Hvordan spille Gin Rummy (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan spille Gin Rummy (med bilder)
Hvordan spille Gin Rummy (med bilder)
Anonim

Gin rummy er et to-personers kortspill der du prøver å få alle kortene dine i matchende sett eller løp før motstanderen gjør det. Spillet er en variant av "Rummy", men i stedet for å legge ut kortene dine i løpet av spillet for motstanderen din å se, skjuler du dem til spillet slutter. For å spille gin rummy, lær hvordan du håndterer kortene, danner sett og løp og tar poeng.

Trinn

Del 1 av 4: Håndtering av kortene

Spill Gin Rummy Trinn 1
Spill Gin Rummy Trinn 1

Trinn 1. Spill med to personer

Gin rummy spilles best med bare to spillere. Men hvis du har en tredje person som ønsker å spille, må en person fungere som dealer uten å dele ut noen kort. Drei deretter denne posisjonen rundt bordet for hver påfølgende hånd.

For fire spillere, spill to separate spill. Eller lag lag, og etter de to samtidige kampene, legg sammen din og lagkameratens poengsummer for å se om du sammen slår motstandernes total

Spill Gin Rummy Trinn 2
Spill Gin Rummy Trinn 2

Trinn 2. Bruk en kortstokk med 52 kort

Hvis kortstokken din fulgte med noen jokere, legg dem til siden og ikke bruk dem. Vær oppmerksom på at ess vil være lave i dette spillet (dvs. verdt ett poeng), og knekter, dronninger og konger er høye (hver verdt ti poeng).

Spill Gin Rummy Trinn 3
Spill Gin Rummy Trinn 3

Trinn 3. Tegn et kort for å bestemme dealeren

Hver spiller skal trekke et kort med forsiden ned fra toppen av kortstokken. Personen med kortet med lavere verdi blir forhandler. I påfølgende runder er taperen i forrige runde dealeren.

Spill Gin Rummy Trinn 4
Spill Gin Rummy Trinn 4

Trinn 4. Del ti kort til hver spiller

Dealeren skal dele ut ti kort med forsiden ned på bordet til hver spiller. Kort bør alltid deles med klokken rundt bordet, men med bare to spillere veksler du bare frem og tilbake til dere begge har ti kort.

Spill Gin Rummy Trinn 5
Spill Gin Rummy Trinn 5

Trinn 5. Start lagerhaugen og kast haugen

De resterende kortene som er igjen etter utdeling, skal legges i en haug med forsiden ned på bordet. Dette er lagerbunken, og fra toppen av den bør dealeren trekke ett kort og legge det med forsiden opp ved siden av haugen. Kortet med forsiden opp danner begynnelsen på kastehaugen.

Del 2 av 4: Spille spillet

Spill Gin Rummy Trinn 6
Spill Gin Rummy Trinn 6

Trinn 1. Sorter kortene dine i melds

Se på de ti kortene i hånden din. Sorter dem i alle mulige "melds", som er sett eller løp. Et sett er tre eller fire kort av samme rang (5-5-5), og et løp er tre eller flere kort med påfølgende rangering i samme farge (4-5-6).

  • Et eksempel på et sett er 10 diamanter, 10 spader og 10 klubber.
  • Et eksempel på et løp er jack of diamonds, queen of diamonds og king of diamonds.
  • Siden essene er lave, kan de ikke løpe med en konge. Du kan ha ess-2-3, men ikke dronning-konge-ess.
Spill Gin Rummy Trinn 7
Spill Gin Rummy Trinn 7

Trinn 2. Velg om du vil ta kortet i kastehaugen

Hvis du ikke var forhandleren, får du bestemme om du vil hente forsiden opp-kortet i kastehaugen, eller om du vil dele det fordi det ikke er et nyttig kort for deg. Hvis du passerer, kan forhandleren velge å hente den.

Hvis du begge avslår det, plukker ikke-forhandleren kortet fra toppen av lagerbunken

Spill Gin Rummy Trinn 8
Spill Gin Rummy Trinn 8

Trinn 3. Hent et nytt kort

Enten du går for kortet i utkastbunken eller det som er på toppen av haugen, hent det nye kortet og vurder om det vil hjelpe deg med å danne meldinger. Se om du allerede har et par kort med samme tallverdi, eller om det plutselig kobler et par kort til en runde.

Hvis du plukker opp et kort fra lagerbunken, ikke la motstanderen se hva det er med mindre du legger det umiddelbart i kastbunken

Spill Gin Rummy Trinn 9
Spill Gin Rummy Trinn 9

Trinn 4. Kast et kort du ikke vil ha

Velg et kort fra hånden din som sannsynligvis ikke vil være nyttig, og legg det med forsiden opp i kastehaugen. Hvis et kort virker som en outlier som ikke vil matche lett med dine andre kort, kan det være verdt å kaste det. Du kan også kaste det du nettopp har hentet fra lagerhaugen.

  • Du kan ikke kaste et kort du nettopp plukket opp fra kasseringshaugen i den svingen. Du kan kaste den under din neste sving hvis du vil, men du må beholde den i minst en sving.
  • På slutten av hver sving bør du fortsatt ha ti kort.
Spill Gin Rummy Trinn 10
Spill Gin Rummy Trinn 10

Trinn 5. Bytt på å hente kort og kaste kort

Gå frem og tilbake og trekk kort med motstanderen din, og prøv å danne melds med alle kortene dine. Ved hver sving bestemmer du deg for om du vil ha kortet som motstanderen din bare plasserte med forsiden opp i kastehaugen, eller om du vil ta mysteriekortet fra toppen av bunken.

Når du danner melds, ikke legg dem på bordet. Du vil ikke at motstanderen din skal se fremgangen din

Spill Gin Rummy Trinn 11
Spill Gin Rummy Trinn 11

Trinn 6. Avslutt spillet hvis bare to aksjekort gjenstår

Hvis en spiller tar det tredje til siste kortet i lagerbunken og spillet fortsatt pågår, blir hånden avbrutt. Ingen poeng tildeles noen av spillerne, og kortene må deles ut på nytt.

Del 3 av 4: Banking og Scoring Points

Spill Gin Rummy Trinn 12
Spill Gin Rummy Trinn 12

Trinn 1. Bank hvis alle kortene dine danner melds

Banking er hvordan du avslutter spillingen. Hvis du når et punkt hvor alle kortene dine er en del av en meld og ingen av dem er uten sidestykke (disse kortene kalles "deadwood"), har du nådd "gin". Tegn et kort når det er din tur og legg det med forsiden ned på haugkastet for å indikere at du banker på.

  • Når du når gin, får du 25 bonuspoeng i tillegg til alle motstanderens dødvedspoeng.
  • Du kan fysisk banke på bordet hvis du vil, men kastet med forsiden ned er generelt akseptert som bankesymbolet.
Spill Gin Rummy Trinn 13
Spill Gin Rummy Trinn 13

Trinn 2. Bank for å hindre motstanderen i å nå gin

Hvis du tror at din motstander kan nå gin før deg, kan du banke tidlig for å forhindre at de får bonuspoengene. Tegn et kort og kast det når det er din tur, og plasser det du ikke vil ha med forsiden ned på kastehaugen for å avslutte spillet.

Spill Gin Rummy Trinn 14
Spill Gin Rummy Trinn 14

Trinn 3. Avslutt spillet bare hvis dødveden din utgjør ti poeng eller mindre

Du kan bare banke hvis poengverdiene for deadwood -kortene dine er totalt ti eller færre. Konger, dronninger og knekt er verdt 10, ess er verdt 1, og alle tallkort er verdt sin numeriske verdi.

For eksempel, hvis du har en runde på 3-4-5-6, et sett med 9-9-9-9, og et ess og en konge, kan du ikke banke fordi deadwood din utgjør 11 poeng

Spill Gin Rummy Trinn 15
Spill Gin Rummy Trinn 15

Trinn 4. Utsett meldinger for motstanderen

Legg alle kortene med forsiden opp og del dem i melds på bordet. Gjør det klart for motstanderen din å se settene og løpene dine ved å gruppere kort i en meld tett sammen og også sette litt plass mellom meldene selv.

Spill Gin Rummy Trinn 16
Spill Gin Rummy Trinn 16

Trinn 5. Legg ut dødt kort på knockers melds

Motstanderen din har nå sjansen til å legge ned sine deadwood -kort på kortene dine for å legge dem til melds. For eksempel, hvis du har tre 5 -er, og et av dødvedskortene deres er en 5 -tall, kan de legge det til i settet ditt. Eller de kan legge til at 5 til en runde på 6-7-8 eller 2-3-4.

Dødved kan ikke legges ned på annet dødved. Hvis du har to 3 -er som er dødved, og motstanderen din har 3 ekstra, kan de ikke opprette en ny meld

Spill Gin Rummy Trinn 17
Spill Gin Rummy Trinn 17

Trinn 6. Legg ut kort bare hvis det ikke er nådd gin

Hvis enten du eller din motstander når “gin” og banker, er det ingen permittering. Dette betyr at en spiller potensielt vil ende opp med mye dødved, og dermed mange dødvedspoeng for bankeren å kreve.

Spill Gin Rummy Trinn 18
Spill Gin Rummy Trinn 18

Trinn 7. Trekk dine deadwood -poeng fra motstanderens

Begge spillerne bør nå ignorere alle meldinger som har blitt dannet - de bidrar ikke med poeng til poengsummen. Legg sammen hver spillers deadwood -poeng og trekk for å finne forskjellen. Skriv ned hver spillers poeng på et stykke papir.

  • For eksempel, etter permisjon, kan det hende at motstanderen din har to Queens igjen, som utgjør 20 poeng. Hvis du har to 2 -er, er det 4 poeng. Forskjellen mellom de to er 16 poeng.
  • Hvis du nådde gin, er det ingen subtraksjon nødvendig. Alle motstanderens deadwood-poeng blir dine (pluss 25-poengs bonus).
Spill Gin Rummy Trinn 19
Spill Gin Rummy Trinn 19

Trinn 8. Tildel ikke-bankeren for en underskæring

Hvis du var bankeren, og det viser seg at motstanderen din har færre deadwood -poeng enn deg, kalles dette en underskæring. Forskjellen mellom deadwood-poengene blir tildelt dem i stedet for deg i dette tilfellet, sammen med en 25-punkts bonus.

For eksempel, hvis du banker og har 9 poeng død ved, og motstanderen legger fra seg kortene sine og ender med 2 poeng død ved, har de undergravd deg. De får 7-poengs forskjell, pluss 25 bonuspoeng, til sammen 32 poeng

Spill Gin Rummy Trinn 20
Spill Gin Rummy Trinn 20

Trinn 9. Spill til noen når 100 poeng

Del ut kortene igjen og fortsett å spille runder til en spiller har nådd 100 poeng. Denne spilleren får 100 bonuspoeng for å gjøre det. Hver spiller tjener deretter ytterligere 25 poeng for hver runde de vant.

  • Hvis en spiller ikke vinner noen runder, er dette en avslutning, og vinneren tjener ytterligere 100 bonuspoeng.
  • Spilleren med flest poeng etter all opptelling er vinneren.

Del 4 av 4: Bruke strategier for å vinne

Spill Gin Rummy Trinn 21
Spill Gin Rummy Trinn 21

Trinn 1. Lagre kort som blir kastet utenat

Hold oversikt over hvilke kort både du og din motstander har kastet, da disse vil indikere hva du bør unngå å samle. For eksempel, hvis du så to konger havne i kastehaugen, bør du ikke holde på noen konger i hånden din siden disse sikkert vil bli dødved.

Spill Gin Rummy Trinn 22
Spill Gin Rummy Trinn 22

Trinn 2. Husk hvilke kort motstanderen din plukker

Få en følelse av hvilke kort motstanderen din plukker opp fra utkastbunken, siden disse vil vise deg inn i settene og løpene deres. Hvis du ser dem plukke opp et par 9 -er, ikke kast en 9 du har i hånden, eller du risikerer å hjelpe dem.

Spill Gin Rummy Trinn 23
Spill Gin Rummy Trinn 23

Trinn 3. Sikt på løp over sett

Runs kan legges til i hver ende av sekvensen. Men når du når tre like, kan sett bare legges til på en måte. Og du er mindre sannsynlig å finne det ene ekstra kortet for et sett enn de to mulige kortene som kan legge til i løpet ditt.

Spill Gin Rummy Trinn 24
Spill Gin Rummy Trinn 24

Trinn 4. Bank så tidlig som mulig

Du kan ikke banke før dødvedet ditt er nede i 10 eller færre poeng, men så snart du når denne terskelen, kan det være lurt å banke. Å vente for lenge i håp om at du kommer til gin kan bety å la motstanderen nå den først.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Prøv å få deadwood -kort som har de lavest mulige tallene hvis du ikke kan matche dem. Ideelle deadwood -kort er ess, 2 og 3.
  • Gin bonuspoengmengder varierer mellom forskjellige versjoner av spillet. Noen spiller med 10 eller 20 bonuspoeng i stedet for 25. Du kan bruke hvilket nummer du vil så lenge det er konsistent i alle runder av spillet.

Anbefalt: