4 måter å bli kvitt urinlukt utenfor

Innholdsfortegnelse:

4 måter å bli kvitt urinlukt utenfor
4 måter å bli kvitt urinlukt utenfor
Anonim

Å ha dyr rundt er en glede, enten det er kjæledyr eller dyreliv. Men hvis disse dyrene kommer med en urinlukt som bare ikke vil forsvinne, lurer du kanskje på hvordan du kan komme tilbake til å nyte naturen. Vi har samlet noen forskjellige måter du kan kvitte deg med en urinlukt ute avhengig av hvor den er og hva slags overflate den er på. Fortsett å lese for å lære hvordan du kan gjøre hagen din grundig ren og komme tilbake til å nyte uteplassen din.

Trinn

Metode 1 av 4: Naturlige overflater

Vask en skijakke Trinn 6
Vask en skijakke Trinn 6

Trinn 1. Fortynn urinen med vann på jord eller gress

Overraskende nok er den mest effektive måten å bli kvitt urin på jord eller gress å fortynne den med vann over tid. Pek en oscillerende sprinkler mot området på gården som dyrene dine bruker mest, og slå den på minst en gang om dagen. Etter et par dager vil du legge merke til at urinlukten har avtatt (og den kan til og med forsvinne).

  • Hvis vann ikke kutter det helt, tilsett litt oppvaskmiddel.
  • Vannet vil ikke bare fortynne urinen, men det vil også la det sakte synke ned i jorda.

Trinn 2. Dryss hagekalk på stinkende flekker på gården din

Hvis vann ikke kutter det eller du trenger en løsning raskt, kan du gå til forsyningsbutikken og hente en pakke med hagekalk. Dryss de stinkende flekkene med lime, og få deretter kalkfukten med en slange. La kalken sitte i en uke, og dekk deretter flekkene med toppjord.

Hvis du har noen døde gressflekker i hagen din fra urin, kan du strø gressfrø på toppen av matjorden for å så området på nytt

Trinn 3. Bland sitronsaft med eddik for en naturlig løsning

I en sprayflaske, bland et vannforhold på 1: 1 og hvit eddik. Tilsett 1 ts (4,9 ml) sitronsaft for å fjerne lukt og bli kvitt urinlukten. Bland ingrediensene sammen, og spray deretter de urininfiserte områdene med blandingen en gang om dagen.

Hvis katturin er problemet ditt, kan du prøve denne metoden-ikke bare vil den bli kvitt urinlukten, men sitrus avskrekker katter og kan hjelpe dem med å holde dem utenfor hagen din

Metode 2 av 4: menneskeskapte overflater

Rengjør lampeskjermer Trinn 3
Rengjør lampeskjermer Trinn 3

Trinn 1. Bruk vann hvis du kan komme raskt til urinen

Hvis du nettopp har lagt merke til et urin flekk og det fortsatt er vått, ta en slange eller en vannkanne og vask urinen. Det er spesielt viktig å jobbe raskt på porøse overflater, som betong, slik at du kan fjerne urinen før den trekker ned i bakken.

Hvis det har gått noen timer (eller noen dager), vil nok ikke vann være nok til å bli kvitt urinlukten

Trinn 2. Gå for et enzymatisk rengjøringsmiddel på tre

Enzymatiske rengjøringsmidler er vanligvis det beste valget for rengjøring av urin. Enzymene i rengjøringsmidlet fremskynder den biologiske prosessen med at urinen brytes ned, som blir kvitt lukten raskere. Gå til din lokale dyrebutikkbutikk og kjøp en flaske enzymatisk rengjøringsmiddel, og spray den på dekk eller uteplass.

Disse kalles noen ganger kommersielle luktfjernere. Bare sørg for at de sier "enzymer" eller "enzymatisk" et sted på flasken

Trinn 3. Bruk natron på porøse overflater

For betong er det kanskje ikke nok med enzymatiske rengjøringsmidler. Dekk det berørte området med et tykt lag natron (jo mer, jo bedre). La natronen sitte i 1 time for å virkelig absorbere urinlukten. Hell deretter hvit eddik over området for å nøytralisere natron og bli kvitt urinen. Ikke bekymre deg hvis det begynner å boble og bruse-det betyr at det fungerer! Etter at du er ferdig, skyll området med vann.

Metode 3 av 4: Utemøbler

Gjør Enzym Cleaner Trinn 10
Gjør Enzym Cleaner Trinn 10

Trinn 1. Bruk et enzym vaskemiddel på stoffmøbler

Dup det urinfargede området med varmt vann, og legg deretter et tynt lag med enzymatisk vaskemiddel på toppen. La det trekke i opptil 1 time, og kast stoffet i vaskemaskinen. Hvis du kan, kan du bruke klorblekemiddel for å fjerne alle spor av urin og rengjøre stoffmøbeldekslet helt.

Sjekk merket på innsiden av stoffmøblene for å se om du kan bruke blekemiddel eller ikke. Hvis du ikke kan det, bare vask det med vanlig vaskemiddel

Trinn 2. Prøv flytende oppvaskmiddel på møbeltrekk

Hvis du ikke kan fjerne stoffet fra møblene dine for å vaske det, blander du 1 ss (15 ml) oppvaskmiddel med 2 kopper (470 ml) kaldt vann. Dypp en klut i rengjøringsløsningen, og tørk deretter urin flekken forsiktig med den. Bruk en annen ren klut til å tørke væsken til alt er absorbert. Fortsett å legge til rengjøringsoppløsning og tørk den til urinen er borte.

  • Du må sannsynligvis gjøre denne prosessen 2 eller 3 ganger før urinflekken er helt borte.
  • Hvis flekken fortsatt er der, tilsett noen dråper hydrogenperoksid og 2 dråper ammoniakk. Svamp deretter området med kaldt vann og tørk det.

Trinn 3. Bruk vann og eddik på kurvmøbler

Bland et vannforhold og hvit eddik i forholdet 1: 1, og dypp deretter en svamp eller en klut i blandingen. Skru ned dine kurvmøbler, med fokus på urin flekker. Dryss området med natron for å nøytralisere lukten, og la alt tørke. Støvsug opp natron for å fjerne det og urinlukten.

Kurvmøbler er utsatt for mugg og mugg, så sørg for at det er grundig tørt før du lagrer det

Metode 4 av 4: Forebygging

Tren en hund Trinn 9
Tren en hund Trinn 9

Trinn 1. Tren dyrene dine til å tisse på gress eller jord

Urin trekker mye lettere inn i gress og jord enn på betong eller dekk. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du prøve å trene dyrene dine (spesielt hundene dine) til å tisse på gressletter eller skitt på plenen. Det kan være nyttig å legge til et merkepost der du vil at dyrene dine skal gå, for eksempel et fuglebad eller en plenpynt. Så ros dyrene dine når de går på rett sted.

  • Trening som dette fungerer vanligvis best når dyrene dine er unge, men selv eldre dyr kan lære nye regler.
  • Hvis trening ikke fungerer, bør du vurdere å sette inn et inngjerdet hundeløp. På den måten kan dyrene dine bare få tilgang til en bestemt del av gården når de trenger å tisse.

Trinn 2. Hold herreløse dyr utenfor hagen din

Hvis dyrene dine ikke er problemet, er det måter å holde villdyr og nabodyr utenfor plenen din. For katter kan du prøve å legge til et høyt gjerde eller bruke bevegelsesaktiverte sprinklere for å holde dem borte fra eiendommen din. For hunder, prøv å sprøyte gården din med natron eller eddik for å avskrekke hunder og holde dem utenfor plenen din.

Hvis naboens dyr er problemet, kan du prøve å chatte med dem for å se hva dere begge kan gjøre sammen for å holde dyrene deres utenfor plenen

Trinn 3. Bruk kameraer og lys for å hindre folk i å tisse på eiendommen din

Hvis mennesker er problemet, kan du prøve å gjøre området ditt til et lite attraktivt sted å tisse i. De fleste ser etter et mørkt, bortgjemt sted å tisse når de er ute og reiser. Gjør stedet ditt lyst med lys, og sett opp kameraer slik at folk er redde for å bli fanget. Legg til et skilt som sier "Smil for kameraene!" så folk vet at de blir filmet. Forhåpentligvis vil de flytte til et annet sted for å avlaste blærene.

Du kan også sette opp skilt for å oppmuntre lånetakerne til å si ifra hvis de ser noen som bruker bygningen din som et pissoar

Kast ammoniakk Trinn 2
Kast ammoniakk Trinn 2

Trinn 4. Unngå bruk av ammoniakkbaserte rengjøringsmidler

Ammoniakk bærer en sterk duft, som faktisk kan være kontraproduktiv for rengjøringsarbeidet. Hvis et dyr lukter en sterk kjemisk lukt, kan de prøve å maskere det med sin egen urin. Hold deg til enzymatiske rengjøringsmidler som ikke er superluktende for å hindre dyrene dine i å tisse på samme sted.

Anbefalt: