddelflaske, og følge retningslinjene for avhending av lokalsamfunnet. Hvis du ikke har en skarp beholder, kan du ødelegge nålene med en klippemaskin, kvern eller smelteinnretning.

Trinn

Metode 1 av 3: Bruk av en FDA-godkjent beholder for avfallshåndtering

Kast brukte nåler Trinn 1
Kast brukte nåler Trinn 1

Trinn 1. Skaff en FDA-godkjent beholder for avfallshåndtering

Før du bruker en nål utenfor et helsevesen, må du kjøpe en FDA-godkjent personlig beholder for avfallshåndtering på nettet, på ditt lokale apotek eller hos et medisinsk forsyningsfirma. I noen tilfeller kan legen gi deg en beholder for avfallshåndtering sammen med nålene som er nødvendige for å administrere medisinen selv.

  • Noen steder er du ikke lovlig pålagt å bruke en godkjent beholder for avfallshåndtering. I slike tilfeller kan du lovlig bruke en solid plastbeholder med påskrudd lokk, for eksempel en tom vaskemiddelflaske. Imidlertid anbefales dette generelt ikke på grunn av skaden og helserisikoen det utgjør for søppeltransportører og anleggsarbeidere.
  • FDA-godkjente beholdere for avfallshåndtering koster vanligvis mindre enn $ 10 USD.
Kast brukte nåler Trinn 2
Kast brukte nåler Trinn 2

Trinn 2. Plasser beholderen for skjerper i nærheten

Når du bruker en nål til å administrere medisiner, må du passe på at du plasserer beholderen for avfallshåndtering ved siden av deg eller like ved. Dette vil redusere risikoen for å skade deg selv eller noen andre ved å gå rundt med den synlige brukte nålen, og vil eliminere behovet for å sette ned nålen eller lagre den andre steder.

Nålene er generelt veldig tynne og små, og kan derfor lett gå tapt. Plasseringen av beholderen for avfallshåndtering ved siden av deg vil gjøre det lettere for deg å kaste nålen på riktig måte og minimere risikoen for deg selv og andre

Kast brukte nåler Trinn 3
Kast brukte nåler Trinn 3

Trinn 3. Legg nålen i beholderen umiddelbart etter bruk

Åpne først toppen av beholderen for avfallshåndtering slik at avfallsrennen blir utsatt. Deretter, umiddelbart etter at du har brukt nålen i henhold til legens instruksjoner, plasserer du nålen forsiktig i avfallsrennen med den skarpe enden ned. Når nålen er helt inne i beholderen, lukker du lokket.

Sørg for at lokket er lukket ordentlig og forsvarlig før du flytter beholderen

Metode 2 av 3: Avhending av nåler på alternative måter

Kast brukte nåler Trinn 4
Kast brukte nåler Trinn 4

Trinn 1. Bruk en solid plastkanne hvis en FDA-godkjent beholder ikke er tilgjengelig

Hvis du ikke har en FDA-godkjent beholder for avfallshåndtering, kan du fortsatt kaste brukte nåler i en annen solid plastbeholder, for eksempel en blekemiddel eller vaskemiddelflaske. Sørg for at beholderen har et tettsittende, punkteringsbestandig lokk og kan stå oppreist når den er i bruk. Selve beholderen bør også være lekkasjesikker og punkteringsbestandig.

Når beholderen er omtrent 3/4 full, kast den i henhold til retningslinjene for fellesskapet, slik du ville gjort med en offisiell FDA-godkjent beholder

Kast brukte nåler Trinn 5
Kast brukte nåler Trinn 5

Trinn 2. Skjær nålen av sprøyten med nåleklippere for å kutte ned avfall

Plasser nåldelen av en liten sprøyte, for eksempel en insulinsprøyte, inne i klipperen. Trykk deretter ned klipperen for å kutte nålen. Du kan deretter kaste resten av sprøyten i søpla. Nålen blir lagret inne i klipperen til du kaster den i en beholder for skarpe gjenstander.

  • Sprøyten er delen som inneholder medisinen, mens nålen er den spisse enden som brukes til å stikke hull i huden eller venene.
  • Selv om sprøyter lovlig og trygt kan kastes i søpla, kan de ikke legges i resirkuleringen selv om materialene er resirkulerbare.
  • Selv om du fortsatt trenger en beholder for avfallshåndtering etter bruk av nålesaks, reduserer de mengden avfall du legger i beholderen. Som et resultat vil du kunne bruke beholderen lenger og redusere antallet beholdere du må disponere og kjøpe hvert år.

Tips:

Den sikreste måten å kvitte seg med brukte nåler er å plassere dem i en beholder for avfallshåndtering umiddelbart. Hvis du imidlertid ikke har tilgang til en skarp beholder, kan du klippe eller pakke nålene til du kan få en passende beholder.

Kast brukte nåler Trinn 6
Kast brukte nåler Trinn 6

Trinn 3. Slip nålen i en hjemmekontaktkvern hvis du ikke har en beholder for skjerper

Nåleslipeanordninger gjør at du kan ødelegge dine brukte nåler hjemme ved å slipe nålen til den ikke lenger utgjør en helse- og sikkerhetsrisiko. Når nålen er ødelagt, kan du kaste gjenværende sprøyte og nålpartikler i søpla.

  • Måten du bruker en nålesliper på, varierer avhengig av hvilken type kvern du kjøper. Sørg derfor for at du leser instruksjonene nøye før du bruker kvernen.
  • Jordnål kan kastes i søpla, men de kan ikke legges i søppelbøtten.
  • Hjemmeløse nåleslipere koster vanligvis over $ 100 USD.
Kast brukte nåler Trinn 7
Kast brukte nåler Trinn 7

Trinn 4. Smelt nålmetallet i en personlig nålesmelteanordning som et alternativ

Selv om det er dyrt å kjøpe, er nålesmelteanordninger effektive for å smelte brukte nåler på en trygg måte for å redusere helse- og sikkerhetsrisiko. Når nålen er plassert i enheten og smeltet, kan den trygt kastes i søpla sammen med den resterende sprøyten.

  • Instruksjonene for bruk av en nålesmeltingsenhet varierer, så sørg for at du følger instruksjonene for den spesifikke enheten.
  • Smeltet nålmetall kan kastes i søpla. Det kan ikke resirkuleres.
  • Personlige nålesmelteanordninger koster vanligvis omtrent $ 200 USD.
Kast brukte nåler Trinn 8
Kast brukte nåler Trinn 8

Trinn 5. Skaff deg en beholder for avfallshåndtering for å kaste nåler på farten

Hvis du reiser og vet at du må bruke en nål for å administrere medisinen din mens du er på farten, kan du kjøpe en beholder for avfallshåndtering i skarp størrelse før du drar. Beholdere for avfallshåndtering er allment tilgjengelig online og i flere apotekbutikker, noe som gjør det enkelt for deg å få en avfallsbeholder før du reiser.

Metode 3 av 3: Bli kvitt Sharps -beholdere på en trygg måte

Kast brukte nåler Trinn 9
Kast brukte nåler Trinn 9

Trinn 1. Oppbevar beholderen for avfallshåndtering på et trygt sted

Selv om bruk av en beholder for avfallshåndtering reduserer risikoen forbundet med brukte nåler, eliminerer det ikke risikoen helt. For å beskytte deg selv og andre ytterligere, oppbevar du beholderen for avfallshåndtering på et trygt sted som er utilgjengelig for barn og kjæledyr.

Kast brukte nåler Trinn 10
Kast brukte nåler Trinn 10

Trinn 2. Bli kvitt beholderen for avfallshåndtering når den er 3/4 full

Overfylling av en beholder for avfallshåndtering øker risikoen for at du eller noen andre kan bli skadet. Sørg derfor for at du er flittig med å avhende beholderen for avfallshåndtering før den blir helt full.

Mens mange beholdere for avfallshåndtering har en klar bøtte og rød topp, har noen en rød kropp og klar topp. Derfor kan det være litt vanskelig å vurdere hvor full beholderen er. Som en generell tommelfingerregel, hvis du ikke er sikker på hvor full beholderen for avfallshåndtering er, er det best å kaste den for å være på den sikre siden

Kast brukte nåler Trinn 11
Kast brukte nåler Trinn 11

Trinn 3. Sjekk på nettet for å se fellesskapets regler for avhending

Mens de fleste lokalsamfunn har et sikkert avfallssystem for avfallshåndtering på plass, varierer måten innsamlingsbeholdere for skarpe avhendinger fra sted til sted. For å finne ut hvordan du kan bli kvitt beholderen for avfallshåndtering i ditt område, besøk https://safeneedledisposal.org og skriv inn postnummeret ditt.

Kast brukte nåler Trinn 12
Kast brukte nåler Trinn 12

Trinn 4. Kast din Sharps -beholder i fellesskapets dropbox hvis den har en

Mange lokalsamfunn tilbyr drop -boxes for deponering av skarpe containere eller innsamlingssteder som ligger på legekontorer, sykehus, apotek, helseavdelinger, medisinsk avfall, politistasjoner eller brannstasjoner. Hvis samfunnet ditt tilbyr dette som et alternativ, kan du kjøre til dropboxen eller innsamlingsstedet og kaste beholderen din som anvist.

Kast brukte nåler Trinn 13
Kast brukte nåler Trinn 13

Trinn 5. Send beholderen for avfallshåndtering til et innsamlingssted som et alternativ

Hvis du har en FDA-godkjent beholder for avfallshåndtering, kan du sende posten til et innsamlingssted. Vær imidlertid oppmerksom på at det vanligvis er et gebyr forbundet med å sende containeren din til innsamlingsstedet.

For å se om dette er et alternativ i ditt område, besøk

Kast brukte nåler Trinn 14
Kast brukte nåler Trinn 14

Trinn 6. Ordne henting hjemme hvis samfunnet tilbyr denne tjenesten

Noen lokalsamfunn tilbyr henting av beholder for avfallshåndtering, som vanligvis krever en ekstra avgift. I tillegg krever hjemhenting vanligvis at du bruker en spesiell beholder for å ivareta sikkerheten til avfallshåndtererne.

Anbefalt: