Hvordan spille Pizzicato: 7 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan spille Pizzicato: 7 trinn (med bilder)
Hvordan spille Pizzicato: 7 trinn (med bilder)
Anonim

Pizzicato -teknikken refererer ganske enkelt til når en strengeinstrumentspiller plukker strengene sine. Lyden av pizzicato er en som du sikkert har hørt før. Kanskje du har hørt begynnelsen på Flobots, "Handlebars", eller kanskje du har hørt mye jazzmusikk med en gående basslinje. Denne artikkelen vil lære deg hvordan du spiller pizzicato på fiolin, bratsj, cello og oppreist bass.

Trinn

Metode 1 av 2: Fiolin og bratsj

Spill Pizzicato Trinn 1
Spill Pizzicato Trinn 1

Trinn 1. Velg notatet du skal spille

Du kan pizzicato hvilken som helst lapp på gripebrettet, eller til og med en åpen streng. Sørg for at du vet hvilken du skal spille før du begynner.

Spill Pizzicato Trinn 2
Spill Pizzicato Trinn 2

Trinn 2. Bestem hvilken finger du vil bruke

  • Du har to fingre på høyre hånd som du kan bruke til pizzicato: din første finger og langfingeren. Den første fingeren er et godt valg fordi du fortsatt kan holde buen lett hvis du ikke har tid til å legge den ned. Imidlertid har mange strykspillere funnet ut at bruk av langfingeren gir en varmere, rikere lyd.
  • Du kan også bruke venstre hånd til pizzicato, men veldig sjelden. De eneste gangene du noen gang ville brukt venstre pizzicato ville være hvis det var skrevet i musikken eller hvis stykket beveger seg raskt og du trenger mer tid til å bringe baugen opp igjen. For å gjøre dette, finn notatet om at du skal spille og pizza med en sidesveip med fingeren foran den. For eksempel, hvis du er på D -strengen og du må spille en E, plasserer du din første finger på E -stedet og pizzar med den andre fingeren. Hvis du er på D -strengen og du må spille en A, må du imidlertid flytte opp til tredje posisjon og plukke med din tredje finger.
Spill Pizzicato Trinn 3
Spill Pizzicato Trinn 3

Trinn 3. Ta fingeren til snoren og ta den med kjøttet på fingeren

Du bør aldri bruke neglene når du utfører pizzicato. Hvis du ikke kan ta tak i snoren med fingerkjøttet, kan det være på tide å trimme neglene.

Spill Pizzicato Trinn 4
Spill Pizzicato Trinn 4

Trinn 4. Trekk fingeren vekk

Du bør trekke fingeren bort så snart du pizzar. Hvis stykket beveger seg sakte, kan du følge med og til og med ta hånden litt bort. Imidlertid krever de fleste brikkene at du (forsiktig!) Kiler tommelen mellom gripebrettet og kroppen og kommer opp en liten mengde mellom plukkene.

Metode 2 av 2: Cello og bass

Spill Pizzicato Trinn 5
Spill Pizzicato Trinn 5

Trinn 1. Se på instruksjonene for fiolin og bratsj ovenfor

For det meste vil du gjøre de samme tingene, og du vil følge de samme retningslinjene for kjøttet på fingeren og så videre.

Spill Pizzicato Trinn 6
Spill Pizzicato Trinn 6

Trinn 2. Kil tommelen forsiktig nær undersiden av gripebrettet

Dette blir ankeret ditt.

Spill Pizzicato Trinn 7
Spill Pizzicato Trinn 7

Trinn 3. Hvis basen er ekstremt rask, for eksempel i jazz, bruker du både indeksen og langfingeren

Dette vil hjelpe deg med å gå raskere uten å skade deg selv.

Tips

  • Teknikken krever øvelse, men spør din private lærer hvis du har problemer.
  • Ikke gå for langt ned på gripebrettet for å pizza. Du bør aldri plukke på enden av gripebrettet fordi lyden ikke blir like god, og du vil få kolofonium på fingrene. Pizza nær midten av gripebrettet for den beste lyden.

Anbefalt: