3 måter å slipe gips

Innholdsfortegnelse:

3 måter å slipe gips
3 måter å slipe gips
Anonim

Sliping av gips virker omtrent like morsomt som å se maling tørke. Ikke bekymre deg, men det er ikke et komplisert prosjekt. Det vanskeligste er å sette opp et lys, slik at du kan se hvor du må pusse og rydde opp i området når du er ferdig. Du vil bare slipe ned de grove kantene og fylle eventuelle lave flekker før du påfører ditt andre og tredje strøk gips gjørme.

Trinn

Metode 1 av 3: Kontroll av gipsstøv

Sand gips Trinn 1
Sand gips Trinn 1

Trinn 1. Legg ned dråpekluter

Når du pusser gips, får du pulver overalt. Hvis du noen gang har hatt en melulykke på kjøkkenet, vet du nøyaktig hvor mye rot fint pulver kan forårsake. Du vil ikke rengjøre det fra hele rommet og resten av huset ditt, så begynn med å legge dråpekluter på gulvet. Deretter må du feie eller støvsuge i flere dager for å få alt støvet opp.

Sand gips Trinn 2
Sand gips Trinn 2

Trinn 2. Få luften til å strømme

Den enkleste måten å legge til litt ventilasjon på er å knekke vinduene. For bedre ventilasjon, sett eskevifter i vinduene vendt utover for å blåse noe av støvet vekk fra deg.

Husk imidlertid at skjermene blir tette av støv, så det kan være lurt å ta dem av både dører og vinduer

Sand gips Trinn 3
Sand gips Trinn 3

Trinn 3. Slå av klimaanlegget/varmen

Mens du vil ha luftbevegelse, vil du ikke ha luftstrøm fra gipsrommet til andre rom, da det vil spre støvet rundt. Slå av luftbevegelsen vil bidra til å holde støvet inne.

Sand gips Trinn 4
Sand gips Trinn 4

Trinn 4. Blokker av returventilene

Selv om det vil hjelpe mye å stenge luften, er det også en god idé å blokkere returventilene. Dekk dem med plast og tape rundt kantene. På den måten vil gipsstøv ikke kunne sile inn i ventilen, noe som vil spre det rundt huset ditt og ødelegge filteret.

Sand gips Trinn 5
Sand gips Trinn 5

Trinn 5. Dekk til eventuelle møbler

Det er best å flytte møbler ut av rommet hvis det er mulig. Men hvis du ikke kan flytte den eller selv om den er like ved inngangen til rommet, kast en dråpe over den. Å dekke det vil være mye lettere enn å prøve å rense støv ut av det.

Sand gips Trinn 6
Sand gips Trinn 6

Trinn 6. Beskytt deg selv

Ta på deg briller eller vernebriller for å beskytte øynene. Du vil også ha på deg en malerdress med lue. Grusete øyne er ikke morsomt for noen! Lungene dine vil også takke deg hvis du bruker åndedrettsvern eller støvmaske. Se om det er vurdert for gips. Hvis det ikke er det, betyr det at partiklene fortsatt kan komme gjennom, noe som beseirer formålet.

  • Hvis du ikke får så mye ventilasjon i rommet som du burde, må du bytte maske hver time. Bare slå på en alarm på telefonen din for å minne deg selv på, slik at du ikke kommer ut av din arbeidsinduserte stupor 3 timer senere.
  • Hvis du ikke vil bruke dager på å dusje, kan du kaste litt beskyttelse over håret ditt, for eksempel et skjerf, en lue eller en dusjhette.

Metode 2 av 3: Organisering av arbeidsområdet

Sand gips Trinn 7
Sand gips Trinn 7

Trinn 1. Sett opp et baklys

Å skinne et lys langs kanten av veggen hjelper deg å se alle åsene og dypene. Det er på en måte som hvordan et sminkespeil kan markere alle feilene i ansiktet ditt. Noen mennesker holder et lys med en ledning og flytter det mens de går, men du kan også bare bruke en lampe og rette lyset langs området du jobber med.

  • Du kan også gjøre alt lysarbeidet ditt først ved å bevege deg rundt i rommet og skinne det på forskjellige områder. Du kan merke punkter som "høy", "fylle" eller "til og med" med blyant. På den måten vet du allerede hva du trenger å slipe når du går rundt i rommet.
  • Du kan også bare føle for grove kanter, men det er mer sannsynlig at du går glipp av flekker.
  • Husk også at naturlig lys fungerer best, så åpne opp alle gardiner og persienner for å slippe inn så mye lys som mulig.
Sand gips Trinn 8
Sand gips Trinn 8

Trinn 2. Se etter jevn farge for å sikre at gipset er tørt

Du vil ikke slipe våt gips. Det er litt som å prøve å slipe våt sand. Du kommer ingen vei fort. Mørkere områder betyr at det fortsatt er vått noen steder. Hvis det ser jevnt ut i farge over veggen, er du sannsynligvis god å gå.

Sand gips Trinn 9
Sand gips Trinn 9

Trinn 3. Sett opp en trappestige eller krakk

Du må flytte fra topp til bunn. På den måten faller støvet ned på steder du ikke har gjort ennå, i stedet for steder du allerede har gjort. Du må bruke en trappestige for å komme til stedene du ikke kan nå.

  • Du kan også bruke en forlengelsesstang med en slipemaskin i enden av den for å nå høye steder.
  • Hvis veggene er veldig høye i rommet du pusser, må du sette opp stillas.

Metode 3 av 3: Sliping av hjørner og sømmer

Sand gips Trinn 10
Sand gips Trinn 10

Trinn 1. Skrap av de ekstra bitene av gjørme/sammensetning

Sandpapir vil ikke fungere like godt på stedene der forbindelsen har stablet seg litt opp, så begynn med gips -kniven din. Bare kjør den der du har større biter sammensatte, og skrap dem opp mens du går.

  • Gå rundt i hele rommet først med kniven før du arbeider med sliping.
  • Oppbygging er vanlig i innvendige og utvendige hjørner, så sørg for å skrape disse områdene godt.
Sand gips Trinn 11
Sand gips Trinn 11

Trinn 2. Taper med slipesvampen

Start i hjørnet der to vegger møtes. Sand utover slik at du taper gjørmen ned til veggen. Med andre ord, sand langs hjørnet i brede slag, og flytt deretter sakte sakte utover mot kanten av gjørmen.

Du kan også prøve våtsliping, noe som reduserer støv. Dypp en slipeblokk i varmt vann og vri den grundig ut før du bruker den på veggen. Skyll svampen din når den blir belagt med hvit goo

Sand gips Trinn 12
Sand gips Trinn 12

Trinn 3. Gå over skruene

Du kan enten bruke slipesvampen eller hele sandpapiret til å gå over områdene med skruer og jevne dem ut. Disse områdene trenger vanligvis bare en rask sliping.

Sand gips Trinn 13
Sand gips Trinn 13

Trinn 4. Slip sømmene

Du vil også ha sømmer langs veggen der deler av gipsveggen møtes. Gå over det med sandpapir (220 korn) først for å raskt jevne det ut. Sveip frem og tilbake over den i store streker. Glatt ut igjen med slipesvampen.

Fortsett å sjekke med lyset for å se om du savner områder

Sand gips Trinn 14
Sand gips Trinn 14

Trinn 5. Bruk lett trykk

Du trenger ikke å sende veldig hardt. Du skraper ikke brent ris fra bunnen av en panne. Du vil bare glatte ut eventuelle rygger og støt i den tørre veggen, slik at du får en jevn overflate. Ikke slip ned til papiret.

Sørg også for at du bare sliper de høye delene. Du fyller ut lavpunktene med et nytt strøk gjørme. Du trenger ikke å prøve å slipe dem glatt

Sand gips Trinn 15
Sand gips Trinn 15

Trinn 6. Kjør over den med en tørr pensel

Hvis du merker at det er støv på veggen fra slipingen, kan du bruke en tørr pensel på den. Kjør børsten raskt over den for å løsne støvet, så den ikke kommer inn i grunningen når du begynner å male.

Det kan også være lurt å støvsuge veggen eller tørke den av med en fuktig klut for å sikre at det ikke er sand igjen på den

Sand gips Trinn 16
Sand gips Trinn 16

Trinn 7. Rengjør forsiktig med en Shopvac

Rydd opp området ved å støvsuge så mye du kan med en Shopvac, og brett deretter dukene for å ta med deg ut. Sørg for at du bruker riktige filtre og poser til gips når du forbereder Shopvac. Ellers vil støvet bare komme ut av baksiden. Hvis du leier i en butikk, spør hva du trenger for å rydde opp gips.

Anbefalt: