Hvordan lage en støtnøkkel (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage en støtnøkkel (med bilder)
Hvordan lage en støtnøkkel (med bilder)
Anonim

En støtnøkkel er et verktøy for låseplukking som brukes til å overstyre mange låser nesten umiddelbart. Så hvis hele huset ditt har Evva -låser, kan en Evva -støtnøkkel åpne hver dør. Du kan lage en fra en tom nøkkel, så lenge du har den virkelige nøkkelen eller låsen som en guide. Bumpnøkler er vanligvis forbundet med låsing og innbrudd, men denne veiledningen er strengt for juridiske formål. Bare åpne dører lovlig, og oppbevar støtnøkkelen på et trygt sted.

Trinn

Del 1 av 3: Måle og forme nøkkelen

Lag en støtnøkkel Trinn 1
Lag en støtnøkkel Trinn 1

Trinn 1. Kjøp en tom nøkkel som matcher modellen til låsen du velger

Hvis du prøver å lage en bump -nøkkel for en Kwikset -lås, trenger du en tom Kwikset -nøkkel. For å lage en støtlås trenger du nøkkelen fra riktig produsent, samt en kopi av den legitime nøkkelen.

Det er noen som lager bump -nøkler uten originale nøkler som guider. For å gjøre dette trenger du en elektronisk tykkelse som er i stand til å måle avstanden mellom pinner i låsen - en komplisert manøver som vanligvis er forbeholdt innbruddstyver uten tilgang til en original

Lag en Bump Key Trinn 2
Lag en Bump Key Trinn 2

Trinn 2. Gjennomgå det grunnleggende vokabularet for nøkler før du går videre, spesielt hvis du er ny innen låsing

Denne veiledningen vil bruke visse termer og uttrykk for å referere til deler av nøkkelen. Å kjenne de enkle begrepene vil hjelpe deg med å lage en mer effektiv nøkkel.

  • Lengde: lengden på nøkkelen fra spissen til enden; den lengste målingen av nøkkelen.
  • Spor: en dukkert eller fordypning i nøkkelens takkete kant. Hvert spor er ved siden av minst en topp.
  • Topp: en tann i knivens takkete kant. Topper kan være bratte eller flate, men stikke utover fra nøkkelen. Hver topp er ved siden av minst ett spor.
  • Maksimal dybde: lengden på det dypeste sporet på nøkkelen. Det dypeste sporet skal aldri krysse sporet.
  • Spor: den smale fordypningen langs nøkkelens lengde. Ulike nøkler har spor i forskjellige størrelser. Sporet faller omtrent midt på nøkkelen på lengde.
  • Skulder: Når nøkkelen settes inn, sitter skulderen øverst og rett utenfor låsens inngang. Skulderen stopper nøkkelen fra å bli satt for langt inn i låsen.
Lag en Bump Key Trinn 3
Lag en Bump Key Trinn 3

Trinn 3. Bruk en fin permanent markør for å spore din virkelige nøkkel på den tomme

Du må vite hvor hvert spor er langs nøkkelen, samt maksimal dybde som et spor har på nøkkelen. Legg den virkelige nøkkelen over den tomme nøkkelen. Den eneste forskjellen mellom de to er at den virkelige nøkkelen er tagget der den tomme nøkkelen, bump -nøkkelen din ikke er. Du trenger bare å spore den serrated kanten.

Maksimal dybde bør aldri kryss sporet, som er innrykket som går gjennom lengden på nøkkelen.

Lag en Bump Key Trinn 4
Lag en Bump Key Trinn 4

Trinn 4. Stikk den tomme nøkkelen i en benkeskrue

Plasser nøkkelen slik at sporet og bunnen er i skrustikken og toppen stikker ut. Du må arkivere nøkkelen til formen du har skissert. Du kan sette den originale nøkkelen til side.

Hvis du ikke har en benkskrue, kan du finne en annen måte å holde nøkkelen sikkert mens du arkiverer den. Du må kunne arkivere ned til en nøyaktig dybde, så det er avgjørende å ha den et sted den ikke kan bevege seg

Lag en Bump Key Trinn 5
Lag en Bump Key Trinn 5

Trinn 5. Bruk filen til å lage bump -nøkkelen til en grov tilnærming til originalen

Bruk filen, og hold toppene på plass. Ditt største mål er å aldri gå lavere enn den maksimale dybden på originalen. Bare få nøkkelen til den grove formen på originalen, slik at du kan finjustere den til en støtnøkkel.

Del 2 av 3: Lag nøkkelen

Lag en støtnøkkel Trinn 6
Lag en støtnøkkel Trinn 6

Trinn 1. Bruk en metall-, trekantet eller avsmalnende fil til å male sporene i støtnøkkelen

Den største tingen å fokusere på er dybden på hvert spor. Du aldri ønsker å gå forbi slitebanen som går langs bunnen av nøkkelen, og du vil aldri gå dypere enn maksimal dybde på den originale nøkkelen.

  • Ikke bekymre deg for de skarpe toppene mellom sporene for nå - de kommer neste.
  • Du bør ha samme antall spor som den virkelige nøkkelen.
Lag en Bump Key Trinn 7
Lag en Bump Key Trinn 7

Trinn 2. Fil ned alle de bratte toppene slik at de bare er 4-5 mm over sporene

Toppene på den tomme nøkkelen er sannsynligvis for høye og kan føre til at nøkkelen din setter seg fast i låsen. Fil ned toppene slik at de er noen millimeter høye. Riktig høyde er en som utløser låsen din, men ikke blir sittende fast; du må kanskje eksperimentere og øve for å finne riktig høyde.

  • Toppene dine skal være like høye som hverandre.
  • Toppene må bare være høye nok til å fange låsen.
Lag en Bump Key Trinn 8
Lag en Bump Key Trinn 8

Trinn 3. Bruk filen til å rydde opp i nøkkelen slik at alle sporene og toppene er i samsvarende høyder

Den siste støtnøkkelen din skal se ut som en sag med en jevnt takket, takket kant. De små, tannete toppene bør ikke være for bratte, og sporene skal være jevnt fordelt akkurat der sporene på den originale nøkkelen er plassert. Det er greit hvis sporene er flatbunnede.

Lag en støtnøkkel Trinn 9
Lag en støtnøkkel Trinn 9

Trinn 4. Finn skulderen på nøkkelen

Sett inn støtnøkkelen i den respektive låsen, og legg merke til hvor nøkkelen stopper den fra å gå lenger inn. Dette er skulderen, som finnes mellom rillene/toppene, og hvor fingrene tar tak i nøkkelen for å bruke den. Skulderen eksisterer for å stoppe inntasting av en nøkkel i en dør på nøyaktig riktig sted, slik at sporene og toppene stemmer overens med låsen.

Lag en støtnøkkel Trinn 10
Lag en støtnøkkel Trinn 10

Trinn 5. Legg skulderen ned i en flat linje

Skulderen styrer hvor langt nøkkelen går inn i låsen, men du vil ikke ha skulderen der. Ved å bruke en støtnøkkel, vil du kunne kontrollere hvor langt nøkkelen går inn i låsen for å vippe låsen åpen. Å bli kvitt skulderen lar deg plassere nøkkelen som du vil mens du banker den inn. Bruk filen til å bære skulderen ned til høyden på toppene, i det minste.

Lag en støtnøkkel Trinn 11
Lag en støtnøkkel Trinn 11

Trinn 6. Fil ned spissen av nøkkelen

Dette er et valgfritt trinn, men kan hjelpe deg med å passe inn nøkkelen. Spissen er den delen av nøkkelen som settes inn i låsen først. Hvis du har problemer med å montere og vri nøkkelen inn i låsen, kan du prøve å legge ned spissen av nøkkelen med 1/4 til 1/2 millimeter.

  • Du må montere små gummiavstandsstykker på dette området, slik at du kan "støte" nøkkelen mot låsen slik at den vender tilbake litt på deg.
  • Dette kalles "minimal bevegelse" -metoden.

Del 3 av 3: Testing av støtnøkkelen (valgfritt)

Lag en støtnøkkel Trinn 12
Lag en støtnøkkel Trinn 12

Trinn 1. Plasser støtnøkkelen i låsen for å teste ønsket lengde

Ser du hvor skulderen pleide å være? Bruk din permanente markør til å tegne en prikk eller linje der nøkkelen kommer ut av låsen. Dette merket skal være akkurat der skulderstøttens skulder pleide å være.

Lag en støtnøkkel Trinn 13
Lag en støtnøkkel Trinn 13

Trinn 2. Plasser gummiringer på nøkkelen der du merket

Skyv dem inn på nøkkelen og plasser dem der nøkkelen skulderen pleide å være, og begynn på det merket du tegnet. For å bruke en støtnøkkel, vil du ha hoppende gummi der en ekte nøkkel har en metallskulder. På denne måten vil nøkkelen hoppe tilbake litt hver gang for å slå den inn i låsen. En god støtnøkkel vil jiggle rundt i låsen flytende til den stemmer overens med låsen, og vil ikke sette seg fast.

  • Hvis du ikke har gummiringer, kan du fortsatt teste støtnøkkelen. Du må imidlertid tilbakestille nøkkelen i låsen etter hver gang du treffer den. Dette kalles "pull-back" -metoden.
  • Enhver liten gummiring vil gjøre. Du kan bruke pakninger fra rørleggerdelen i en jernvarehandel, gårdsutstyr og slanger.
Lag en støtnøkkel Trinn 14
Lag en støtnøkkel Trinn 14

Trinn 3. Plasser støtnøkkelen i låsen

Hvis du trykker på bump -tasten og hører et klikk, går du videre til neste trinn. Hvis du ikke hører et klikk, kan du vri på nøkkelen eller vurdere å legge inn en halv millimeter fra spissen av nøkkelen.

  • Hvis du har gummiringer, bør nøkkelen din hoppe tilbake til sin opprinnelige posisjon i låsen hver gang du skyver inn og slipper.
  • Uten gummiringer må du trekke nøkkelen tilbake ett hakk etter å ha presset den inn én gang.
Lag en støtnøkkel Trinn 15
Lag en støtnøkkel Trinn 15

Trinn 4. Vri nøkkelen litt med klokken

Påfør lett rotasjonstrykk med en hånd. Det burde være som om du prøvde å vri nøkkelen for å låse opp døren.

Lag en Bump Key Trinn 16
Lag en Bump Key Trinn 16

Trinn 5. Trykk nøkkelen lett inn i låsen for å "støte" den

Hold en liten hammer, baksiden av en skrutrekker eller en annen hammerlignende gjenstand i hånden som ikke holder nøkkelen. Slå nøkkelen rett i retning av låsen, støt den flere ganger mens du fortsatt roterer nøkkelen litt. Dette vil trolig ta en rekke forsøk. Jiggle nøkkelen om nødvendig.

  • Med gummiringer kan du slå mange ganger i rask rekkefølge.
  • Uten gummiringer må du trekke nøkkelen tilbake ett hakk etter å ha presset den inn. Dette kan bli kjedelig, men det er ikke umulig.
Lag en støtnøkkel Trinn 17
Lag en støtnøkkel Trinn 17

Trinn 6. Åpne låsen og fjern støtnøkkelen

Oppbevar det på et trygt sted, og bruk det bare for juridiske formål. Vær imidlertid oppmerksom på at feil laget eller brukte støtnøkler kan skade låsene permanent. Bruk bare bump -nøkkelen når du er helt sikker på at du trenger den, da det kan forårsake mer hodepine enn det er verdt hvis du ikke er forsiktig.

Selve "bumping", eller å vite hvordan du dreier nøkkelen og hvor hardt du skal slå den, vil ta litt øvelse. Hver lås er litt annerledes, men du lærer å få følelsen av det med litt øvelse

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Vær forsiktig så du ikke skjærer sporene lavere enn sporet, den innrykkede linjen i nøkkelen.
  • "Bumping", prosessen med å bruke en støtnøkkel for å åpne en lås, krever øvelse.
  • Nøkkelen din kan deformeres raskt, selv i låsen, hvis den er laget av mykt metall. Bumping er vanligvis mer vellykket når låsen og nøkkelen er laget av hardere metaller.
  • Vær forsiktig med at nøkkelen setter seg fast i låsen. Dette kan skje etter at du har slått eller narret nøkkelen din. For å redusere risikoen for fastkjøring, slip sandnøkkelen slik at den har få grove deler og bruk hardere metaller.
  • Når du bruker støtnøkkelen, må du bruke veldig liten spenning.

Advarsler

  • Å bryte og komme inn er ulovlig. Denne informasjonen er kun ment for utdanningsformål.
  • Det er mulig å bryte og/eller ødelegge en lås mens du støter. Vær forsiktig og vær forsiktig med låsene.

Anbefalt: