4 måter å rengjøre en skummadrass på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å rengjøre en skummadrass på
4 måter å rengjøre en skummadrass på
Anonim

Skummadrasser er veldig behagelige og enkle å vedlikeholde. Hvis du trenger å rengjøre en skummadrass, bør du ta en forsiktig tilnærming til bruk av vann og rengjøringsvæsker. Skummadrasser kan lett fange vann eller andre væsker inne i madrassen, spesielt hvis det brukes for store mengder væske eller aggressiv skrubbing. For å ta vare på en skummadrass, er det best å bruke et madrassdeksel, støvsuge regelmessig og bare bruke moderate mengder vann og rengjøringsvæsker.

Trinn

Metode 1 av 4: Støvsug skummadrassen

Rengjør en skummadrass Trinn 1
Rengjør en skummadrass Trinn 1

Trinn 1. Ta av sengetøyet

Start med å fjerne tepper, dyner, laken, puter og madrassdeksel. Vask laken og madrassdekselet. For å holde en ren madrass må du regelmessig rengjøre alle lagene som går på toppen, for eksempel madrassdekselet. Med alt av madrassen er du klar til å støvsuge.

Det er en god idé å rengjøre madrassdekket samtidig med skummadrassen. Se på etiketten på madrassdekselet for å bestemme vaskesyklusen. Sannsynligvis kan du legge inn en normal vaskesyklus

Rengjør en skummadrass Trinn 2
Rengjør en skummadrass Trinn 2

Trinn 2. Velg møbeltrekk på støvsugeren

Du vil bruke møbeltrekk for å rengjøre madrassen. Hvis tilbehøret er rent, må du sette det på støvsugeren.

Hvis det er skittent, bør du fjerne alle stoff- og støvbitene fra møbelfestet med fingrene. Vask den deretter med såpevann. Skyll den og la den tørke i tjuefire timer

Rengjør en skummadrass Trinn 3
Rengjør en skummadrass Trinn 3

Trinn 3. Støvsug madrassen

Bruk stoffet for å støvsuge skummadrassen. Bli kvitt hår, støv eller smuler fra snacks på sen kveld. Start med å støvsuge toppen av madrassen. Rengjør deretter sidene på madrassen. Snu madrassen eller legg den mot en vegg for å rengjøre bunnen.

Metode 2 av 4: Rengjøring av flekker

Rengjør en skummadrass Trinn 4
Rengjør en skummadrass Trinn 4

Trinn 1. Vær forsiktig når du bruker vann og rengjøringsvæsker

Skummadrasser bør ikke utsettes for mye vann, så du må være forsiktig når du rengjør flekker. Det er lett å bli for aggressiv når du fjerner flekker fra en skummadrass, noe som kan ha den utilsiktede effekten at du enten skyver flekker dypere inn i madrassen eller får madrassen for våt. Hvis madrassen blir våt, kan den lett bli mugg.

  • Mett aldri madrassen med vann eller et rengjøringsmiddel.
  • I stedet for å bruke en damprenser eller en våt fille, bør du bruke en sprayflaske. Det er mindre sannsynlig at madrassen blir for våt hvis du tåler madrassen med en liten mengde vann ved hjelp av en sprayflaske.
Rengjør en skummadrass Trinn 5
Rengjør en skummadrass Trinn 5

Trinn 2. Velg et rengjøringsmiddel

For å få flekker ut av en skummadrass trenger du eddik, natron eller et enzymatisk kommersielt rengjøringsmiddel. Et annet alternativ er å lage ditt eget rengjøringsmiddel ved å blande noen dråper oppvaskmiddel i 3 ss (24 g) natron og 10 ml (30 ml) hydrogenperoksid. Enzymatiske rengjøringsmidler fungerer veldig bra, men eddik er et pålitelig alternativ som også er billig.

  • Du kan bruke en blanding av halv hvit eddik og halvt vann i en sprayflaske.
  • Du kan strø natron direkte på flekken.
  • Følg instruksjonene på flasken med enzymatisk rengjøringsmiddel.
Rengjør en skummadrass Trinn 6
Rengjør en skummadrass Trinn 6

Trinn 3. Spray flekken

Etter å ha sprayet en moderat mengde rengjøringsmiddel på flekken, la den sitte i fem minutter.

Rengjør en skummadrass Trinn 7
Rengjør en skummadrass Trinn 7

Trinn 4. Fjern så mye av flekken som mulig

Etter at rengjøringsmiddelet har hatt en sjanse til å bryte ned flekken, bruk en ren fille for å fjerne den. Bruk en dabbing, opp og ned bevegelse, i motsetning til en sirkulær gni bevegelse.

Hvis du gnir rengjøringsmiddelet for mye rundt, kan du ende opp med å spre flekken

Rengjør en skummadrass Trinn 8
Rengjør en skummadrass Trinn 8

Trinn 5. Dryss natron på flekken

La natronen sitte på flekken over natten. Om morgenen støvsug opp natron. Denne prosessen bør bidra til å fjerne lukt knyttet til flekken.

Rengjør en skummadrass Trinn 9
Rengjør en skummadrass Trinn 9

Trinn 6. Tørk ut madrassen

Siden skummadrasser ikke gjør det bra når de er våte, må du tørke madrassen så snart som mulig. Hvis du har tilgang til et uteområde og det er godt vær, kan du la madrassen tørke ut i solen. Hvis været ikke er behagelig, kan du sette opp en vifte på rommet ditt for å la madrassen tørke ut.

Metode 3 av 4: Rydding av søl

Rengjør en skummadrass Trinn 10
Rengjør en skummadrass Trinn 10

Trinn 1. Tørk ut madrassen

Du bør ta skritt for å tørke ut madrassen med en gang. Hvis det er en solrik dag og det ikke er for vanskelig å ta madrassen ut til verandaen eller bakgården, kan du la den tørke ut i solen. Når utslippet er tørket opp, kan du fjerne eventuelle flekker med passende rengjøringsmidler, for eksempel natron.

Rengjør en skummadrass Trinn 11
Rengjør en skummadrass Trinn 11

Trinn 2. Dab flekken for å fjerne væske

Hvis du får en skummadrass våt, bør du bruke en ren fille eller et absorberende håndkle for å tørke flekken. Trykk ned på det våte området med en ren fille eller et håndkle. Juster fille eller håndkle slik at du har en tørr del å bruke, og gjenta deretter duppebevegelsen.

  • Du bør unngå å skrubbe flekken med en sirkulær eller aggressiv bevegelse, siden denne tilnærmingen kan føre til at flekken setter seg.
  • Du må kanskje bruke mange filler eller håndklær, avhengig av størrelsen på flekken.
Rengjør en skummadrass Trinn 12
Rengjør en skummadrass Trinn 12

Trinn 3. Sett opp en vifte

Sett en vifte foran skummadrassen. Sett viften høyt og rett den mot delen av madrassen der søl skjedde.

Rengjør en skummadrass Trinn 13
Rengjør en skummadrass Trinn 13

Trinn 4. La skummadrassen tørke ut

Etter at du har fjernet så mye flekk som mulig, bør du la madrassen tørke i noen timer. Unngå å legge sengetøy på madrassen til det er helt tørt.

Hvis det er et vindu i rommet, kan du åpne det for å forbedre luftsirkulasjonen og øke tørketiden

Metode 4 av 4: Deodorizing Your Foam Madrass

Rengjør en skummadrass Trinn 14
Rengjør en skummadrass Trinn 14

Trinn 1. Dryss natron på madrassen

Fordel et tynt lag natron over hele overflaten av skummadrassen. La natronen ligge på madrassen over natten eller i løpet av dagen mens du er på jobb. Støvsug deretter opp natron.

Rengjør en skummadrass Trinn 15
Rengjør en skummadrass Trinn 15

Trinn 2. Tåk skummadrassen med et sitrusbasert rengjøringsmiddel

Du kan bruke en sitron eller et annet sitrusbasert rengjøringsmiddel for å fjerne lukt fra en skummadrass. Spray et lett lag med sitrusrens. La den deretter tørke helt.

Du kan lage din egen sitrusbaserte rengjøringsmiddel. Ha noen appelsin- eller sitronskall i en lufttett beholder. Fyll beholderen med hvit eddik og la den stå i to uker. Sil deretter ut appelsinskallene. Ha væsken i en sprayflaske og rengjør

Rengjør en skummadrass Trinn 16
Rengjør en skummadrass Trinn 16

Trinn 3. Gi den litt frisk luft

Sett madrassen ut på verandaen eller bakgården i en time eller to. Brisen og solen vil bidra til å eliminere bakterier og deodorisere madrassen. Å lufte madrassen kan være lettest i landlige eller forstadsområder.

  • Husk å ta den inn igjen og hold øye med været, siden du ikke vil gjøre skummadrassen våt.
  • Hvis du bor i en by med mye luftforurensning eller trafikk, kan det være lurt å hoppe over dette trinnet.
Rengjør en skummadrass Trinn 17
Rengjør en skummadrass Trinn 17

Trinn 4. Ta på madrassdekselet

Når du har støvsugd, rengjort og luktfri skummadrassen, kan du gå videre og ta på det rene madrassdekselet. Madrassdekselet vil bidra til å holde skummadrassen fin og ren.

Hvis du pleier å drikke mye kaffe eller vin i sengen eller eier et kjæledyr, kan det være lurt å bruke et vanntett madrassdeksel. Et vanntett deksel hjelper deg med å unngå katastrofen ved en dypt skummadrass

Anbefalt: