Hvordan bygge en opptaksbod (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bygge en opptaksbod (med bilder)
Hvordan bygge en opptaksbod (med bilder)
Anonim

En hjemmelaget innspillingsbås kan være et godt alternativ når du vil spille inn vokal eller akustiske instrumenter. For å bygge en opptaksbod selv, trenger du generell kunnskap om snekring og erfaring med grunnleggende oppussingsprosjekter. Men med de riktige verktøyene og kunnskapen kan du fullføre dette prosjektet om en uke eller to. Tenk på å bygge en opptaksbod som å legge et lite rom til hjemmet ditt, med mange av de samme trinnene som å ramme inn veggene og sette opp gips. Ta gjerne del av deler av prosjektet du ikke føler deg komfortabel med å takle selv.

Trinn

Del 1 av 4: Planlegging av standen

Bygg en opptaksboks Trinn 1
Bygg en opptaksboks Trinn 1

Trinn 1. Velg et hjørne av et eksisterende rom for å bygge opptaksboden i

Velg et hjørne av et rom der du vil bygge opptaksboden, så du trenger bare å bygge to vegger. Velg et hjørne med utvendige vegger hvis mulig fordi de generelt er tykkere og mer lydisolerte.

  • Dette gjelder bygging av en rektangulær opptaksbod fra grunnen. Du må ha grunnleggende kunnskap om snekring, inkludert innramming og gipsvegg for å bygge standen. Hvis du ikke har verktøyene eller kunnskapen til å gjøre det selv, kan du leie en entreprenør for å bygge standen for deg.
  • Sørg for at rommet du velger også har et solid gulv. For eksempel er en etasje eller en kjeller et godt valg. Et rom i en øvre etasje er ikke ideelt ettersom disse etasjene ikke er like stabile, noe som kan være dårlig for opptak hvis gulvet vibrerer eller lager knirkelyder.

Tips: Du kan bruke de samme konseptene for å bygge en rektangulær opptaksboks i et hjørne for å bygge boder med andre former i hjørner, for eksempel en femkant eller trekantet bod.

Bygg en opptaksboks Trinn 2
Bygg en opptaksboks Trinn 2

Trinn 2. Velg et hjørne med eksisterende lysarmatur eller uttak hvis det er mulig

Bygg standen rundt et eksisterende lysarmatur hvis du kan for å gi lys inne i boden uten ekstra arbeid med å installere en ny armatur i taket. Konstruer boden i et hjørne med et eksisterende vegguttak for å gi flere strømkilder i boden som du kan koble en lampe eller lydutstyr til.

Hvis det ikke er et alternativ å bygge standen rundt et eksisterende lysarmatur, kan du kjøre noen LED -belysningslister rundt taket og gulvet i boden for lys

Bygg en opptaksboks Trinn 3
Bygg en opptaksboks Trinn 3

Trinn 3. Mål rommet og finn pinnene i hjørneveggene

Bruk et målebånd for å måle lengden, bredden og høyden på rommet og skrive ned målingene. Bruk en piggfinner for å finne piggene i de to veggene i hjørnet som du planlegger å bygge boden i og merk posisjonene på veggen med en blyant.

Du kan tegne en grov skisse av rommet og skrive ned målinger og studposisjoner hvis det er lettere for deg å visualisere standen på den måten

Bygg en opptaksboks Trinn 4
Bygg en opptaksboks Trinn 4

Trinn 4. Gjør boden til en størrelse som passer i rommet og er i tråd med plasseringene på veggene

Planlegg for en kort vegg og en lengre vegg, på omtrent 1,5 ganger lengden på den korte veggen, for å lage en rektangulær bod. Gjør veggene lange nok til at de vil stille opp med pigger i de eksisterende veggene for å skru dem inn.

  • En god standardstørrelse for en rektangulær opptaksboks er 1,2 fot x 1,8 meter. Juster imidlertid størrelsen basert på plassen du har tilgjengelig og posisjonene til piggene i veggene dine.
  • Tenk på hva slags innspilling du vil gjøre når du planlegger størrelsen på boden også. For eksempel er en bod på 1,2 fot x 1,8 meter best egnet for solovokalister eller akustiske artister, eller kanskje 2-personers band. Hvis du vil spille inn et større band, kan det være lurt å tenke på å konvertere et helt rom til et innspillingsstudio i stedet for å bygge en bod.

Del 2 av 4: Konstruere rammen

Bygg en opptaksboks Trinn 5
Bygg en opptaksboks Trinn 5

Trinn 1. Kjøp en dør til innspillingsboden og noter ned målingene

Velg en dør før du bygger rammen. Du vil bruke målingene til å bygge en grov åpning for døren inn i en av veggrammene.

En dør med et glassvindu på toppen eller til og med en dør som for det meste er glass, er et godt alternativ for en opptaksboks, slik at du kan slippe inn litt lys i boden og ha sikt mellom boden og rommet rundt

Bygg en opptaksboks Trinn 6
Bygg en opptaksboks Trinn 6

Trinn 2. Konstruer rammene for veggene

Bygg den kortere veggen og den lengre veggen av 5,1 cm med 10 cm tømmerstykker, og skru brikkene sammen med 10 cm (10 cm) treskruer og en boremaskin. Gjør veggene like høye som rommets takhøyde, som vanligvis er omtrent 2,4–2,7 m.

  • For eksempel, hvis innspillingsboden skal være 1,8 m x 1,6 m, bygge en vegg som er 1,2 m lang og 1,8 m lang.
  • Du kan enten kutte tømmeret i størrelse selv eller få det kuttet for deg på et forbedringssenter eller et tømmerverksted.
Bygg en opptaksboks Trinn 7
Bygg en opptaksboks Trinn 7

Trinn 3. Bygg en grov åpning for døren inn i en av veggene

Bygg en dørkarme som er 5,1 cm bredere enn dørbredden og 5,1 cm høyere enn dørens høyde. Lag det av 5,1 cm x 10 cm tømmer som med resten av veggrammene.

  • For eksempel, hvis døren er standard 200 cm x 91 cm, gjør den grove åpningen 210 cm x 97 cm.
  • Vær oppmerksom på at dette trinnet må utføres samtidig med å bygge veggrammene.
Bygg en opptaksboks Trinn 8
Bygg en opptaksboks Trinn 8

Trinn 4. Skru rammene inn i pinner i eksisterende hjørner og inn i gulvet

Stå opp den lengre veggen på plass, legg den forsiktig opp med tappen i veggen du planla for, og fest den deretter til tappen med 10 cm (10 cm) treskruer og en boremaskin. Gjenta dette for den kortere veggen og skru sammen de 2 veggrammene der de møtes. Skru også bunnene på rammene inn i gulvet.

  • Be noen hjelpe deg med å holde veggene oppe og stødige mens du driver skruene på plass.
  • Hvis gulvet i rommet er et standard tregulv, bruk treskruer for å feste rammen til gulvet. Hvis du bygger din bod et sted som en garasje eller kjeller med et sementgulv, bruker du murskruer.
Bygg en opptaksboks Trinn 9
Bygg en opptaksboks Trinn 9

Trinn 5. Fest elektriske bokser for et lyduttak og stikkontakt til rammen

Spik eller skru en elektrisk boks for stikkontakten til en bjelke i rammen, omtrent 30–46 cm (30–46 cm) fra gulvet. Fest en annen elektrisk boks for lydkabeluttaket 1 eller 2 stråler over.

  • Sørg for å sjekke lokale elektriske forskrifter før du installerer de elektriske boksene. Kontakt en autorisert elektriker hvis du ikke er sikker.
  • Med mindre du har erfaring med elektrisk arbeid, er det best å få en elektriker til å gjøre selve ledningen for deg. Du kan fortsette og installere elektriske bokser på rammen hvis du vil, men få en autorisert elektriker til å fullføre ledningsarbeidet.

Del 3 av 4: Isolering, gipsvegg og maling av veggene

Bygg en opptaksboks Trinn 10
Bygg en opptaksboks Trinn 10

Trinn 1. Stoff R-19 glassfiberisolasjon mellom tappene på båsens vegger

Skjær stykker som passer mellom stenderne fra en rulle med R-19 glassfiberisolasjon ved hjelp av en kniv. Fyll ut alle mellomrommene mellom stenderne med isolasjonen.

  • Glassfiberisolering kommer i ruller som er 41 cm brede, standardbredden mellom veggpinnene, så den passer perfekt mellom stenderne og holder seg på plass.
  • Du kan kjøpe spesiell lydisolering i stedet for standard glassfiberisolasjon hvis budsjettet tillater det. Imidlertid har glassfiberisolasjon en tendens til å fungere like godt og er mye rimeligere.

Advarsel: Bruk alltid kraftige arbeidshansker når du arbeider med glassfiberisolasjon.

Bygg en opptaksboks Trinn 11
Bygg en opptaksboks Trinn 11

Trinn 2. Heng gipsvegg på innsiden og utsiden av veggene

Skjær gipsbiter for å passe til veggene, med hull for de elektriske boksene, og fest dem til rammene ved hjelp av gipsskruer og en elektrisk borer. Dekk gipsveggen med 3 tynne lag med gips gjørme, la hvert lag tørke i 24 timer og slipe det glatt før du påfører neste strøk.

Du kan leie en gipsveggentreprenør for å fullføre denne delen av jobben for deg hvis du ikke vil takle alt kutting, henging og gjørme selv

Bygg en opptaksboks Trinn 12
Bygg en opptaksboks Trinn 12

Trinn 3. Mal veggene i en farge du ønsker

Bruk en malingsrulle for å påføre et strøk med primer på både innvendige og utvendige vegger. Vent til primeren tørker, og mal deretter over den med 1-2 strøk veggmaling.

Det kan være lurt å matche utvendig veggmaling med fargen på veggene du bygde boden i, slik at den mer ligner en del av rommet. Du kan imidlertid male den i en annen farge hvis du vil at den skal skille seg ut som en aksent

Del 4 av 4: Legge til døren og lydisolere kabinen

Bygg en opptaksboks Trinn 13
Bygg en opptaksboks Trinn 13

Trinn 1. Heng døren i den grove rammen

Sett døren inn i rammen du bygde for den i en av veggene. Monter døren til rammen ved hjelp av de medfølgende hengslene, maskinvaren og skruene.

Hvis det er for vanskelig for deg å henge døren ordentlig selv, kan du leie en snekker til å gjøre det for deg

Bygg en opptaksboks Trinn 14
Bygg en opptaksboks Trinn 14

Trinn 2. Monter trelister på innsiden av dørkarmen for å lage dørstopp

Lukk døren slik at den er i flukt med ytterveggen, og merk deretter posisjonen til innersiden av døren helt rundt innsiden av dørkarmen med en blyant. Skjær stykker på 2,5 cm med 5,1 cm tømmer for å passe rundt rammens sider, og spik dem deretter på plass med kantene på linje langs merkene du laget på innsiden av rammen.

Dørstoppene sørger for at døren lukkes ordentlig, og hjelper deg med å være lydisolert

Bygg en opptaksboks Trinn 15
Bygg en opptaksboks Trinn 15

Trinn 3. Stick gummiert skumbånd værstriping rundt dørstoppene

Klipp strimler av gummiert skumbånd til alle lengder på hver stripe med dørstopp. Trykk dem mot kantene på dørstoppene som vender mot døren.

Dette vil bidra til lydisolering av kabinen ved å sikre en tett tetning når døren er lukket

Bygg en opptaksboks Trinn 16
Bygg en opptaksboks Trinn 16

Trinn 4. Påfør akustiske skumfliser på alle innsiden av bodene

Bruk en klebende spray for å montere akustiske skumfliser på alle innvendige vegger i boden, så vel som på innsiden av døren. Skjær skumflisene etter behov ved hjelp av en kniv.

  • Hvis det er glass i døren din, må du ikke dekke til glasset med akustisk skum.
  • Skumflisene vil bidra til å holde lyden inne i opptaksboden for å skape god akustikk. Dette, sammen med isolasjonen inne i veggene og været som striper rundt døren, betyr at standen din nå skal være ganske lydisolert og klar til innspilling!

Tips: Akustiske skumfliser er vanligvis 0,30 m x 0,30 m store. Mål det totale arealet på messens innvendige vegger for å finne ut hvor mange fliser du trenger for å dekke det.

Bunnlinjen

  • For å gjøre prosjektet enklere, bygg opptaksboden din i hjørnet av et rom som allerede har lys og stikkontakter.
  • Husk å la det være plass til døren og installer lyd- og stikkontaktene når du bygger rammen til boden.
  • Fyll mellomrommene mellom rammestenderne med glassfiberisolasjon for å gjøre rommet lydisolert, og heng deretter opp gipsveggen.
  • Gjør innspillingsboden enda mer lydisolert ved å montere akustiske fliser på veggene etter at du har bygget dem.

Anbefalt: