Slik installerer du en pendellampe: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik installerer du en pendellampe: 13 trinn (med bilder)
Slik installerer du en pendellampe: 13 trinn (med bilder)
Anonim

Taklampene kan legge til stil og personlighet, og finnes i en rekke stiler som lar deg tilpasse ethvert rom til din smak. Å bytte ut et gammelt lysarmatur med et pendellampe er et grunnleggende oppussingsprosjekt som selv en nybegynner kan mestre. Endringen i belysning kan forandre karakteren til et rom på få minutter.

Trinn

Del 1 av 2: Klargjøring for installasjon

Installer en pendellampe Trinn 1
Installer en pendellampe Trinn 1

Trinn 1. Pakk ut det nye armaturet

Legg delene forsiktig ut slik at de er lett tilgjengelige.

Installer en pendellampe Trinn 2
Installer en pendellampe Trinn 2

Trinn 2. Slå av strømmen

Finn hjemmets bryter eller sikringsboks og slå av strømmen til rommet eller området i huset der du skal installere lyset.

Hvis du ikke slår av strømmen før arbeidet begynner, kan det føre til alvorlig elektrisk støt

Installer en pendellampe Trinn 3
Installer en pendellampe Trinn 3

Trinn 3. Fjern det gamle armaturet

Med mindre du installerer pendellampen i et nytt eller nylig oppusset hus, må du sannsynligvis fjerne en gammel lampe.

  • Løsne festet. Denne prosessen vil avhenge av typen armatur du tidligere hadde installert. La om mulig noen holde den opp mens du løsner den fra taket for å redusere sannsynligheten for å slippe den.
  • Fjern de gamle ledningskontaktene. Dette er de små plasthettene som dekker forbindelsene mellom armaturledningene og husledningen. Vanligvis kan de fjernes ved å vri dem mot klokken til de er løse.
  • Før du kobler fra ledningene, er det en god idé å bruke en spenningskontroll for å sikre at ledningene ikke har strøm som går gjennom dem.
  • Til slutt, koble fra ledningene og fjern eventuelle gjenværende deler av det gamle armaturet som fremdeles er festet til taket, for eksempel en base eller trim.
Installer en taklampe Trinn 4
Installer en taklampe Trinn 4

Trinn 4. Kontroller støtten

Sørg for at installasjonsstedet ditt er strukturelt forsvarlig. Den elektriske koblingsboksen bør støttes av en bjelke eller et annet støttesystem, ikke bare skrues fast i gips.

Hvis den elektriske boksen og lysarmaturen ikke støttes tilstrekkelig, kan den falle. Videre er dette sannsynligvis et brudd på bygningsreglene. Hvis det ikke er tilstrekkelig støtte for å holde armaturet oppe, ikke fortsett med installasjonen

Installer en taklampe Trinn 5
Installer en taklampe Trinn 5

Trinn 5. Merk av koblingsboksen

Kontroller at skruene som holder den elektriske boksen på plass er stramme og at boksen er godt festet. Stram skruene om nødvendig, men ikke stram for mye.

Del 2 av 2: Installere pendellampen

Installer en taklampe Trinn 6
Installer en taklampe Trinn 6

Trinn 1. Fest strømledningene

Be en assistent holde lampen opp til taket mens du kobler ledningene fra lysarmaturen til de som henger ut av koblingsboksen.

  • Koble ledninger i henhold til instruksjonene som følger med lyset. Vanligvis betyr dette å koble svart til svart og hvitt til hvitt. Pakk de eksponerte endene av ledningene sammen.
  • Hvis det ikke er nok eksponert overflate på hver ledning, må du kanskje bruke wire strippere for å fjerne noe av ledningsisolasjonen.
  • Skru på muttere/kontakter for å dekke de eksponerte tilkoblingene og fest dem godt. Disse bør leveres med armaturet, men hvis ikke, kan det kjøpes billig i hvilken som helst jernvarehandel.
Installer en taklampe Trinn 7
Installer en taklampe Trinn 7

Trinn 2. Fest jordledningen

Finn jordledningen på taklampen. Avhengig av ledningene dine, vil du enten vikle den rundt en jordskrue i koblingsboksen eller feste den til en utstående jordledning.

  • Jordledningen er vanligvis enten en grønn ledning eller en blank kobbertråd.
  • Hvis du har en jordet skrue, strammer du skruen for å holde ledningen på plass.
Installer en taklampe Trinn 8
Installer en taklampe Trinn 8

Trinn 3. Fest ledningene

Skyv eller brett ledningene opp i koblingsboksen, og sørg for at alle ledninger forblir festet sammen med trådmutrene.

Installer en taklampe Trinn 9
Installer en taklampe Trinn 9

Trinn 4. Monter monteringsbraketten og/eller festeskruene

Den nye armaturen skulle ha kommet med en brakett og/eller monteringsskruer som trengs for å feste pendellampen godt til koblingsboksen.

Dette vil variere avhengig av lysstilen du installerer. Følg produsentens instruksjoner

Installer en taklampe Trinn 10
Installer en taklampe Trinn 10

Trinn 5. Heng lyset

Fest kalesjen på eller foten av lyset ditt til festeskruene eller braketten. Denne prosessen vil også variere avhengig av stilen på pendellampen du installerer, så det er lurt å sjekke veibeskrivelsen din før du begynner.

  • I noen tilfeller er prosessen som å justere monteringsskruene med noen små hull i armaturet og snu armaturet omtrent en kvart omdreining.
  • I andre tilfeller må du skru fast festet i en festebrakett.
Installer en pendellampe Trinn 11
Installer en pendellampe Trinn 11

Trinn 6. Installer en pære

Skru en lyspære med riktig spenning og størrelse inn i lampen som henger.

Installer en taklampe Trinn 12
Installer en taklampe Trinn 12

Trinn 7. Slå på strømmen igjen

Lyset ditt skal nå være funksjonelt.

Hvis lyset ditt ikke fungerer, må du slå av strømmen og kontrollere ledningene

Installer en pendellampe Trinn 13
Installer en pendellampe Trinn 13

Trinn 8. Fullfør installasjonen

Hvis armaturet ditt har en trim, et deksel eller andre gjenværende deler som fremdeles må installeres, må du installere dem nå og foreta endelige justeringer av lysets høyde.

Tips

  • For de beste belysningsresultatene bør pendellamper henges i en høyde på omtrent 60 til 66 tommer over gulvet, eller 30 tommer over overflaten på et bord. Installer aldri hengende lamper fra et tak der de vil henge lavt nok til at folk kan komme inn i dem. Mange pendellamper lar deg justere høyden.
  • Hvis du installerer pendellamper i et område der det ikke var noen lysarmatur til å begynne med, eller hvis du installerer flere mini -anheng der det var færre armaturer før, må du legge til noen nye ledninger i hjemmet ditt. Med mindre du har erfaring med dette, bør du kontakte en elektriker, da denne oppgaven er betydelig vanskeligere enn å installere et lysarmatur.

Anbefalt: