3 måter å redusere slow cooker messes

Innholdsfortegnelse:

3 måter å redusere slow cooker messes
3 måter å redusere slow cooker messes
Anonim

Slow cookers er super enkle å bruke. Likevel vil det å holde noen få tips i tankene bidra til å forhindre sjanse for søl, brent mat og andre rot når du lager mat. Opprydding i seg selv bør være en knep, med bare en tørking som er nødvendig for de fleste deler. Men hvis det er nødvendig, er det også noen få triks for å dype rengjøring av komfyren din i tilfelle et veldig stort rot.

Trinn

Metode 1 av 3: Forhindre søl og rot

Reduser rotene i sakte komfyr Trinn 1
Reduser rotene i sakte komfyr Trinn 1

Trinn 1. Skyll ris før tilberedning

Å lage ris er en populær bruk for sakte komfyrer, men kan også være en av de mer irriterende oppryddingsjobbene siden ris er utsatt for å stikke. For å forhindre dette, skyll den i en sil under rent rennende vann. Hold øye med avrenningen og fortsett å skylle til dreneringsvannet blir fra melkehvitt til klart.

For best resultat, gå til ris som er markedsført som "lett å lage."

Reduser rotene i sakte komfyr Trinn 2
Reduser rotene i sakte komfyr Trinn 2

Trinn 2. Juster tilberedningstiden slik at den passer til komfyren

Forvent at de fleste tregkokere har de samme innstillingene (vanligvis "lav" og "høy"). Vær samtidig oppmerksom på at det ikke er noen standard for hva disse innstillingene faktisk betyr. Forvent forskjellige tilberedningstider og temperaturer mellom to modeller. Juster oppskriftens instruksjoner tilsvarende for å unngå for stor tilberedning og brenning av mat.

Dessverre kan dette kreve litt eksperimentering når du prøver en ny oppskrift

Reduser Slow Cooker Messes Trinn 3
Reduser Slow Cooker Messes Trinn 3

Trinn 3. Ikke fyll for langsomt komfyr

Fyll aldri en langsom komfyr helt opp til randen. Dette kan føre til at matvarer koker eller søler over, selv når de tilberedes ved lave innstillinger. På det meste fyller du det bare to tredjedeler av veien når du legger til ingredienser i starten.

Reduser Slow Cooker Messes Trinn 4
Reduser Slow Cooker Messes Trinn 4

Trinn 4. Ikke fyll den for mye heller

Innse at en sakte komfyr fungerer ved å fordele varmen jevnt. Dette betyr at hvis du setter for få ingredienser inne, vil de få til å absorbere mer varme enn tenkt og potensielt brenne. Uansett hva du lager, legg til nok porsjoner til å fylle komfyren minst halvveis for å sikre at det er nok mat til å absorbere varme etter hensikten.

Reduser rotene i sakte komfyr Trinn 5
Reduser rotene i sakte komfyr Trinn 5

Trinn 5. Bruk langsom komfyr

Gjør livet enklere når du prøver en ny oppskrift eller tilbereder en som har vist seg å holde seg fast på innsiden av komfyren. Sett inn en plastforing som er spesielt designet for sakte komfyrer før du legger til ingredienser. Deretter fjerner du det ganske enkelt etter at du har spist opp måltidet for en problemfri opprydding.

Noen plast inneholder bisfenol A (ellers kjent som BPA), som kan overføres til mat under matlaging og forårsake helseproblemer. Før du kjøper et merke med slow cooker -foringer, må du undersøke om plasten inneholder BPA eller ikke

Metode 2 av 3: Rengjøring av sakte komfyr

Reduser Slow Cooker Messes Trinn 6
Reduser Slow Cooker Messes Trinn 6

Trinn 1. Se brukerhåndboken først

Forvent at tregkokere vil bli laget av en rekke materialer. Vær oppmerksom på at ikke alle rengjøringsmetoder passer for hver type. Les alltid bruksanvisningen før rengjøring, og sjekk om den fraråder visse rengjøringsmidler eller materialer.

Reduser Slow Cooker Messes Trinn 7
Reduser Slow Cooker Messes Trinn 7

Trinn 2. Rengjør utsiden

Koble først komfyren for å unngå elektrisk støt eller brann. Fukt en klut i varmt vann og vri den ut. Skrubbe utsiden og tørk av. Hvis vann alene ikke virker, tilsett et par dråper mildt oppvaskmiddel i varmt vann og prøv igjen.

  • Sterkere rengjøringsmidler frarådes vanligvis siden de kan ødelegge utvendig finish og/eller skade deler.
  • Tilsetning av natron til vann/såpeblandingen vil hjelpe til med å kvitte seg med spesielt gjenstridige biter eller flekker.
Reduser Slow Cooker Messes Trinn 8
Reduser Slow Cooker Messes Trinn 8

Trinn 3. Vask håndtak og knotter separat, om nødvendig

Hvis søl har dryppet ned i håndtakene og/eller knappene, må du løsne dem som beskrevet i brukerhåndboken. Vask hver med varmt vann (eller varmt vann med mildt oppvaskmiddel). Tørk grundig før du fester den igjen.

Ikke glem å inspisere tilkoblingspunktene deres før du setter dem på plass igjen. Hvis mat har sølt inn i dem, rengjør tilkoblingspunktene med en fuktet klut hvis det er trygt å gjøre det. Ellers kan du bruke en tannpirker eller tørr børste for å plukke eller skrape av mat

Reduser rotene i sakte komfyr Trinn 9
Reduser rotene i sakte komfyr Trinn 9

Trinn 4. Kontroller bunnen

Hvis maten har løpt helt ned på komfyrens sider, se under. Vanligvis er de elektriske delene plassert her, så rengjør bare med en fuktig klut hvis det aktuelle området er solidt, uten direkte tilgang til indre deler. For alle områder med hull eller hull, bruk en tørr børste eller tannpirke for å fjerne råolje fra dem.

Reduser rotene i sakte komfyr Trinn 10
Reduser rotene i sakte komfyr Trinn 10

Trinn 5. Hånd- eller maskinvask innsatsen

Fjern innsats av steintøy fra komfyren. Vask i vasken med en svamp, varmt vann og et mildt oppvaskmiddel. Eller legg den i oppvaskmaskinen for neste syklus hvis brukerhåndboken sier at det er trygt å gjøre det.

Reduser Slow Cooker Messes Trinn 11
Reduser Slow Cooker Messes Trinn 11

Trinn 6. Sjekk interiøret også

Når innsatsen er fjernet, inspiser du komfyrens innvendige foringsrør i tilfelle mat siver inn under søl. Fukt og vri i så fall en ren klut med rent varmt vann og skrubb innvendig. Tørk umiddelbart for å forhindre rust og andre skader på indre deler.

Metode 3 av 3: Håndtere store rot og flekker

Reduser Slow Cooker Messes Trinn 12
Reduser Slow Cooker Messes Trinn 12

Trinn 1. Varm opp vann i komfyren før rengjøring

Hvis det er mye brent mat eller andre rester som er vanskelig å rengjøre i steintøyet i komfyren, fyller du innsats av steintøy med vann etter at du har disket opp måltidet. Sett varmen til lav og la vannet varme i tre eller fire timer (eller enda mer om nødvendig). Vent til det løsner resten for en enklere opprydding.

Reduser Slow Cooker Messes Trinn 13
Reduser Slow Cooker Messes Trinn 13

Trinn 2. Tilsett oppvaskmiddel og natron for virkelig tøffe rot

Hvis oppvarmet vann alene ikke var nok til å løsne rester, tilsett noen dråper mildt oppvaskmiddel og/eller tre eller fire spiseskjeer natron. Varm opp på lavt nivå som før, og prøv å rengjøre det igjen etter noen timer.

Reduser Slow Cooker Messes Trinn 14
Reduser Slow Cooker Messes Trinn 14

Trinn 3. Løsne tøffe flekker i det indre huset med ammoniakk

Hvis det er søl som har forårsaket store rester i ovnen i komfyren, plasserer du en liten bolle eller et glass inni og fyller den med ammoniakk. Dekk komfyren med lokket og la ammoniakk sitte over natten, slik at røyken kan løsne de påsatte bitene. Skrub deretter innsiden igjen med en fuktet klut.

Anbefalt: