Hvordan velge en leilighetshund: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan velge en leilighetshund: 11 trinn (med bilder)
Hvordan velge en leilighetshund: 11 trinn (med bilder)
Anonim

Å bo i en leilighet bør ikke forby deg fra å skaffe deg hund og nyte livet ditt sammen. Det er imidlertid mange ting du bør vurdere før du tar din beslutning, fra å rådføre deg med utleier til å undersøke raser. Å ta deg tid til å tenke på din nåværende livsstil og hvilke overnattingssteder du kan gjøre for hunden din, vil gi deg både et komfortabelt og lykkelig liv.

Trinn

Del 1 av 2: Velge riktig hund for deg

Velg en leilighetshund trinn 1
Velg en leilighetshund trinn 1

Trinn 1. Velg en hund basert på størrelsen

Ikke alle hundestørrelser passer for en leilighet. Å lete etter mindre hunderaser vil sikre at hunden din forblir komfortabel i sitt nye hjem. Selv om du får en valp, er det viktig å velge en rase som ikke blir for stor.

  • Spør din lokale dyrehjem eller kennel for anbefalinger om mindre hunderaser.
  • Chihuahuas, Pugs, Bulldogs og Terrier er populære små hunderaser.
Velg en leilighetshund trinn 2
Velg en leilighetshund trinn 2

Trinn 2. Velg en rase basert på temperament

Å velge en hund som har et rolig og stille temperament, vil holde hunden din komfortabel og hindre deg i å måtte gå dem hver time. Selv om du vil ha en tendens til mindre raser, har ikke alle små raser rolige og lavenergiske temperamenter.

  • Ta en titt på forskjellige nettsteder og blogger på nettet for å bo i leiligheter med hunder. For informasjon om forskjellige raser, gå til www.akc.org/.
  • Noen populære lavenergiraser er Spaniels, Beagles, Bulldogs og Corgis.
Velg en leilighetshund Trinn 3
Velg en leilighetshund Trinn 3

Trinn 3. Velg en stille rase

Å bo i en leilighet betyr at du uunngåelig vil ha naboer. Å velge en stille hund som ikke reagerer og bjeffer for hver lyd, støy eller bevegelse de oppdager, vil holde deg og dine naboer lykkelige. Vær imidlertid oppmerksom på at mange mindre leketøyraser ofte kan være støyende.

  • Pugs, Bulldogs og Whippets er kjent for å være roligere, mindre raser.
  • Sørg for å unngå verneraser. Vergeraser er mest sannsynlig territoriale og reagerer på nesten hver støy og bevegelse. Vanlige verneraser er boksere, Rottweilers, Dobermans og tyske hyrder.
  • Alle hunder varierer, selv om rasen er kjent for å være stille. Ta kontakt med lyet ditt for å se om den spesifikke hunden du vurderer faktisk er stille.

Trinn 4. Velg en voksen hund

En eldre hund som er forbi valpen og unge voksenstadiet, kan også bli en flott leilighetshund. Hunder på dette modenhetsnivået er sannsynligvis roligere enn yngre hunder. Dette betyr at de kan lage mindre støy, ha mindre energi og kreve mindre plass og mosjon.

Velg en leilighetshund trinn 4
Velg en leilighetshund trinn 4

Trinn 5. Velg en hund som er sosial

Tette byområder og byer kan komme med et stort utvalg av lyder og mennesker. Jo mer sosial hunden din er, desto lettere blir overgangen til en urban livsstil. Sosiale hunder vil også være mer sannsynlig å interagere med andre hunder de kommer over uten å vise aggressiv oppførsel.

  • Rådfør deg med ly eller adopsjonsbyrå om hundens adopsjonshistorie, hvis de har vist aggressiv oppførsel før, og hva omstendighetene var.
  • Still spørsmål som: "Hvilke stille raser vil du anbefale for en leilighet?" eller “Er denne hunden spesielt stille generelt? Ved hvilke anledninger bjeffer de?"
Velg en leilighetshund Trinn 5
Velg en leilighetshund Trinn 5

Trinn 6. Gå til din lokale kennel eller dyrehjem

Gå til ditt lokale dyrehjem med spørsmål om ideelle hunder for leiligheter. Noen hunder, enda større, kan ha lavenergi temperament. Selv om rase er viktig å vurdere, er det like viktig å møte hunden din og sørge for at du har en forbindelse.

  • Still spørsmål på ditt lokale ly, for eksempel "Hvilke mindre raser vil du anbefale for en leilighet?" "Hvor ofte skal jeg trene denne rasen?" eller "Er denne rasen generelt kjent for å være stille?"
  • Rådfør deg med ditt lokale dyrehjem for andre informasjonsressurser de måtte ha for å holde en hund i en leilighet.

Del 2 av 2: Gjøre leiligheten din hundevennlig

Velg en leilighetshund trinn 6
Velg en leilighetshund trinn 6

Trinn 1. Vurder utleierens kjæledyrpolitikk

Vær på forhånd med din utleier om ditt ønske om å skaffe deg en hund og spør om retningslinjene for kjæledyr. Du vil mer enn sannsynlig trenge å levere papirer som beviser hundens registrerings- og vaksinasjonsrekord. Noen utleiere kan ha begrensninger på hvilke raser som er tillatt i bygningen din eller hvor mange kjæledyr du har lov til å ha i en leilighet. Du kan også bli pålagt å betale et ekstra depositum.

Velg en leilighetshund trinn 7
Velg en leilighetshund trinn 7

Trinn 2. Hundesikkert hjemmet ditt

Å ta det indre av leiligheten din i betraktning når du velger hund, er avgjørende for å skape et trygt og vennlig miljø for dem i hjemmet ditt. Gjør leiligheten din hunden vennlig og trygg ved å tette nedre skap og skuffer. Søk i leiligheten din etter utsalgssteder og lavt hengende ledninger som hunden din kan tygge på.

Lag en “kasseplass” for hunden din ved å skaffe den en hundeseng og kasse og plassere den på et ryddig og rent sted. Hjørner av soverom og stuer gir flotte kasserom

Velg en leilighetshund Trinn 8
Velg en leilighetshund Trinn 8

Trinn 3. Undersøk hundevennlige parker og områder rundt leiligheten din

Du må uunngåelig forlate leiligheten din, og jo mer du kan ta med hunden din, desto bedre. Ser du rundt i leiligheten din for hundevennlige områder, vil du få alternativer for trening og lek. Se etter hundeparker, offentlige steder eller utendørsområder i restauranter og kafeer i nærheten som du kan ta med hunden din til.

Hvis du er isolert i et tett byområde som ikke har noen lokale hundeparker, kan du vurdere å melde hunden din til et barnehageprogram, slik at de kan få den sosialiseringen de trenger

Velg en leilighetshund trinn 9
Velg en leilighetshund trinn 9

Trinn 4. Kjøp hunden din mentalt stimulerende leker

Å holde hunden din opptatt inne i leiligheten din er like viktig som å holde den opptatt utenfor leiligheten din. Prøv å bruke stimulerende hundeleker for å engasjere hundens sanser og mentale evner. Stimulerende hundeleker vil bidra til å holde hunden din engasjert, opptatt og glad.

Prøv å bruke hundeleker med flere sanser, slik som Orka Chew, for å holde hunden din underholdt og stimulert

Velg en leilighetshund Trinn 10
Velg en leilighetshund Trinn 10

Trinn 5. Vurder å leie en dyrepasser

Ta hensyn til din daglige plan, hvor ofte du reiser, og hvis du kjenner noen andre hundeeiere. Alle hunder, enten de er i en leilighet eller et hus, trenger konsekvent oppmerksomhet og omsorg. Å forstå kravene til din livsstil vil tillate deg å gjøre justeringer for å gi hunden et lykkelig og behagelig liv. Lei en dyrepasser hvis du har en krevende arbeidsplan, trenger å reise i flere dager om gangen eller ikke kan komme deg ut av sosiale forpliktelser.

Still deg selv spørsmål, for eksempel "Kan jeg justere timeplanen min for å sikre at hunden min får den oppmerksomheten og omsorgen de trenger?" eller "Er det noen parker eller åpne områder jeg kan ta med hunden min til for trening og lek?"

Anbefalt: