5 måter å unngå fare under sivile uroligheter

Innholdsfortegnelse:

5 måter å unngå fare under sivile uroligheter
5 måter å unngå fare under sivile uroligheter
Anonim

Sivil uro, eller sivil uorden, er en sammenbrudd av et normalt samfunn som fører til opptøyer, vold eller andre former for uorden, og ofte blir undertrykt av væpnede myndigheter. Sivil uro kan skje hvor som helst, ettersom siste opptøyer på så forskjellige steder som Dubai, Ferguson, Paris og San Bernardino antyder - alt som kreves er nok folk - og kan skje av forskjellige årsaker, for eksempel politisk uro, vær, brann, og sosioøkonomisk ustabilitet. Det finnes teknikker for å unngå fare hvis du befinner deg midt i en sivil uro hjemme eller i utlandet, i tillegg til teknikker for å vente på uroen og være trygg i kjølvannet.

Trinn

Metode 1 av 5: Unngå helt fare

Unngå fare under sivil uro Trinn 1
Unngå fare under sivil uro Trinn 1

Trinn 1. Bli hjemme

De fleste eksperter er enige om at det tryggeste stedet å være under en sivil uro er i hjemmet ditt. Å holde deg hjemme holder deg unna kaoset, og lar deg også forsvare posisjonen din hvis du trenger det. Ikke gå tilbake for å finne ut hva som skjer, og ikke utsett å komme hjem hvis du er ute.

Du kan og bør forberede deg på nødssituasjoner, for eksempel sivile uroligheter, dårlig vær eller andre massehendelser. Hvis du holder deg hjemme, kan du effektivt utnytte ressursene samtidig som du er tryggere mot fare

Unngå fare under sivil uro Trinn 2
Unngå fare under sivil uro Trinn 2

Trinn 2. Lag et trygt rom

Et trygt rom er et spesialdesignet rom i hjemmet ditt som oppfyller Federal Emergency Management Agency (FEMA) standarder og er praktisk talt ugjennomtrengelig for eksterne problemer, for eksempel værhendelser, brann eller plyndringer.

FEMAs retningslinjer sikrer først og fremst at det trygge rommet ditt er værbestandig. Du kan imidlertid befeste rommet ditt for ytterligere standarder, for eksempel brannsikring eller skuddsikring

Unngå fare under sivil uro Trinn 3
Unngå fare under sivil uro Trinn 3

Trinn 3. Befest huset ditt

Mange eksperter er enige om at du også bør befeste hjemmet ditt, enten du velger å installere et trygt rom eller ikke. Forsterkning av hjemmet ditt betyr at du styrker hindringene, bare i tilfelle urolighetshendelsen smitter over på stedet ditt.

  • Invester i et sikkerhetssystem som inkluderer eksterne kameraer. Dette vil tilby deg en ekstra forsvarslinje.
  • En populær, grunnleggende befestning er å erstatte standardvinduer med slagfast glass.
Unngå fare under sivil uro Trinn 4
Unngå fare under sivil uro Trinn 4

Trinn 4. Hold deg informert

En fordel med vår digitale tidsalder er at vi kan holde kontakten ganske enkelt og ha tilgang til nyhetene døgnet rundt. Gjør det et poeng å lese om eller lytte til det som skjer globalt, nasjonalt og lokalt. Å holde deg informert om aktuelle hendelser og eventuelle situasjoner som potensielt kan gå over i sivil uro gir deg mer tid til å sikre deg og din families sikkerhet.

  • Mange nyhetsorganisasjoner har applikasjoner for smarttelefoner som sender deg varsler hvis det kommer store nyheter i ditt område.
  • Sørg for at du ikke bare stoler på internett for informasjonen din. Hvis en sivilt urolig situasjon vedvarer, kan du miste internett og mobil tilgang.
  • Vurder å kjøpe en batteridrevet eller håndsvingd radio for å holde deg informert hvis du mister strøm.
  • En politiskanner lar deg høre politiradio -trafikk, som vil varsle deg om situasjoner lenge før de sendes av media.

Metode 2 av 5: Utvikle en plan

Unngå fare under sivil uro Trinn 5
Unngå fare under sivil uro Trinn 5

Trinn 1. Lagre ressurser

Enten sivilforstyrrelsen er kort, varer i dager eller til og med uker, trenger du tilgang til grunnleggende nødvendigheter. Dette er spesielt viktig fordi du ikke vil kunne gå ut og fylle på utstyret ditt. Planlegg på forhånd, tenk på hva familien din trenger (ikke ønsker), og lagre på riktig måte.

  • Sørg for at du har nok vann til alle i familien din. Den gjennomsnittlige voksne drikker en halv gallon per dag, og barn, syke mennesker og gravide drikker mer enn det. Det er tryggest å lagre ferdigpakket vann, og ikke glem å ta hensyn til kjæledyrene dine også.
  • Oppbevar nok mat til at familien din kan overleve flere dager, og husk å vurdere kostholdsbegrensninger, for eksempel cøliaki eller allergi. Velg matvarer med mest næring og lengste holdbarhet, for eksempel grønnsaker på boks, lapskaus og melkepulver. Noen matvarer kan til og med lagres på ubestemt tid.
  • Ha en 30-dagers forsyning av medisiner til rådighet, hvis du kan, og hold dem sammen, slik at du enkelt kan sette dem i nødssettet hvis du trenger det. Det er også en god idé å lage en liste over alle medisiner familien din tar og doseringene.
  • Sørg for at du har et fullt funksjonelt førstehjelpssett i utstyret.
  • Ha nødkontanter tilgjengelig på små regninger.
Unngå fare under sivil uro Trinn 6
Unngå fare under sivil uro Trinn 6

Trinn 2. Lag et nettverk

Å ha en gruppe mennesker som du kan stole på, forberede deg på og dele ressurser med er uvurderlig. Skulle uroen forbli ukontrollert, vil gruppen stole på hverandre for å overleve, siden du ikke har tilgang til supermarkeder eller apotek.

Unngå fare under sivil uro Trinn 7
Unngå fare under sivil uro Trinn 7

Trinn 3. Finn et sted å møtes

Samarbeid med nettverket, familien og vennene dine for å bestemme hvor dere alle møtes hvis sivil uro vedvarer. Husk at mobiltelefontjenesten sannsynligvis ikke vil være bra i området, så sørg for at dere alle vet nøyaktig hvor dere skal møtes, hvordan dere finner hverandre og når dere drar til stedet.

  • For eksempel kan du bestemme at hvis en unntakstilstand blir erklært, vil gruppen din møte på det forhåndsbestemte stedet innen en time etter kunngjøringen.
  • Eller du kan bestemme at hvis veier blir blokkert, møtes du slik at du kan evakuere trygt.
Unngå fare under sivil uro Trinn 8
Unngå fare under sivil uro Trinn 8

Trinn 4. Øv planen din

Ikke vent til det skjer en sivil uro for å finne ut om planen din om å unngå fare og være trygg er effektiv eller ikke. Øv planen din sammen med familien din og nettverket ditt, slik at du kan regne ut eventuelle knekk og endre planen din etter behov. Det er beredskapsplaner tilgjengelig på internett for nedlasting som kan tjene som en god mal hvor du kan utvikle din egen plan.

Metode 3 av 5: Forsvare posisjonen din

Unngå fare under sivil uro Trinn 9
Unngå fare under sivil uro Trinn 9

Trinn 1. Sikre hjemmet ditt

Hvis opptøyer er nært forestående, sikre ditt hjem og din virksomhet. Opprør bringer ofte plyndring, og plyndrere kan plyndre og ødelegge eiendommen din. Sørg for at dørene er låst, og sett opp alle vinduene dine. Fjern små verdisaker til et tryggere sted hvis mulig, siden bestemte opptøyere vil komme inn omtrent hvor som helst.

Unngå fare under sivil uro Trinn 10
Unngå fare under sivil uro Trinn 10

Trinn 2. Kontroller låsene og vinduene

Vinduer i første etasje er mer sårbare enn andre, og dører uten dødbolter er mindre sikre. Det er mulig at sivile uroligheter kan spyle over til andre områder, for eksempel huset ditt, og du må sørge for at du har tilstrekkelige låser på alle dørene og vinduene.

Unngå fare under sivil uro Trinn 11
Unngå fare under sivil uro Trinn 11

Trinn 3. Kjenn loven

Det er viktig å kjenne til lokale lover som gjelder selvforsvar, uansett hvordan du planlegger å forsvare deg selv og hjemmet ditt. Du vil ikke finne deg selv i trøbbel etter at uroen er kontrollert fordi du har brutt loven. Dette er like viktig hvis du er i en annen by, stat eller land.

Du vil lære føderale, statlige, fylkes- og bylover som gjelder for adressen din

Metode 4 av 5: Reise til utlandet

Unngå fare under sivil uro Trinn 12
Unngå fare under sivil uro Trinn 12

Trinn 1. Registrer turen

Gi beskjed til ambassaden eller konsulatet om reisedetaljene dine, slik at de kan holde deg informert om det oppstår sivile uroligheter. Ofte kan de hjelpe deg med å evakuere, hvis det er nødvendig, og hjelpe deg med ressurser. De kan også hjelpe deg med å komme i kontakt med familien hjemme, slik at du kan la dem få vite at du har det bra.

  • Hver ambassade eller konsulat har et nettsted eller telefonnummer som du enkelt kan finne på internett.
  • Når du kontakter ambassaden eller konsulatet, spør om det er tilleggsinformasjon eller forholdsregler du bør gjøres oppmerksom på.
Unngå fare under sivil uro Trinn 13
Unngå fare under sivil uro Trinn 13

Trinn 2. Ha en plan

Du vil sannsynligvis ikke kjenne området så godt hvis du reiser utenlands. Ta deg tid til å lære utformingen av gatene, de offisielle evakueringsrutene, ambassadens beliggenhet, minibanker, sykehussteder og andre relevante potensielle kilder til bistand.

  • Du kan vanligvis få kart over reisemål fra reisebyrået ditt, fra en bokhandel og online, slik at du kan lære området før du begynner turen.
  • Mange hoteller og lokale myndigheter tilbyr gratis kart over området for reisende. Dette er en flott ressurs som viser deg utformingen av byen, og fordi de er rettet mot reisende, viser de også landemerker, som kan være nyttige å vite i tider med sivile uroligheter.
Unngå fare under sivil uro Trinn 14
Unngå fare under sivil uro Trinn 14

Trinn 3. Kjenn sikkerhetsprotokoller

Ofte vil lokale myndigheter ha sikkerhetsprotokoller for sivile uroligheter som gjelder både lokalbefolkningen og reisende. Lær deg om disse sikkerhetsprotokollene, slik at du ikke utsetter deg selv for ekstra fare og kan dra nytte av den beskyttelsen regjeringen kan tilby.

Unngå fare under sivil uro Trinn 15
Unngå fare under sivil uro Trinn 15

Trinn 4. Skaff deg reiseforsikring

Du tror kanskje at reiseforsikring bare er for tapte flyreiser eller medisinske nødssituasjoner som skjer mens du er på reisen. Og selv om de fleste reiseforsikringer har en spesifikk unntak for sivile uroligheter, er det politikk du kan kjøpe som dekker denne hendelsen. Hvis du tror at du skal til et område der det er større sannsynlighet for uro, er det verdt det ekstra arbeidet for å sikre turen.

Metode 5 av 5: Evakuering og overlevelse etter en uro

Unngå fare under sivil uro Trinn 16
Unngå fare under sivil uro Trinn 16

Trinn 1. Unngå offentlig transport

Fordi gatene kan være tett, overfylte og potensielt voldelige, bør du unngå offentlig transport, spesielt buss- og togstasjoner. Disse stedene kan bli håpløst - og farlig - overfylte hvis det til og med er en trussel om forestående sivile uroligheter. Flyplasser kan også bli sumpete, potensielt farlige steder, så det er best å ringe flyplassen eller ambassaden din på forhånd for å sjekke situasjonen der.

Unngå fare under sivil uro Trinn 17
Unngå fare under sivil uro Trinn 17

Trinn 2. Ikke driv opp bålet

Overlevelseseksperter er enige om at hvis du trenger å forlate hjemmet ditt, gjør det stille. Ikke tiltrekk oppmerksomheten til deg selv, hold hodet nede, vær stille, og ikke bli involvert i uroen. Du vil ikke sette deg selv i unødvendig fare eller forsinke evakueringen.

Unngå fare under sivil uro Trinn 18
Unngå fare under sivil uro Trinn 18

Trinn 3. Kjenn de offisielle evakueringsrutene

Hvis du bor i et værutsatt område, kan din lokale regjering ha forhåndsbestemte evakueringsruter. Disse kan være et godt alternativ for deg, men mer enn sannsynlig vil de stå stille med alle som prøver å forlate masse. Det er en god idé å spørre om staten eller fylket har noen andre evakueringsveier kartlagt, og også å huske på dem.

Unngå fare under sivil uro Trinn 19
Unngå fare under sivil uro Trinn 19

Trinn 4. Søk hjelp

Enten sivile uroligheter var korte eller varte i flere uker, vil livet ditt bli forstyrret til en viss grad. Etter at situasjonen er kontrollert, kan hjelpeorganisasjoner komme inn i området for å tilby mat, vann og medisinsk behandling. Selv om det fortsatt er tryggest å være hjemme, kan du søke hjelp fra sykehus og hjelpeorganisasjoner hvis du trenger det, bare når det er trygt å gjøre det.

Tips

  • Hvis du vet at det oppstår sivile uroligheter, er det beste du kan gjøre å holde deg langt unna. Ikke våk inn i et bråk for å kjeppe eller for å finne ut hva det handler om.
  • Ikke annonser din politiske mening offentlig, spesielt hvis målet ditt er å være nøytral.

Anbefalt: