Slik installerer du en glidende glassdør: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik installerer du en glidende glassdør: 12 trinn (med bilder)
Slik installerer du en glidende glassdør: 12 trinn (med bilder)
Anonim

Huseiere installerer ofte glassdører for å slippe inn sollys, eller for å gi dem lett tilgang til en uteplass eller bakgård. Det er mest effektivt å installere en skyvedør i glass i et område der en stor inngangsdør som et sett med franske dører er fjernet. Du kan installere dine egne skyvedører i glass over et par timer. Be en venn eller et familiemedlem om å hjelpe deg, siden selve glassdørene er tunge og vanskelig å flytte.

Trinn

Del 1 av 3: Fjerne den gamle døren

Installer en glidende glassdør Trinn 1
Installer en glidende glassdør Trinn 1

Trinn 1. Klipp vekk innvendig og utvendig trim

Bruk en verktøykniv til å skjære gjennom tetningen og maling som holder den innvendige trimmen på plass. Når caulk er kuttet, arbeider du en lirke i åpningen. Sett press på dette for å trekke den innvendige trimmen bort fra veggen, fjern den sakte, slik at du kan håndtere eventuell tetning, maling eller lim som fremdeles kan være tilstede. Det kan også være stifter som holder det øvre trimstykket til sidestykkene. Gjenta de samme trinnene på utsiden.

  • Ikke hopp over å kutte kalken. Hvis du lirker trimmen uten å kutte tetningen først, risikerer du å skade veggen.
  • Sett trimmen til side. Du må feste den igjen når døren er installert.
Installer en glidende glassdør Trinn 3
Installer en glidende glassdør Trinn 3

Trinn 2. Løft dørene på plass

Ta godt tak i hver del av døren med begge hender. Løft den rett opp av løpebanen, og trekk døren bakover ut av karmen. Dørene er tunge, så bør fjernes en om gangen. Hver del av døren kan veie 45 kg.

  • Hvis du ikke er komfortabel med å løfte så mye alene, kan du be en venn om å hjelpe deg med fjerning og installasjon av døren.
  • Hvis du merker at bunnrullene henger når du løfter døren, får du en assistent til å lirke dem forsiktig når du flytter døren opp og ut.
Installer en glidende glassdør Trinn 2
Installer en glidende glassdør Trinn 2

Trinn 3. Fjern spiker som holder dørkarmen på plass

Når trimmen er fjernet, kan du fjerne spiker som er igjen. Deretter bruker du en skrutrekker til å fjerne skruene som holder rammen til skyvedøren til tredørrammen. Fjern skruene på venstre, høyre, topp og underside av skyvedøren.

  • Selv om du kan bruke hvilken som helst skrutrekker til dette trinnet, vil det være mer effektivt å bruke en elektrisk skrutrekker.
  • Hvis døren er eldre, kan skruene fjernes eller dekkes med maling eller tetning, noe som gjør dem vanskelige å fjerne med en skrutrekker. La heller noen holde i døren for å stoppe den fra å falle mens du bruker en stempelsag med et bimetallblad til å skjære mellom dørkarmen og innfatningen og skjære raskt gjennom eventuelle skruer og spiker.

Del 2 av 3: Kjøpe en ny glassdør

Installer en glidende glassdør Trinn 4
Installer en glidende glassdør Trinn 4

Trinn 1. Mål åpningen for glassdøren

Før du handler en dør, må du vite den nøyaktige størrelsen på åpningen som døren må fylle. Bruk et målebånd for å måle hele bredden på hullet. Mål fra stud til stud.

  • Mål både bredden og høyden på åpningen. Skriv ned disse målingene, slik at du kan referere til dem når du skal kjøpe en dør.
  • Før du måler, må du fjerne alle brett eller mellomlegg som kan ha blitt lagt til for å få den gamle døren til å passe.
Installer en glidende glassdør Trinn 5
Installer en glidende glassdør Trinn 5

Trinn 2. Kjøp en skyvedør i glass

Besøk en forsyningsbutikk-for eksempel Home Depot eller Lowe's-og se gjennom deres utvalg av glassdører. Sørg for å ta med deg målebåndet for å bekrefte at døren du velger vil passe godt inn i åpningen i huset ditt. Glassrammer kan være laget av forskjellige materialer, inkludert tre, vinyl eller aluminium.

  • Materialet og kvaliteten på døren vil avgjøre kostnaden. En enkel 1,8 m glassdør vil koste rundt $ 300.
  • En forhåndshengt glassdør (som er den enkleste typen å installere) vil variere mellom $ 1 000 og $ 4 000 000 USD. Pre-hang glidende glassdører kan installeres som en enhet. Du trenger ikke montere rammen før du installerer den i veggen.
Installer en glidende glassdør Trinn 6
Installer en glidende glassdør Trinn 6

Trinn 3. Rydd opp og juster åpningen

På dette tidspunktet vil åpningen du dro den gamle døren ut av trolig være rotete og grov. Fjern eventuelle negler eller revet materiale. Du må kanskje også justere åpningen. Bruk et snekkernivå for å sikre at toppen, bunnen og sidekarmene på åpningsområdet er helt jevne.

  • Hvis noen ikke er i vater, kan du bruke et mellomlegg for å jevne ut dørkarmen.
  • Hvis rammen er litt for stor for skyvedøren du kjøpte, spikre du inn en eller flere strimler med 1x3 kryssfiner for å justere åpningens størrelse.

Del 3 av 3: Montering av den nye glassdøren

Installer en glidende glassdør Trinn 7
Installer en glidende glassdør Trinn 7

Trinn 1. Påfør blinkende på dørkarmen

Blinkende er en type selvklebende, vanntett tape som beskytter dørkarmen og de nedre kantene på glassdøren mot vannskader. Blinker vil også forhindre at vann kommer inn langs kantene. Påfør et lag blinkende langs dørkarmen på dørkarmen. La tapen henge over ytterkanten av dørkarmen, slik at du kan bøye tapen og trykke den ned på utsiden.

  • Påfør også et enkelt lag med blinkende ca. 15 cm oppover dørkaret på begge sider.
  • Du kan kjøpe blinkende i hvilken som helst jernvarehandel eller hjemmebutikk.
Installer en glidende glassdør Trinn 8
Installer en glidende glassdør Trinn 8

Trinn 2. Sett dørkarmen på plass

Be en venn hjelpe deg med å løfte og bære dørkarmen inne i huset, og skyv den på plass i den store åpningen. Sørg for å ikke installere døren bakover. Siden med det lille sporet til glideskjermen skal vende utover.

Noen rimelige vinyl skyvedørsmodeller må kanskje settes sammen

Installer en glidende glassdør Trinn 9
Installer en glidende glassdør Trinn 9

Trinn 3. Skru rammen på plass og legg til isolasjon

Bruk de samme skruene som du fjernet fra sidene, toppen og bunnen av den gamle dørkarmen. Skru disse gjennom materialet i den nye dørkarmen, og stram til de sitter godt fast i dørkarmen. Bruk av et nivå er avgjørende for å sikre at rammen er helt rett på alle sider mens du skrur den inn, og hvis du jobber på et eldre hjem, må du ha dørskiver til å korrigere om nødvendig. Ellers kan det hende at dørene ikke passer som de skal.

Hvis det er store hull over og på sidene av dørkarmen, fyll et glass eller to glassfiberisolasjon inn i disse mellomrommene. Dette forhindrer at huset ditt mister varme rundt rammen

Installer en glidende glassdør Trinn 10
Installer en glidende glassdør Trinn 10

Trinn 4. Installer de glidende glasspanelene og håndtaket

Rengjør først alt rusk fra skinnene for å få en god passform. La deretter en venn hjelpe deg med å løfte den første delen av skyvedøren. Sett bunnen på plass på sporet i dørkarmen, og trykk deretter på den øvre delen av døren på plass også. Gjenta med den andre delen av skyvedøren.

  • På dette tidspunktet kan du også feste metallhåndtakene som fulgte med glassdøren. Disse håndtakene skal leveres med skruer, som du skruer inn i angitte hull på forsiden og baksiden av glassdøren.
  • Du kan også feste låselåsen på dette tidspunktet. Dette er den lille plastbiten som lar låsen på døren holde den på plass mot rammen.
Installer en glidende glassdør Trinn 11
Installer en glidende glassdør Trinn 11

Trinn 5. Fest innvendig og utvendig trim igjen

Nå som døren er sikkert på plass, kan du spikre innvendig og utvendig trim på plass også. Fest disse til de samme stedene som du fjernet dem fra i begynnelsen av prosessen.

Når trimmen er hengt, vil du ikke kunne se sidene på dørkarmen eller tappene du skrudde døren til

Installer en glidende glassdør Trinn 12
Installer en glidende glassdør Trinn 12

Trinn 6. Sett opp skjermen

Som det siste trinnet i å installere glassdøren din, legg inn skjermen. Fest den på plass på både topp- og bunnløpene. Sørg for at skjermen glir åpen og lukket uten problemer.

På dette tidspunktet er døren installert og klar til bruk

Tips

  • Start og fullfør installasjonen mens været er fint og varmt. Du vil ha en stor åpning i veggen i hjemmet ditt flere timer på dagen, så pass på at dagen ikke blir kald eller regnfull.
  • Gamle skyvedører i glass kan også byttes ut med forhåndshengte franske dører hvis du foretrekker det. Størrelser vil gjerne være litt forskjellige, men så lenge du velger franske dører som er litt mindre enn den gamle døren, vil det være ganske enkelt å legge til mer materiale i rammen din for å få den til å passe. Unngå å få for store dører, siden det er mye vanskeligere å prøve å gjøre dem mindre.

Anbefalt: