3 måter å holde klærne luktende friske

Innholdsfortegnelse:

3 måter å holde klærne luktende friske
3 måter å holde klærne luktende friske
Anonim

Det er frustrerende å vaske klærne, tørke dem og finne at de lukter. For klær som lukter frisk selv dager etter at du har vasket dem, gjør noen enkle endringer i vaskerutinen. Start med å fjerne lukt fra klærne og tørk dem umiddelbart etter vask, slik at de ikke utvikler mugglukt. Forbedre ventilasjonen i skapet og plasser luktabsorberende gjenstander i kommodene, kofferten eller skapet.

Trinn

Metode 1 av 3: Duft av klærne

Hold klærne lukte friske Trinn 1
Hold klærne lukte friske Trinn 1

Trinn 1. Legg 5 dråper eterisk olje på en klut og legg den i tørketrommelen

Ta en ren klut eller fille og tilsett ca 5 dråper eterisk olje. Legg deretter kluten i tørketrommelen sammen med en mengde rene, våte klær og kjør en tørkesyklus. Eterisk olje gir en veldig lett duft til klærne.

Prøv din essensielle olje, som lavendel, appelsin, rosmarin eller geranium

Hold klærne lukte friske Trinn 2
Hold klærne lukte friske Trinn 2

Trinn 2. Tuck duftende tørketrommel ark i kofferten eller kommode trekker

Enten du oppbevarer klær i noen dager eller en hel sesong, kan du legge til et nytt tørketrommel ved å lukte friskt. Behold tørketrommelen med klærne til du ikke lenger kan lukte det og bytt det ut.

Hvis du ikke vil bruke tørketrommel, pakk en tørr bar med duftende såpe i silkepapir og legg den i klesskuffen eller kofferten

Hold klærne lukte friske Trinn 3
Hold klærne lukte friske Trinn 3

Trinn 3. Spray bomullsballer med parfyme og legg dem i skapet eller skuffen

Spritz noen store bomullsballer med din favoritt parfyme eller legg ca 5 dråper eterisk olje på hver bomullsdott. Legg dem i en bolle og legg dem i skapet ditt eller strø bomullsdottene i kommodene dine.

Du kan også plassere disse i kofferten hvis du pakker klærne

Hold klærne lukte friske Trinn 4
Hold klærne lukte friske Trinn 4

Trinn 4. Legg en potpurri eller lavendelpose i skuffene eller kofferten

Hvis du lagrer klærne dine i en kommode eller pakker dem for en tur, legg en liten linpose fylt med tørket lavendel eller din favoritt potpourri for å legge til en lett duft. For å legge til en lett duft i skapet ditt, heng posen fra en henger.

Du kan også legge sedertre eller møllboller i posen for å beskytte klærne mot møllskader. Kjøp duftende møllboller for å dekke deres ubehagelige lukt

Tips:

Hvis du har uttak i skapet, må du koble til automatiske luftfriskere. Disse frigjør av og til utbrudd av luftfriskere som holder klærne dine til å lukte godt.

Hold klærne lukte friske Trinn 5
Hold klærne lukte friske Trinn 5

Trinn 5. Spritz lin spray over klær for å oppdatere dem

For å lage din egen lin spray, fyll en ren sprayflaske med 1 12 kopper (350 ml) vann, 14 kopp (59 ml) sprit og 34 teskje (3,7 ml) av eterisk olje. Skru på lokket og rist blandingen før du sprayer den lett over klærne. For en frisk duft, bruk noen av disse essensielle oljene:

  • Lavendel
  • Sitron
  • Geranium
  • Rose
  • Gran eller sypress

Metode 2 av 3: Absorberende muggen lukt

Hold klærne lukte friske Trinn 6
Hold klærne lukte friske Trinn 6

Trinn 1. Spray eddik eller vodka på klærne for å nøytralisere lukt

Fjern lukt ved å fylle en sprayflaske med hvit eddik eller billig vodka. Spritz klær som trenger deodorisering. Etter hvert som eddik eller vodka tørker, vil det fjerne lukt og tørke luktfritt.

Tips:

Det er alltid en god idé å teste et sted på klærne før du sprøyter hele plagget, siden noen eldre stoffer kan bli skadet av eddik eller vodka. Snu klærne på innsiden og spray en liten flekk for å sikre at vodka eller eddik ikke endrer stoffets farge.

Hold klærne lukte friske Trinn 7
Hold klærne lukte friske Trinn 7

Trinn 2. Legg en bolle med tørket kaffegrut i skapet for å absorbere lukt

Kaffe er kjent for sin evne til å nøytralisere lukt og sterke dufter. Ta et parti brygget kaffegryn og fordel dem på et bakeplate. La dem tørke helt og legg dem i en bolle. Sett bollen et sted i skapet ditt, slik at den kan absorbere dvelende lukt.

  • Du kan også legge hele eller nykvernet kaffebønner i skapet for å absorbere lukt.
  • Hvis du vil bruke kaffegrut i kommoden, fyller du en linnepose med den tørkede bakken. Legg deretter posen i kommoden din.
Hold klærne lukte friske Trinn 8
Hold klærne lukte friske Trinn 8

Trinn 3. Bruk sedertre i hele skapet for å absorbere fuktighet og lukt

Kjøp sedertre hangarer, sedertre klær hemmer eller poser fylt med sedertre spon og legg dem i skapet ditt. Cedar avviser naturligvis møll og absorberer fuktighet fra fuktige rom.

Du kan også plassere en bolle full av sedertreflis i skapet ditt

Hold klærne luktende friske Trinn 9
Hold klærne luktende friske Trinn 9

Trinn 4. Legg en åpen eske med natron i skapet for å absorbere lukt

Natron er en naturlig luktabsorber, så åpne en fersk eske med natron og legg den på den øverste hyllen eller gulvet i skapet ditt. Hvis teppet i skapet ditt er stinkende, dryss natron på teppet og la det sitte i opptil 24 timer før du støvsuger det.

Bytt esken med natron hver 1 til 2 måneder

Metode 3 av 3: Ødelegge og forhindre lukt

Hold klærne lukte friske Trinn 10
Hold klærne lukte friske Trinn 10

Trinn 1. Vask muggen eller muggete klær med eddik for å fjerne lukt

Kjør en standard vaskesyklus med 1 kopp (240 ml) hvit eddik i stedet for vaskemiddel. Bruk det varmeste vannet du kan med dine spesifikke klær. Kjør deretter en ny syklus med vaskemiddel og 1 kopp (180 g) natron.

Eddik og natron dreper forskjellige muggstammer, og derfor er det viktig å bruke begge

Hold klærne lukte friske Trinn 11
Hold klærne lukte friske Trinn 11

Trinn 2. Overfør våte klær til tørketrommelen umiddelbart for å forhindre mugglukt

Hvis du lar våte klær ligge i maskinen i noen få timer, kan det begynne å vokse mugg. Dette gjør at klærne og maskinen begynner å lukte mugg. Legg heller de våte klærne i tørketrommelen så snart maskinen stopper.

Hvis du glemmer klærne i maskinen og de satt i mer enn 4 timer, vask dem igjen med eddik og varmt vann for å fjerne lukten

Tips:

Hvis du fjerner stinkende klær fra maskinen, må du kanskje rengjøre maskinen ved å kjøre eddik og natron i den tomme maskinen.

Hold klærne lukte friske Trinn 12
Hold klærne lukte friske Trinn 12

Trinn 3. Heng tørk klærne for en naturlig frisk duft

En av de enkleste måtene å gjøre klærne friske på er også en av de billigste. I stedet for å kaste klærne i tørketrommelen med tøyark, henger du klærne ute på en tørkesnor. Den friske luften vil tørke klærne og sollyset kan til og med desinfisere dem.

Selv om det kan ta lengre tid før klærne tørker, kan du henge tørketøyet om vinteren eller overskyet

Hold klærne lukte friske Trinn 13
Hold klærne lukte friske Trinn 13

Trinn 4. Åpne skapdøren for å sirkulere luft mellom klærne

Hvis skapet ditt er i et rom med høy luftfuktighet, kan det å holde døren lukket fange fuktighet og skape en ubehagelig lukt. Prøv å holde skapdøren åpen om dagen eller over natten for å oppmuntre til luftsirkulasjon.

Hvis du pakker klær i en koffert eller har klær lagret i kommoder, legg noen silikapakker sammen med klærne for å absorbere fuktighet. Du kan kjøpe silikapakker online

Tips

Kast aldri våte håndklær eller klær på bakken i rommet eller skapet. Disse kan føre til at det vokser mugg på teppet ditt

Anbefalt: