3 måter å stoppe dødens røde ring på Xbox

Innholdsfortegnelse:

3 måter å stoppe dødens røde ring på Xbox
3 måter å stoppe dødens røde ring på Xbox
Anonim

Det er få ting som er mer hjerteskjærende for en Xbox 360 -eier enn å se den fryktede Red Ring of Death (RRoD). Heldigvis er det trinn du kan ta for å forhindre det, og løsninger hvis du har opplevd det. Følg denne guiden for å komme tilbake til spill.

Trinn

Metode 1 av 3: Gjenkjenne symptomene

Stopp dødens røde ring på Xbox Trinn 1
Stopp dødens røde ring på Xbox Trinn 1

Trinn 1. Legg merke til dårlig spillytelse

Hvis spillene begynner å ta lang tid å laste inn, eller de blir stammende eller krasjer, kan det være tegn på en truende maskinvarefeil.

Stopp dødens røde ring på Xbox Trinn 2
Stopp dødens røde ring på Xbox Trinn 2

Trinn 2. Legg merke til dårlig systemytelse

Hvis systemet låser seg, selv når du ikke spiller spill, er dette et tegn på at maskinvaren svikter.

Stopp dødens røde ring på Xbox Trinn 3
Stopp dødens røde ring på Xbox Trinn 3

Trinn 3. Forstå de forskjellige lyskodene

Det er 5 forskjellige lyskoder som vises rundt strømknappen på Xbox 360. Hver av kodene representerer en annen feilstilstand.

  • Grønne lys. Grønt lys indikerer at konsollen er drevet og fungerer som den skal. Antall grønne lys indikerer hvor mange kontrollere som er tilkoblet.
  • Ett rødt lys. Dette er indikatoren for maskinvarefeil. Det er vanligvis ledsaget av en “E74” eller lignende kode som vises på TV -en. Dette skyldes at videoskalarbrikken er skadet.
  • To røde lys. Dette er en overopphetingsfeil. Hvis konsollen blir for varm, vil systemet slå seg av og vise denne lyskoden. Viftene fortsetter å kjøre til komponentene er avkjølt.
  • Tre røde lys. Dette er den generelle maskinvarefeilen, også kjent som dødens røde ring. Dette indikerer at en eller flere komponenter har mislyktes, og at systemet ikke lenger kan brukes med mindre du slår av konsollen i 24 timer. Ingen feilkode vises på TV -en.
  • Fire røde lys. Dette indikerer at AV -kabelen ikke er riktig plugget inn. Kontroller tilkoblingen fra konsollen til TV -en. Denne koden vises ikke for HDMI -tilkoblinger.

Metode 2 av 3: Fix a RRoD

Stopp dødens røde ring på Xbox Trinn 4
Stopp dødens røde ring på Xbox Trinn 4

Trinn 1. Kjøp et fix it -sett

Disse settene leveres vanligvis med en Xbox 360 -åpner, ny termisk pasta, nye kjøleribber og nye skiver. Noen vil også inkludere alle skrutrekkerne du trenger. Å utføre denne reparasjonen selv kan være vanskelig, men kan fikse de fleste tilfeller av RRoD.

  • For å fikse det selv må du åpne 360 og fjerne hovedkortet fra saken. Etter at hovedkortet er fjernet, fjerner du kjøleribber fra CPU og GPU. De fjernes ved å lirke klemmene på baksiden av hovedkortet.
  • Etter at du har fjernet varmeavlederne, må du skrape av det gamle termiske fettet og påføre et nytt lag. Du må kanskje bruke aceton eller neglelakkfjerner for å fjerne den gamle termiske pastaen. Etter at du har fjernet termisk pasta, fjerner du de squishy termiske putene.
  • Bytt kjøleribber og termoklosser med de nye delene og sett sammen Xbox -en igjen.
Stopp dødens røde ring på Xbox Trinn 5
Stopp dødens røde ring på Xbox Trinn 5

Trinn 2. Få konsollen profesjonelt fikset

Det er mange virksomheter, både online og i mursteinbutikker, som tilbyr Xbox-reparasjoner. De vil i hovedsak utføre trinnene som er skissert ovenfor. De kan også fylle loddetinn på nytt med en varmepistol. Disse reparasjonene kan være kostbare, men kan være mer pålitelige enn å gjøre det selv. Sørg for å velge med et pålitelig etablissement.

Stopp dødens røde ring på Xbox Trinn 6
Stopp dødens røde ring på Xbox Trinn 6

Trinn 3. Få konsollen sendt til Microsoft

Hvis du fortsatt har garanti, vil Microsoft erstatte eller reparere den mislykkede konsollen. Du må kanskje betale frakt eller tilleggsavgifter avhengig av detaljene i garantien. Hvis du er ute av garantien, kan du betale Microsoft et gebyr for å reparere konsollen. Gebyret er mindre hvis du registrerer deg online.

Metode 3 av 3: Forhindre en RRoD

Stopp dødens røde ring på Xbox Step 7
Stopp dødens røde ring på Xbox Step 7

Trinn 1. Forstå hva som forårsaker maskinvarefeil

Varme er den viktigste årsaken til maskinvarefeil for Xbox 360. Xbox 360 må være godt ventilert for å fungere skikkelig. Overoppheting kan føre til en rekke maskinvareproblemer, noe som kan føre til feil i forskjellige komponenter.

Overskuddsvarme vrir hovedkortet og skiller det fra CPU- og GPU -brikkene

Stopp dødens røde ring på Xbox trinn 8
Stopp dødens røde ring på Xbox trinn 8

Trinn 2. Hold systemet i et godt ventilert område

Ikke plasser den i et skap eller et lukket område. Sørg for at annen elektronikk ikke er i nærheten, og at ingen av ventilasjonsåpningene er blokkert. Ikke plasser 360 -en på et teppebelagt underlag, da den ikke kan lufte ut av bunnen.

Stopp dødens røde ring på Xbox Step 9
Stopp dødens røde ring på Xbox Step 9

Trinn 3. Unngå lange spilløkter

Konstant kjøring av Xbox øker mengden varme den genererer. Gi systemet pauser for å la det kjøle seg ned.

Stopp dødens røde ring på Xbox Trinn 10
Stopp dødens røde ring på Xbox Trinn 10

Trinn 4. Hold systemet horisontalt

Det er mange anekdotiske bevis på at plassering av systemet vertikalt reduserer dets evne til å spre varme, samt øker sjansen for riper på plater. Plasser systemet horisontalt på en hard, flat overflate.

Stopp dødens røde ring på Xbox Trinn 11
Stopp dødens røde ring på Xbox Trinn 11

Trinn 5. Unngå å stable elementer på Xbox

Stablede gjenstander reflekterer varme tilbake til systemet. Hold toppen av systemet klart.

Stopp dødens røde ring på Xbox Trinn 12
Stopp dødens røde ring på Xbox Trinn 12

Trinn 6. Rengjør spillområdet

Sørg for å støve området regelmessig for å unngå at partikler samler seg i systemet. Støv omgivelsene for å redusere mengden støv i luften.

Stopp dødens røde ring på Xbox Trinn 13
Stopp dødens røde ring på Xbox Trinn 13

Trinn 7. Støv Xbox -en din

Bruk et vakuum for å suge støv ut av ventilasjonsåpningene. Tørk støv av systemet regelmessig. I ekstreme tilfeller kan du åpne etuiet og bruke trykkluft til å sprenge støv av komponentene.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Anbefalt: