Slik flekker du en glassfiberdør: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik flekker du en glassfiberdør: 15 trinn (med bilder)
Slik flekker du en glassfiberdør: 15 trinn (med bilder)
Anonim

Farging av glassfiberdør er et enkelt prosjekt som kan legge til et sprut av innbydende farge til enhver inngangsparti. Start med å fjerne døren fra hengslene og fjerne alle knotter, låser og annen maskinvare. Tørk av døren med mineralsk brennevin for å kutte eksisterende smuss eller skitt. Påfør deretter en generøs mengde gelflekker og tørk til du får ønsket fargedybde. Når flekken er tørr, børster du på et beskyttende klart strøk for å forsegle den nye finishen og la den se frisk ut i mange år fremover.

Trinn

Del 1 av 3: Fjerne og fjerne døren

Flekk en glassfiberdør Trinn 1
Flekk en glassfiberdør Trinn 1

Trinn 1. Ta døren av hengslene

Åpne døren nok til å gi tilgang til hengslene. Bruk en hammer til å trykke hengselpinnen ut fra bunnen og sett den til side. Løft døren til den fjerner hengslene, og senk den forsiktig til gulvet.

  • Hvis du har problemer med å fjerne døren på egen hånd, kan det hjelpe å få noen andre til å trekke ut hengselnålen mens du leder den av hengslene eller omvendt.
  • Det kan være lettere å flekke skyve- og svingdører mens de fremdeles er montert på grunn av ulempen ved å ta dem ned.
Flekk en glassfiberdør Trinn 2
Flekk en glassfiberdør Trinn 2

Trinn 2. Plasser døren på et forhøyet underlag

Legg døren på en plan arbeidsbenk eller et håndverksbord, eller plasser den mellom to saghester. Hvis du gjør flekker på en høyere overflate, sparer du knærne og ryggen for ubehag ved å bøye eller bukke deg over lange perioder.

Om mulig, sett opp arbeidsområdet utendørs eller i en godt ventilert garasje eller lignende plass for å forhindre at røyken fra flekken blir overveldende

Flekk en glassfiberdør Trinn 3
Flekk en glassfiberdør Trinn 3

Trinn 3. Fjern all maskinvare fra døren

Demonter knotten eller håndtaket, hengselplater, låser, låser og andre armaturer som kan komme i veien mens du flekker. Tanken er å stripe døren ned til et enkelt stykke, slik at du kan jobbe raskt og effektivt.

  • De fleste dørmaskinvarer kan enkelt fjernes ved hjelp av en skrutrekker, men andre verktøy som en justerbar skiftenøkkel, tang og en hammer kan også være nyttig.
  • Oppbevar skruer og andre små biter midlertidig i merkede poser eller krukker for å unngå å miste dem.
Flekk en glassfiberdør Trinn 4
Flekk en glassfiberdør Trinn 4

Trinn 4. Tørk av døren med mineralsk brennevin

Suge opp en liten mengde mineralsk sprit med en ren klut eller svamp og skrubbe hele overflaten av døren fra topp til bunn for å forberede den til å godta den nye finishen. Vær spesielt oppmerksom på områder som viser tegn på kraftig oppbygging eller misfarging. La døren tørke helt før du fortsetter å påføre flekken-dette bør bare ta 2-3 minutter.

  • En grundig tørking vil fjerne alt smuss, støv eller skitt som kan forhindre at det nye flekket fester seg.
  • Du kan også bruke en grunnleggende universalrenser hvis du ikke har noen mineralsk brennevin til stede.
Flekk en glassfiberdør Trinn 5
Flekk en glassfiberdør Trinn 5

Trinn 5. Fjern den eksisterende finishen fra en gammel dør

Hvis du fornyer en dør som har blitt flekket tidligere, vil det være nødvendig å først bli kvitt den gamle finishen. Du kan gjøre dette ved å slamre det med et tynt lag med kjemisk løsningsmiddel, som langsomt vil gjøre den tørkede flekken flytende. La løsningsmiddelet sitte i 3-5 minutter, og tørk deretter bort alle spor av kjemiske rester med en engangsklut.

  • Kjemiske løsemidler avgir skadelige røyk, så sørg for å bruke åndedrettsvern eller ansiktsmaske og arbeid i et godt ventilert område for å minimere eksponeringen.
  • Ikke alle løsningsmidler er trygge å bruke på glassfiberoverflater. Før du begynner å fjerne døren, må du sjekke produsentens retningslinjer ved å besøke nettstedet deres eller ringe kundeservicelinjen for å finne ut hvilke produkter de anbefaler.

Del 2 av 3: Påføring av flekken

Flekk en glassfiberdør Trinn 6
Flekk en glassfiberdør Trinn 6

Trinn 1. Velg en gelflekk i ønsket farge

I motsetning til tre og andre materialer, bør glassfiberoverflater alltid beises med oljebaserte gelprodukter. Gel flekker er tykkere og kremere enn andre typer flekker, noe som gjør dem bedre i stand til å feste seg til glatte syntetiske materialer og gir dem et dristig, jevnt utseende.

  • Se etter gelflekker i smertegangen til ditt lokale oppussingssenter eller maskinvarebutikk.
  • Gel flekker er tilgjengelig i en rekke nyanser. Dette lar deg simulere utseendet på forskjellige tresorter.
Flekk en glassfiberdør Trinn 7
Flekk en glassfiberdør Trinn 7

Trinn 2. Påfør en liberal mengde flekker på de indre panelene på døren

Slam på flekken med en 5,1 cm skumbørste. Start med de hevede og innfelte delene i midten av døren. Sørg for å arbeide flekken dypt inn i imitasjonskornmønsteret eller andre teksturelle detaljer.

  • Bruk alltid hansker når du arbeider med flekkprodukter. Ikke bare vil de holde hendene rene, de vil også hindre deg i å overføre oljene på huden din til døren.
  • Rør flekken grundig før du begynner å sikre at den fortsetter med en konsistent tekstur.
Flekk en glassfiberdør Trinn 8
Flekk en glassfiberdør Trinn 8

Trinn 3. Fjern overflødig flekk med en ren fille

Etter å ha påført flekken på en liten del av døren, går du tilbake over området for å løfte bort noe av den fortsatt våte finishen. Du vil merke at fargen gradvis blir lysere. Det som blir igjen vil slå seg ned i de små sporene i det støpte trekornet og tørke til en ensfarget farge.

Noen malere foretrekker å gjøre et ekstra pass med en ren børste for å plukke opp overflødig flekk i stedet for å bruke en egen fille

Flekk en glassfiberdør Trinn 9
Flekk en glassfiberdør Trinn 9

Trinn 4. Fortsett å pusse og tørke til du oppnår ønsket nyanse

Finishen får en litt mørkere tone for hver applikasjon. Det kan ta flere strøk før du får døren til å se slik du vil ha den.

  • For den mest konsistente finishen, beis hele døren og påfør oppfølgende strøk etter behov i stedet for å konsentrere deg om en enkelt seksjon om gangen.
  • De fleste gelflekkprodusenter anbefaler å bruke totalt ikke mer enn 2 eller 3 strøk. Påføring av flekken for tykk kan hindre dens evne til å tørke helt.
Flekk en glassfiberdør Trinn 10
Flekk en glassfiberdør Trinn 10

Trinn 5. Arbeid deg til de ytre delene av døren

Når du er ferdig med å farge de innvendige panelene, går du videre til ytterområdene, inkludert de omkringliggende sporene og de flate delene øverst, nederst og på sidene. Lagre ytterkantene på døren (delene som hviler mot syltetøyet når de er lukket) til slutt.

Bruk en separat myk børste for å slette kontrasterende striper eller fanglinjer mellom den indre og ytre delen av døren mens flekken fortsatt er våt

Flekk en glassfiberdør Trinn 11
Flekk en glassfiberdør Trinn 11

Trinn 6. La flekken tørke i 12-24 timer

De fleste gelflekker tar omtrent en halv dag å tørke helt. Imidlertid vil eksakte tørketider variere avhengig av mengden flekk du bruker, størrelsen på døren som er ferdig og spesifikke miljøforhold.

  • Utfør en berøringstest på en upåfallende del av døren en gang etter de første 24 timene. Hvis det føles klebrig, trenger det litt lengre tid.
  • Ikke glem å beise motsatt side av døren når den første siden er tørr.

Del 3 av 3: Beskyttelse av den nye finishen

Flekk en glassfiberdør Trinn 12
Flekk en glassfiberdør Trinn 12

Trinn 1. Påfør et siste beskyttende, klart strøk

Når døren er helt tørr, børster du på et lag med flytende polyuretan eller lignende vannbasert tetningsmasse. Påfør det klare strøk på samme måte som du gjorde flekken, begynn med innsiden av panelene og arbeid deg ut og avslutt med kantene.

  • Den klare pelsen vil forsegle den friske flekken, bevare den rike fargen og beskytte den mot støv, smuss og skader.
  • Hvis du flekker en ytterdør, velger du en utendørs lakk som holder opptil vanlig sollys, nedbør og ekstreme temperaturer.
  • Som du gjorde da du strippet og flekker på døren, ta på deg et par hansker og sørg for at du bruker åndedrettsvern eller ansiktsmaske eller jobber i et godt ventilert rom for å unngå å inhalere skadelige røyk.
Flekk en glassfiberdør Trinn 13
Flekk en glassfiberdør Trinn 13

Trinn 2. La det klare strøk tørke i 8 til 24 timer

Det er en god idé å la døren tørke over natten, bare for å være på den sikre siden. I mellomtiden må du unngå å håndtere det våte tetningsmassen, da dette kan etterlate flekker. Hvis du vil berøre-teste det klare belegget, gjør du det på en av ytterkantene av døren, der ufullkommenheter vil være mindre synlige.

  • Hvis det er mulig, må du holde døren i en støvfri setting mens den tørker for å forhindre at drivende partikler setter seg fast i det klare strøk.
  • Siden du må flekke og forsegle døren en side om gangen, kan hele etterbehandlingsprosessen ta opptil 4-5 dager.
Flekk en glassfiberdør Trinn 14
Flekk en glassfiberdør Trinn 14

Trinn 3. Bytt ut dørens maskinvare

Fest alle løse knotter, hengsler, låser og låser igjen. Disse kan ganske enkelt settes tilbake der de går og skrues ned. Bruk noen minutter på å bekrefte at hvert stykke er riktig orientert og hver siste skrue er fin og stram. Døren din vil nå være klar til å henge igjen.

Dette kan være en god mulighet til å oppgradere inventarene dine hvis du planlegger å renovere hele døren. Handle rundt for brikker som matcher den spesielle fargen på flekken du brukte

Flekk en glassfiberdør Trinn 15
Flekk en glassfiberdør Trinn 15

Trinn 4. Heng opp døren igjen

Still hengselhalvdelene på døren på linje med de på veggen og sett dem sammen før du setter inn hengselpinnene igjen. Åpne og lukk døren et par ganger for å sikre at den går jevnt. Stå deretter tilbake og beundre det nye og forbedrede utseendet på døren din!

Tips

  • I motsetning til andre materialer er det vanligvis ikke nødvendig å slipe glassfiber før du påfører flekker og andre overflater.
  • Superfin stålull (klasse 0000) og en liten mengde mineralsk sprit kan være nyttig for å rette opp feil og tynne deler av døren som er farget for tungt.
  • Selv om farging er et relativt enkelt prosjekt, kan den minste ufullkommenheten i finishen være ganske merkbar. Hvis du ikke er sikker på din evne til å gjøre jobben selv, bør du vurdere å ansette en profesjonell maler.

Anbefalt: