Hvordan bytte tørketrommel (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bytte tørketrommel (med bilder)
Hvordan bytte tørketrommel (med bilder)
Anonim

En av de vanligste årsakene til at en tørketrommel feiler er et ødelagt drivbelte på tørketrommelen. Dette er en enkel gjør det selv -reparasjon, som bruker svært få verktøy, og kan spare mye penger. Her er trinnene for å utføre denne oppgaven.

Trinn

Bytt et tørketrommel for klær Trinn 1
Bytt et tørketrommel for klær Trinn 1

Trinn 1. Koble tørketrommelen fra strømforsyningen

Den enkleste måten å gjøre dette på er å koble den fra kontakten. Dette forhindrer utilsiktede elektriske støt og brannskader.

Bytt et tørketrommel for klær Trinn 2
Bytt et tørketrommel for klær Trinn 2

Trinn 2. Flytt tørketrommelen til et område der det er lett å få tilgang til baksiden av maskinen hvis det er mulig

Dette betyr å koble fra ventilasjonskanalen og koble fra strømmen hvis den ikke allerede er utført. Hvis tørketrommelen ledes inn med massivt metallrør eller er koblet til strømmen i hjemmet, kan det hende du må revurdere å gjøre denne jobben selv. Ikke forsøk å løsne eller koble fra gassrøret (fra et gassapparat) for å flytte det. Selv et sakte lekkende gassrør er en veldig farlig tilstand som til slutt vil antennes med potensielt dødelige resultater.

Bytt et tørketrommel for klær Trinn 3
Bytt et tørketrommel for klær Trinn 3

Trinn 3. Kontroller utsiden av maskinen nær toppen for eventuelle blottlagte festemidler

De fleste tørketromler som er bygget de siste 20 årene har hengslelignende klips på baksiden, og snaplåsfester under toppen for å gjøre det lettere å fjerne toppen. Kontroller ved tilgangsdøren til lo-filteret for ytterligere festemidler, vanligvis maskinskruer med nedsenket Phillips-type.

Bytt et tørketrommel for klær Trinn 4
Bytt et tørketrommel for klær Trinn 4

Trinn 4. Fjern eventuelle festemidler, enten ved tilgang til lo -skjermen, eller øverst på baksiden av tørketrommelen, og legg dem på et trygt sted for gjenbruk når maskinen settes sammen igjen

De fleste tørketrommelens skruer er enten 14 tomme (0,6 cm) eller 516 tommer (0,8 cm) maskinskruer, så en mutterdriver av riktig størrelse vil gjøre denne jobben enklere, men til og med et par vanlige tang vil gjøre det i klem.

Bytt et tørketrommel for klær Trinn 5
Bytt et tørketrommel for klær Trinn 5

Trinn 5. Lirk forsiden av toppen av tørketrommelen opp med en stor flatskrutrekker for å koble ut låsen som holder den på plass

Vær forsiktig så du ikke vrir eller lirker på en slik måte at skrutrekkeren glir og riper eller spåner i finishen. Når den er fri for låseringen, kan du løfte dekselet høyt nok til å se toppen av tørketrommelen. Du bør se et smalt forsterket gummibelt viklet rundt trommelen. Hvis den mangler eller er veldig løs, må du fortsette med å erstatte den. Hvis den fortsatt er på plass på trommelen, kan du ha et problem med den elektriske motoren som snur trommelen eller de elektriske bryterne som styrer tørketrommelens funksjoner i stedet for et belteproblem.

Bytt et tørketrommel for klær Trinn 6
Bytt et tørketrommel for klær Trinn 6

Trinn 6. Koble fra de elektriske ledningene foran på tørketrommelen som er koblet til dørbryteren

Det er vanligvis en pluggkontakt på ledningsnettet for å gjøre service på trommelen enklere, men hvis det ikke er noen synlig flyttbar kontakt, må du kanskje kutte disse ledningene og feste eller spleise dem igjen når du setter maskinen sammen igjen.

Bytt et tørketrommel for klær Trinn 7
Bytt et tørketrommel for klær Trinn 7

Trinn 7. Løft toppen av maskinen foran slik at den kan henges bak på maskinen

Se ledningene fra timeren og maskinens kontroller, slik at de ikke rives løs fra terminalene eller henger fast i en skarp metallkant når du gjør det.

Bytt et tørketrommel for klær Trinn 8
Bytt et tørketrommel for klær Trinn 8

Trinn 8. Legg opp toppen av tørketrommelen med en stol eller et annet element, slik at den støttes mens du arbeider på trommelen og beltemodulen

Du kan finne en frivillig til å bare holde toppen oppe, men å montere beltet på motoren og rundt trommelen kan ta tid, så å ha noe å støtte det vil gjøre jobben lettere.

Bytt et tørketrommel for klær Trinn 9
Bytt et tørketrommel for klær Trinn 9

Trinn 9. Løft opp på frontpanelet på tørketrommelen

Det er vanligvis to klipp av friksjonstype som passer til et spor på frontpanelet, som fester bunnen av panelet til maskinens sider, og løfter denne delen gjør at den kan fjernes slik at trommelen kan tas ut. Hvis løft ikke frigjør frontpanelet, må du kontrollere om det er skjulte skruer eller andre festemidler under maskinen. Hvis ingen er funnet, kan du prøve å lure fronten fri.

Bytt et tørketrommel for klær Trinn 10
Bytt et tørketrommel for klær Trinn 10

Trinn 10. Hold i forkanten av tørketrommelen, og fjern frontpanelet helt og legg det til siden

Nå er du klar til å skyve tørketrommelen ut av tørketrommelhuset. Hvis det gamle tørketrommelen fortsatt er festet, må du skyve det av trommelen slik at trommelen kan fjernes, eller kuttes og bare trekkes ut.

Bytt et tørketrommel for klær Trinn 11
Bytt et tørketrommel for klær Trinn 11

Trinn 11. Trekk tørketrommelen fremover mens du balanserer vekten, og fjern den fra tørketrommelhuset

Bytt et tørketrommel for klær Trinn 12
Bytt et tørketrommel for klær Trinn 12

Trinn 12. Ta det gamle beltet og all informasjon fra tørketrommelen til en leverandør av apparatdeler for å matche det for en erstatning

Noen tørketrommelprodusenter har ikke reservedeler fra ettermarkedet, så du må finne en forhandler for akkurat ditt merke av tørketrommel.

Bytt et tørketrommel for klær Trinn 13
Bytt et tørketrommel for klær Trinn 13

Trinn 13. Rengjør lo, søppel eller annet rusk fra tørketrommelhuset

Hvis lo -filterkanalene er flyttbare, kan det også være på tide å gjøre det og rengjøre det. Tørk av trommelrullene og føringene mens du har fjernet trommelen.

Bytt et tørketrommel for klær Trinn 14
Bytt et tørketrommel for klær Trinn 14

Trinn 14. Vikle det nye beltet rundt trommelen når du er klar til å installere det på nytt

Observer trommelen, du bør se et merke der det gamle beltet passer til trommelen, og sørg for at det nye beltet er satt på samme sted. Skyv trommelen tilbake i maskinen, og støtt trommelen foran for å holde den på plass.

Bytt et tørketrommel for klær Trinn 15
Bytt et tørketrommel for klær Trinn 15

Trinn 15. Legg deg foran tørketrommelen, og se under trommelen til beltestrammeren og den elektriske motoren som snur trommelen

Sett det nye beltet ditt gjennom strammeren og rundt remskiven på motoren, og pass på at trekkrillene vender mot remskiven på riktig måte.

Bytt et tørketrommel for klær Trinn 16
Bytt et tørketrommel for klær Trinn 16

Trinn 16. Skyv frontdekselet opp til trommelen, og fjern eventuelle støtteblokker under trommelen når du gjør det

Skyv fronten helt inn, løft den over låsene og la den falle ned på dem for å sikre bunnen på plass. Skyv toppen inn, og pass på at tetningene sitter godt inne i trommelen uten å skade dem. Disse tetningene er vanligvis filt eller et annet mykt materiale, og holdes på plass med et lim.

Bytt et tørketrommel for klær Trinn 17
Bytt et tørketrommel for klær Trinn 17

Trinn 17. Skru ut skruene som er fjernet for å fjerne frontpanelet i motsatt rekkefølge de ble fjernet i. Sørg for å koble til alle elektriske tilkoblinger mens du gjør det

La toppen av tørketrommelen falle ned på plass, og trykk på i hvert hjørne for å aktivere låsene. Kontroller at alle ekstra festemidler er byttet ut og strammet godt til.

Bytt et tørketrommel for klær Trinn 18
Bytt et tørketrommel for klær Trinn 18

Trinn 18. Bytt tørketrommelen i sin vanlige posisjon, og fest igjen ventilasjonsrøret til tørketrommelen

Sørg for at dette kanalverket er rent inni, siden lo som omgår lofilteret til slutt kan stoppe kanalen. Koble tørketrommelen til beholderen igjen og slå den på for å teste den.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Bruk digitalkameraet, videokameraet eller mobiltelefonkameraet ditt til å ta noen bilder mens du jobber. Det kan være nyttig å huske hvordan du monterer maskinen på nytt.
  • De fleste tørketromler er designet for å bli betjent på plass, men å fjerne dem til et åpent område gjør jobben mye enklere.
  • Ettermarkedsbelter (og andre deler) er ofte mye billigere enn OEM -deler, men sørg for at de er like eller overlegne i kvalitet.
  • De fleste belter kommer med erstatningsinstruksjoner som er spesifikke for maskinen de er laget for.
  • Rengjør innsiden av tørketrommelhuset grundig mens trommelen er fjernet.

Advarsler

  • Koble fra tørketrommelen før du prøver å gjøre noe med den.
  • Prøv aldri å løsne eller koble tilførselsledninger for naturgass eller propan fra apparater. Lekkasje av rør vil tillate oppbygging av brennbare gasser som når de ikke er merket av; vil til slutt tenne / eksplodere. På de fleste steder kan bare en kvalifisert person (re: autorisert rørlegger eller rørmontør) koble til og fra gassapparater.
  • Tørketromler med direkte eller direkte kabel kan være farlige å jobbe med hvis du ikke er kjent med grunnleggende elektrisk arbeid.

Anbefalt: