Maling av flisgulv: En rask, kreativ måte å gjøre om gamle fliser

Innholdsfortegnelse:

Maling av flisgulv: En rask, kreativ måte å gjøre om gamle fliser
Maling av flisgulv: En rask, kreativ måte å gjøre om gamle fliser
Anonim

Hvis du er lei av et stygt eller utdatert flisgulv i hjemmet ditt, kan du tenke at den eneste løsningen er å rive det ut. Det kan imidlertid være et problem å fjerne eksisterende fliser, og ganske dyrt å erstatte dem med nye dekorative. Men ikke bekymre deg, for det er en enklere løsning. Mal dine gulvfliser for å oppnå et designerutseende for DIY -priser! Enten du vil gi gulvet ditt en monokrom makeover eller eksperimentere med et mønster, kan du fullstendig transformere flisene dine med noen få enkle teknikker.

Trinn

Del 1 av 3: Klargjøre flisene dine

Maling av flisegulv Trinn 1
Maling av flisegulv Trinn 1

Trinn 1. Slip gulvet for å hjelpe primeren til å feste bedre

Bruk en håndholdt elektrisk slipemaskin for å gjøre jobben enklere og raskere enn sliping for hånd med sandpapir. Koble til slipemaskinen og legg den på flisene. Hold den fast, slå den på og beveg den frem og tilbake i jevne, jevne slag.

  • Du kan kjøpe en håndholdt elektrisk slipemaskin online eller i din lokale boligforbedringsbutikk.
  • Hvis du velger å slipe for hånd, bruk et syntetisk sandpapir av 180-220 korn, som silisiumkarbid eller aluminiumoksid.
Maling av flisegulv Trinn 2
Maling av flisegulv Trinn 2

Trinn 2. Støvsug og vask gulvet grundig

Bruk først et vakuum for å suge opp alt støv og rusk som er igjen etter sliping. Spred deretter en kraftig stripper og rengjøringsmiddel på gulvet med en mopp. La rengjøringsmidlet sitte i ca. 15 minutter, og skrubb deretter hele gulvet, inkludert fugemasser, med en nylonbørste. Mopp rengjøringsmiddelet med en bøtte med varmt vann, og gjenta prosessen for å sikre at gulvet ditt er så rent som mulig.

  • Sjekk instruksjonene på rengjøringsproduktet for å se om det skal blandes med vann først.
  • Du kan også lage din egen hjemmelagde rengjøringsløsning ved å blande like deler blekemiddel og varmt vann.
Maling av flisegulv Trinn 3
Maling av flisegulv Trinn 3

Trinn 3. Reparer eventuelle synlige sprekker i flisene og fugemassen med caulk

Klem caulk ut av en caulk pistol i eventuelle sprekker og manglende biter i fliser og fugemasse. Glatt caulk med en våt finger eller plastskje. La caulken herde i minst 48 timer.

Maling av flisegulv Trinn 4
Maling av flisegulv Trinn 4

Trinn 4. Legg malertape på fotlistene

Beskytt dem mot malingssprut ved å påføre malertape overalt som gulvlistene møter gulvet. Påfør tapen så nær gulvet som mulig uten å dekke flisene.

Dekk fugemørtelinjene dine med akrylmaskebånd hvis du ikke vil male dem

Del 2 av 3: Velge maling

Maling av flisegulv Trinn 5
Maling av flisegulv Trinn 5

Trinn 1. Bruk krittmaling hvis du ikke vil legge på grunning

Krittmaling er en dekorativ vannbasert maling som produserer en matt hvit finish med kritthvite undertoner. Det vil gi gulvet ditt en antikk, bekymret, shabby-chic stemning.

Du kan bruke krittmaling for en ensfarget farge eller som et grunnlag for et mønster

Maling av flisegulv Trinn 6
Maling av flisegulv Trinn 6

Trinn 2. Velg en latexmaling for et hurtigtørkende, fargebasert alternativ

Latexmaling er den vanligste typen som brukes til oppussingsprosjekter. De er relativt billige og de rydder opp raskt.

Latexmaling kan brukes til både massivt og mønstret flisgulv. Bruk halvblank eller høyglanset maling for solide farger, og en høyglansmaling for mønstre

Maling av flisegulv Trinn 7
Maling av flisegulv Trinn 7

Trinn 3. Vurder en oljebasert maling for å redusere flis

Oljebasert maling er mer motstandsdyktig mot flis og skade enn latexmaling. Imidlertid er de også dyrere, tar lengre tid å tørke og er dårligere for miljøet.

Unngå oljebaserte malinger med mindre du jobber med et lite prosjekt. De anbefales ikke for storskala maling fordi de er dyre og avgir flyktige organiske forbindelser (VOC), som kan skade atmosfæren og familiens helse

Del 3 av 3: Maling av gulvet

Maling av flisegulv Trinn 8
Maling av flisegulv Trinn 8

Trinn 1. Påfør grunning på gulvet hvis du ikke bruker krittmaling

Bruk en pensel til å prime flisekantene og fugemasselinjene, og en rullebørste for å rulle grunning over flisene. Begynn ytterst i rommet og arbeid mot døren slik at du ikke blir fanget i et hjørne. La primeren tørke og påfør et nytt strøk om nødvendig med samme teknikk.

De fleste primere tørker ved berøring på omtrent 30 minutter til 1 time. Det kan ta opptil 3 timer før primeren tørker grundig nok til å male over den. Høy luftfuktighet og temperaturer som er kjøligere enn 25 ° C (77 ° F) kan forlenge tørketiden

Maling av flisegulv Trinn 9
Maling av flisegulv Trinn 9

Trinn 2. Mal gulvet med en pensel og rullebørste

Bruk en rullebørste for å påføre maling på flisene og en pensel for å gjøre kantene og fugemasselinjen. Rull i jevne, kontinuerlige bevegelser. Sjekk instruksjonene på malingsboksen hvor lenge du skal la malingen tørke mellom strøkene. Påfør så mange strøk som nødvendig for å oppnå den fargen du ønsker.

Maling av flisegulv Trinn 10
Maling av flisegulv Trinn 10

Trinn 3. La malingen tørke i 2 til 3 dager

Ikke gå på gulvet i løpet av denne tiden. Ikke legg møbler, tepper, matter eller andre gjenstander på flisene mens malingen tørker.

Maling av flisegulv Trinn 11
Maling av flisegulv Trinn 11

Trinn 4. Tett gulvet med polyuretan hvis du ikke legger til et mønster

Rør boksen med polyuretan. Hvis konsistensen er for tykk, bruk mineralsprit for å tynne den ut. Påfør et tynt strøk på gulvet med en børste med lange børster. Sørg for å spre det jevnt, uten bassenger eller drypp. La det tørke i 4 til 6 timer og påfør et nytt strøk. Bruk 2 til 3 strøk.

  • Bruk en vannbasert polyuretan i stedet for en oljebasert, som kan gulne fargen på flisene dine.
  • Ikke rist polyuretanboksen, da dette kan skape luftbobler som etterlater små støt på overflaten av gulvet ditt.
  • Hvis du legger til et mønster på flisene dine, må du ikke forsegle ennå.
Maling av flisegulv Trinn 12
Maling av flisegulv Trinn 12

Trinn 5. Prøv å legge til et mønster med en sjablong for et mer interessant design

Tape sjablongen din på en flis med malertape, og pass på at kantene på flisen og sjablongen stemmer nøyaktig. Ikke dekk noen del av sjablonggrafikken med tapen. Bruk en skumrulle til å male over sjablongen i seksjoner, i stedet for i store streker over hele grafikken. Flytt sjablongen til neste flis og gjenta. La malingen tørke helt og forsegl med vannbasert polyuretanforsegling.

  • Finn en sjablong i et mønster du liker i din lokale boligforbedringsbutikk eller online. Sørg for at den passer til dimensjonene på flisen din. De ytre spissene på sjablonggrafikken skal berøre ytterkantene på flisen.
  • Begynn å sjablongere med en flis på den andre siden av rommet og arbeid mot døren slik at du ikke maler deg inn i et hjørne.
  • Hvis det er noen delvis fliser ved gulvkantene, må du bare male deler av sjablongen over dem.

Tips

For de lengst varige resultatene må du male fliser i tørre områder i hjemmet ditt, for eksempel kjøkkenet, gangen eller vaskerommet. Langvarig eksponering for fuktighet vil til slutt føre til at maling flasser bort fra flisene dine. Hvis du maler flisegulv i områder med høy fuktighet, for eksempel badet, kan du prøve å unngå å male flisene i nærheten av badekaret, der hyppige sprut skaper mugg, eller velg en maling som er spesielt laget for bad. Sjekk etiketten på boksen

Advarsler

  • Bruk en maske mens du pusser for å unngå å puste inn for mye støv.
  • Bruk gummihansker når du jobber med blekemiddel og andre kraftige rengjøringsmidler. Sørg for at rommet ditt er godt ventilert, og prøv å ikke puste inn røyk. Bland aldri blekemiddel med ammoniakk eller annet rengjøringsmiddel.

Anbefalt: