4 måter å rengjøre mopper på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å rengjøre mopper på
4 måter å rengjøre mopper på
Anonim

Moppen din renser gulvene dine, men hva skjer når du trenger å rengjøre moppen? Å holde moppen ren er faktisk veldig enkelt. I de fleste tilfeller trenger en våt mopp bare å skylles mellom bruk, mens en støvmopp bare må ristes ut. For noen få bruksområder trenger de en dypere rengjøring. Avhengig av typen mopp, kan dette gjøres i vasken, i vaskemaskinen eller til og med i oppvaskmaskinen. La deretter moppen tørke og oppbevar den et kjølig, tørt sted til du trenger den igjen.

Trinn

Metode 1 av 4: Rengjøring av en våt mopp

Rengjør moppene Trinn 1
Rengjør moppene Trinn 1

Trinn 1. Skyll mopphodet etter hver bruk

Så snart du er ferdig med å bruke moppen, skyll hodet under varmt vann til vannet renner klart. Vri deretter mopphodet så fullstendig som mulig og la det tørke i et godt ventilert område. La moppen tørke helt før du lagrer den igjen.

Hvis mulig, la moppen tørke i solen. Du kan til og med la det tørke utendørs hvis det er en varm dag for å fremskynde prosessen

Rengjør moppene Trinn 2
Rengjør moppene Trinn 2

Trinn 2. Bløtlegg moppen i en rengjøringsløsning etter fire ganger

Moppen trenger en dyp rengjøring hver tredje til fjerde bruk, eller når det begynner å lukte morsomt. Rens mopphodet ditt ved å tilsette en kopp eller ca. 237 milliliter hvit eddik eller tre prosent hydrogenperoksid, eller en halv kopp (118,5 ml) blekemiddel til en gallon (3,79 l) varmt vann. La mopphodet trekke i løsningen i ti minutter før du vrir det ut og lar det tørke.

  • Ikke bruk blekemiddel på svampemopper eller syntetiske mopper. Det vil føre til at materialene brytes ned. Prøv i stedet eddik- eller peroksidoppløsningene.
  • Sørg for å la moppen tørke i et område med god ventilasjon, og oppbevar den trygt borte fra barn og kjæledyr.
Rengjør moppene Trinn 3
Rengjør moppene Trinn 3

Trinn 3. Vask avtagbare mopphoder i en vaskemaskin i stedet for å legge dem i bløt

Noen mopphoder, for eksempel de som er laget med håndkle- eller klutstrimler, kan gå rett i tøyet. Løsne mopphodet fra håndtaket og vask det i varmt vann. La den deretter lufttørke før du fester den til håndtaket igjen.

  • Legg en hette med blekemiddel i vasken for å hjelpe til med å desinfisere mopphodet.
  • Vask mopphodet ditt med ting du ikke har noe imot å bli slått av, for eksempel andre rengjøringsfiller og håndklær.
Rengjør moppene Trinn 4
Rengjør moppene Trinn 4

Trinn 4. Skyll den i oppvaskmaskinen i stedet for en vaskemaskin

Mopper med avtagbare hoder kan også vaskes i oppvaskmaskinen. Bare ta av mopphodet og legg det i toppstativet på en tom oppvaskmaskin. Tilsett en kopp (237 ml) hvit eddik i vaskemiddelbeholderen. Kjør deretter oppvaskmaskinen på en normal syklus. Når syklusen er over, klem ut det gjenværende vannet og la mopphodet lufttørke før du bruker det.

Metode 2 av 4: Opprettholde en støvmopp

Rengjør moppene Trinn 5
Rengjør moppene Trinn 5

Trinn 1. Rist mopphodet etter hver bruk

Begynn å rengjøre tørrmoppen eller støvmoppen ved å riste den ut så snart du er ferdig med den. Dette fjerner alt løst støv. Husk å riste den ut i et godt ventilert område der du ikke har noe imot at ting blir støvete. En garasje, bod eller uteplass kan være bra for dette formålet.

Rengjør moppene Trinn 6
Rengjør moppene Trinn 6

Trinn 2. Støvsug mopphodet etter hver tredje bruk

Etter hver tredje eller fjerde bruk, må støvmoppen din også støvsuges. Etter at du har ristet på hodet, kan du bruke støvsugerens slange og et støvbørste for å fjerne det ekstra støvet som er igjen på moppen.

Clean Mops Trinn 7
Clean Mops Trinn 7

Trinn 3. Vask mopphodet i en vaskemaskin

Støvmopphoder bør bare vaskes etter at de har blitt skitne eller veldig skitne. Vask dem med en mild syklus med varmt vann og et mildt vaskemiddel. Klem deretter ut overflødig vann og heng dem opp på en linje eller et stativ for å tørke helt før du bruker dem igjen.

Rengjør moppene Trinn 8
Rengjør moppene Trinn 8

Trinn 4. Rengjør det tørre mopphodet for hånd i stedet for i en vaskemaskin

Fyll vasken med varmt vann og oppvaskmiddel, og bruk hendene til å fjerne smusset fra moppen. Skyll den deretter med varmt vann til all såpe er borte før du vrir den ut og lar den tørke.

Metode 3 av 4: Rengjøring av en dampmopp

Rengjør moppene Trinn 9
Rengjør moppene Trinn 9

Trinn 1. Vask putene i vaskemaskinen etter hver bruk

De fleste dampmopper har avtagbare stoffunderlag som er enkle å rengjøre og vedlikeholde. Sørg for at mopphodet er kult nok til å berøre, og fjern puten. Vask den deretter på en normal syklus med vaskemiddel hver dag/

Prøv å legge moppen sammen med andre tøy, slik at du ikke vasker den selv. Dette er mer miljøvennlig, og også mindre hardt mot moppputen din

Rengjør moppene Trinn 10
Rengjør moppene Trinn 10

Trinn 2. Tørk av reservoaret

Rengjør tanken eller reservoaret for dampmoppen ved å tømme den og tørke den av med et fuktig oppvaskhåndkle eller en fille. Bytt ut skitne kluter etter behov for å unngå å skitne innsiden av tanken igjen.

Rengjør moppene Trinn 11
Rengjør moppene Trinn 11

Trinn 3. Rengjør overflaten på moppen

Tørk av hele overflaten av dampmoppen etter hver bruk med et tørt håndkle eller en fille. Dette hjelper til med å tørke bort bygd rusk, og transporterer bort fuktighet som er igjen etter mopping.

Metode 4 av 4: Lagre moppen din

Rengjør moppene Trinn 12
Rengjør moppene Trinn 12

Trinn 1. La moppen tørke helt før du lagrer den

Lagring av moppen mens den fortsatt er våt, oppmuntrer mugg og bakterier til å vokse. La mopphodet tørke helt før du lagrer det, slik at mopphodet ditt varer lenger.

Clean Mops Trinn 13
Clean Mops Trinn 13

Trinn 2. Oppbevar tørre mopper og svampemopper med hodet oppe

Tørrmopper, svampemopper og andre mopper med flate hoder bør oppbevares med hodet opp. Dette holder hodene fra gulvet og borte fra støv og rusk mens de ikke er i bruk. Det hjelper dem også bedre å opprettholde formen.

Clean Mops Trinn 14
Clean Mops Trinn 14

Trinn 3. Lagre snor og strip våte mopphoder atskilt fra håndtaket

Tradisjonelle våtmopper bør lagres på en måte som gjør at strengene eller stripene deres kan henge naturlig. Om mulig er den beste måten å gjøre dette på å henge hodet av en krok eller et stativ på veggen, atskilt fra håndtaket.

Hvis du ikke kan lagre det våte mopphodet separat fra håndtaket, må du oppbevare moppen med hodet opp. Dette kan føre til feil forming, men det er mer sanitær og vil hjelpe moppen din til å vare lenger

Clean Mops Trinn 15
Clean Mops Trinn 15

Trinn 4. Oppbevar moppen på et tørt sted

For å unngå at det vokser mugg og mugg på mopphodet, oppbevar det på et tørt sted. Et skap eller en annen innendørs plass fungerer vanligvis helt fint. Garasjer som ikke er temperaturkontrollerte og vaskerom er imidlertid ikke alltid den beste ideen, da disse kan bli fuktige.

Clean Mops Trinn 16
Clean Mops Trinn 16

Trinn 5. Bytt mopp etter behov

Nøyaktig når du trenger å bytte mopp, avhenger av hvor ofte du bruker den og hva du bruker den til. Generelt vil et mopphode vare i omtrent tre måneder. Hvis moppen lukter selv etter desinfeksjon eller hvis den har fortsatt problemer med muggvekst, må du bytte den umiddelbart.

Tips

Tørk av håndtaket på moppen etter behov med et fuktig håndkle, eller bruk en desinfiserende klut for å fjerne fett og tyngre smuss

Advarsler

  • Ikke legg støvmopphoder i oppvaskmaskinen.
  • Ikke bland kjemikalier. Blanding av kjemikalier kan resultere i ukjente reaksjoner som kan gjøre dem usikre å ta på eller forårsake skadelige røyk.
  • Ikke bruk vaskemidler og husholdningsrengjøringsmidler når du rengjør tanken eller kroppen på en dampmopp.

Anbefalt: