4 måter å rengjøre fornikling på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å rengjøre fornikling på
4 måter å rengjøre fornikling på
Anonim

Nikkelbelegg brukes til å gi motstandsdyktige dekorative belegg til metall. Den brukes på mange industrideler, men den kan også finnes på mange husholdningsartikler som griller, dørhengsler eller kraner. Når fettflekker og flekker begynner å dukke opp, må du rense platen. Ved å vaske først med varmt vann, bruke et metallrengjøringsmiddel for vedvarende flekker og deretter polere, vil du holde nikkelbelegget sterkt og glansfullt i årene som kommer.

Trinn

Metode 1 av 4: Rengjøring med vann

Rengjør nikkelbelegg Trinn 1
Rengjør nikkelbelegg Trinn 1

Trinn 1. Poler nikkel med en myk klut

Før du prøver noe annet, må du se hvor mye skitt du kan rense ved å tørke det bort. Mange fettflekker, flekker og skitt kan fjernes med klut og litt varmt, rennende vann. Bruk en myk, ikke-slipende klut og gni nikkelbelegget med ekstra trykk og oppmerksomhet på skitne områder. Bruk små, sirkulære bevegelser for å fjerne smuss.

Rengjør nikkelbelegg Trinn 2
Rengjør nikkelbelegg Trinn 2

Trinn 2. Forbered en løsning med såpevann

Rengjøring med såpe og vann er alltid skånsomere enn å bruke syre og bør prøves først. Velg et mildt oppvaskmiddel. Fyll en beholder full av varmt vann og tilsett vaskemiddel til vannet blir såpevann. Varmt vann, kaldt vann og slipende såpe vil skade platen.

Rengjør nikkelbelegg Trinn 3
Rengjør nikkelbelegg Trinn 3

Trinn 3. Vask forniklingen

Måten du gjør dette på opp til deg og tilførselen av såpevann du har. Små gjenstander kan vaskes i eller i nærheten av en beholder med såpevann. For større gjenstander som for eksempel forniklede ovner eller ubevegelige gjenstander som dusjhoder, ta en myk klut, dypp den i vannet og bruk den til å fjerne flekkene.

Unngå å bruke harde skrubber så mye som mulig, da de skader fornikling

Rengjør fornikling Trinn 4
Rengjør fornikling Trinn 4

Trinn 4. Skyll av såpen

Kjør det belagte objektet under rennende varmt vann. For større, ubevegelige gjenstander, samle mer rent vann. Hell vannet på området eller bruk en myk, ren klut dyppet i vann for å fjerne såpen.

Prøv å gjøre dette en gang i året for å holde flekker og stress på nikkelbelegget til et minimum

Rengjør nikkelbelegg Trinn 5
Rengjør nikkelbelegg Trinn 5

Trinn 5. Tørk den av

Ta en ren, myk klut. Før den over de våte områdene. Sørg for å fjerne alt vannet slik at det ikke renner inn i nikkelen. Dette gir deg også en sjanse til å se etter eventuell gjenværende såpe som må fjernes. Fortsett å jobbe med kluten til platen er tørr.

Metode 2 av 4: Bruke rengjøringsmidler på flaske

Rengjør fornikling Trinn 6
Rengjør fornikling Trinn 6

Trinn 1. Poler med metallpolering

Når forniklingen din ikke er skitten nok til å garantere strengere rengjøringsmetoder, må du påføre en ikke-slipende metallpolering. Kromlakk fungerer godt på fornikling. Påfør en liten mengde polermiddel på platen, og tørk deretter overflaten i sirkulære bevegelser som du gjorde under rengjøringen.

Alternativt kan du prøve dette trinnet etter å ha brukt andre rengjøringsmetoder for å få din fornikling til å skinne

Rengjør fornikling Trinn 7
Rengjør fornikling Trinn 7

Trinn 2. Påfør et metallrengjøringsmiddel på misfarging

Finn en ikke-slipende metallrenser i butikken. Kromrens fungerer godt på fornikling. Påfør rengjøringsmidlet direkte på de flekkete områdene, spesielt de grønne misfargingene som lett bygger seg opp på nikkel. La det sitte et minutt.

  • WD40, som trenger inn i olje, kan også brukes.
  • Ovnsrensere er et annet alternativ og er nyttige for å fjerne fett.
  • Det kan være lurt å teste denne metoden på et lite sted som ikke er lett synlig. Hvis plateringen er spesielt tynn, vil stålullen eller skrubberen forårsake skade.
Rengjør nikkelbelegg Trinn 8
Rengjør nikkelbelegg Trinn 8

Trinn 3. Skrubb platen

Etter påføring av flaskerenset rengjøringsmiddel, prøv å bruke en klut og fordel den først over platen. Du kan også bruke stålull eller en myk skuresvamp på sta flekker og misfarging. Bruk små, sirkulære bevegelser for å arbeide i rengjøringsmiddelet. Vær så skånsom som mulig for å unngå å forårsake riper på metallet.

Metode 3 av 4: Rengjøring med eddik

Rengjør nikkelbelegg Trinn 9
Rengjør nikkelbelegg Trinn 9

Trinn 1. Forbered en eddikklut

Eddik er en mild syre som har stor effekt på flekker. Hell en liten mengde eddik i en bolle. Bløtlegg en ren, myk klut i eddiken. Vrenger det overskytende.

Rengjør nikkelbelegg Trinn 10
Rengjør nikkelbelegg Trinn 10

Trinn 2. Skrubbe de skitne områdene

Påfør eddikkluten og forsøk å fjerne flekkene forsiktig. Beveg kluten i sirkulære bevegelser med en forsiktig berøring for å unngå å belaste nikkel så mye som mulig. Bløtlegg kluten etter behov.

Rengjør fornikling Trinn 11
Rengjør fornikling Trinn 11

Trinn 3. Lag en løsning av eddik og vann

For gjenstridige flekker kan det hende du må suge nikkelbelegget. Kombiner fire deler vann med en del eddik i en beholder som enten vil inneholde nikkelstykket eller inneholde nok løsning til å få på flekkene.

  • Ikke bruk rett eddik. Det er ofte for slipende å utsettes for tynne nikkelbelegg i lengre perioder.
  • Nikkelbelegg blir lett skadet av syre, så eddikrensing bør gjøres sparsomt på sta flekker.
  • Du kan varme opp blandingen for å gi den litt mer rengjøringskraft hvis du ønsker det. Dette bør bare gjøres hvis objektet ikke blir gjennomvåt i det.
Rengjør nikkelbelegg Trinn 12
Rengjør nikkelbelegg Trinn 12

Trinn 4. Bløtlegg nikkel i løsningen

Bløtlegg det nikkelbelagte elementet i løsningen i flere timer. Flekkene burde ha begynt å løfte seg. Alternativt kan du helle eddikløsningen over objektet og la den hvile i 30 minutter. Gjenta etter behov.

Rengjør nikkelbelegg Trinn 13
Rengjør nikkelbelegg Trinn 13

Trinn 5. Skyll platen

Bruk varmt rennende vann eller påfør en myk klut fuktet i vann. Sørg for at all eddik er borte. Eddik som er igjen på plateringen vil fortsette å bli slitt. Tørk av med en annen klut om nødvendig for å sikre at alt er borte.

Metode 4 av 4: Påføring av ammoniakk

Rengjør fornikling Trinn 14
Rengjør fornikling Trinn 14

Trinn 1. Forbered en ammoniakkpute

Ammoniakk, som eddik, er effektivt mot flekker. Hell en liten mengde ren husholdnings ammoniakk i en bolle. Drypp en skuresvamp eller fille i den.

Rengjør nikkelbelegg Trinn 15
Rengjør nikkelbelegg Trinn 15

Trinn 2. Skrubbe de skitne områdene

Påfør puten eller kluten forsiktig på objektet. Skrubbe med økende intensitet på de dype flekkene. Dette gjøres best på rent nikkel for å minimere slitasje fra puten og rengjøringsmiddel.

Rengjør nikkelbelegg Trinn 16
Rengjør nikkelbelegg Trinn 16

Trinn 3. Lag en løsning av ammoniakk og vann

For en mer intensiv rengjøringsløsning, kombiner en del ammoniakk til tre deler vann. Senk aldri nikkelbelegget i rett ammoniakk; etter 30 minutter vil det føre til at plateringen flis og flis.

Rengjør nikkelbelegg Trinn 17
Rengjør nikkelbelegg Trinn 17

Trinn 4. Bløtlegg objektet i løsningen

Plasser objektet i beholderen. Du kan også helle løsningen over objektet. La den sitte i ammoniakkblandingen i opptil 30 minutter.

Rengjør nikkelbelegg Trinn 18
Rengjør nikkelbelegg Trinn 18

Trinn 5. Skyll platen

Bruk varmt, rennende vann for å vaske vekk ammoniakken. Et annet alternativ er å bruke ren, myk fille dyppet i varmt vann. Kjør vannet eller fille over det belagte elementet ditt, og pass på at all ammoniakk er fjernet.

Advarsler

  • Ta forholdsregler når du arbeider med kjemikalier som ammoniakk. Bruk gummihansker og en maske for nesen og munnen. Arbeid ute eller i et godt ventilert rom.
  • Ikke bland kjemikalier. Mange kombinasjoner gir farlige effekter.

Anbefalt: