Slik forhindrer du at en lader slites: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik forhindrer du at en lader slites: 10 trinn (med bilder)
Slik forhindrer du at en lader slites: 10 trinn (med bilder)
Anonim

Hvis du er lei av å bruke penger på nye laderkabler, må du ta skritt for å forhindre at de frynser i utgangspunktet. Håndter ledningen forsiktig for å unngå å stresse ledningene inne i den, og sjekk den ofte for tegn på slitasje. Du kan bruke ledningsbeskyttere eller pakke inn ledningen for å gi den ekstra stabilitet, men hvis du ser slitte eller synlige ledninger, ikke nøl med å bytte ut ledningen.

Trinn

Metode 1 av 2: Beskytt ledningen mot skade

Forhindre at en lader frynser trinn 1
Forhindre at en lader frynser trinn 1

Trinn 1. Hold ledningen løs og buet når den er plugget inn

Du har sannsynligvis vært et sted der stikkontakten bare var utenfor rekkevidde, og du trakk ledningen tett for å koble den til. Dessverre bøyde du ledningen i en skarp vinkel og trakk i den, så den ble svak.

Flytt nærmere uttaket hvis ledningen ikke er slakk når du kobler den til

Forhindre at en lader frynser trinn 2
Forhindre at en lader frynser trinn 2

Trinn 2. Koble laderen fra kontakten i stedet for å trekke i ledningen

Det er lett å trekke i ledningen for å trekke laderen ut av veggen, men dette er grovt på selve ledningen. Hvis du trekker i det, kan det også skade laderne som passer inn i uttaket. Når du skal koble fra laderen, trekker du den ut uten å ta i ledningen.

Ikke la den tunge laderen slippe eller dingle fra ledningen når du har trukket den ut. Vekten kan trekke ned i ledningen og svekke den

Forhindre at en lader frynser trinn 3
Forhindre at en lader frynser trinn 3

Trinn 3. Pakk ledningen i en løs sløyfe når du ikke bruker den

Det kan være fristende å spole ledningen tett rundt støpselet eller å vaske den hvis du har det travelt, men disse kan stresse ledningen. I stedet vikles ledningen rundt 3 eller 4 av fingrene for å lage en løs sløyfe. Plasser deretter laderen et sted utilgjengelig for kjæledyr og barn når du ikke bruker den.

Hvis du lagrer ledningen med flere andre ledninger, legg dem i en organisator eller tote som har skillevegger. Dette forhindrer at snorene blir sammenflettet

Forhindre at en lader frynser trinn 4
Forhindre at en lader frynser trinn 4

Trinn 4. Pakk den innpakkede ledningen i en pose eller pose med glidelås når du reiser

Ikke kast laderen i kofferten eller sekken neste gang du tar en tur. Alt det som støter mot ting i vesken din, svekker ledningen og fører til floss. Når du har pakket ledningen, legger du den i en liten pose eller pose med glidelås som bare er til ledningen.

Du kan kjøpe eller lage små poser eller poser som vikles rundt ledningene dine og ikke tar mye plass

Forhindre at en lader frynser trinn 5
Forhindre at en lader frynser trinn 5

Trinn 5. Bytt ut ledningen hvis den er flosset eller ledninger er synlige

Ikke bare kan du elektrokutte deg selv, men du kan skade den delikate kretsen som er i den bærbare datamaskinen eller telefonen hvis du prøver å reparere eller bruke den frynsete ledningen. Se på ledningen med noen dagers mellomrom og resirkuler laderen hvis du oppdager knekk, brudd, bøyninger eller slitte ledninger.

Finn et elektronisk resirkuleringssenter i lokalsamfunnet, eller avlever den skadede ledningen i mobiltelefonleverandørens nærmeste butikk

Forhindre at en lader frynser trinn 6
Forhindre at en lader frynser trinn 6

Trinn 6. Kjøp ledningsbeskyttere for å styrke endene på ledningen

For å gi ladestrengen ekstra stabilitet der ledningen er svakest, kjøp en pakke med ledningsbeskyttere. Skyv en beskytter på ledningen og skyv den ned til enden slik at den holder ledningen rett. Gjør dette også i motsatt ende, slik at ledningen ikke bøyes når du kobler den til.

Husk at du aldri bør sette ledningsbeskyttere på en ledning som allerede er flosset

Forhindre at en lader frynser trinn 7
Forhindre at en lader frynser trinn 7

Trinn 7. Vev paracord langs laderen hvis du vil beskytte lengden på ledningen

Mål lengden på ledningen og skjær et stykke paracord som er 12 ganger så langt. Skyv midten av parakordet under ladestrengen og kryss endene over hverandre for å lage en løkke. Ta 1 ende gjennom løkken og dra for å lage en knute. Skyv deretter knuten til enden av ladestrengen. Flett parakordet rundt ladestrengen til du kommer til den andre enden og klipp av overflødig.

  • For å flette parakorden, kryss paracordendene slik at de er over ladestrengen. Trekk deretter 1 paracord -ende under laderen og opp gjennom løkken. Gjenta dette for å veve parakorden.
  • For eksempel, hvis du har en 15 cm lang ledning, får du ut 180 cm paracord.

Tips:

For å unngå at ledningen glir mens du jobber, teip endene av ledningen til et skrivebord eller bord. Deretter kan du fokusere på å pakke inn og skyve parakorden på plass.

Metode 2 av 2: Forsterkning av ledningen med en fjær

Forhindre at en lader frynser trinn 8
Forhindre at en lader frynser trinn 8

Trinn 1. Fjern fjæren fra en klikk- eller fjærhandlingspenn

Finn en gammel penn du ikke vil skrive med lenger, og skru den av for å åpne den. Skyv den tynne trådfjæren ut av pennen.

Du trenger ikke de andre delene av pennen, slik at du kan kaste dem eller lagre dem for et annet prosjekt

Forhindre at en lader frynser trinn 9
Forhindre at en lader frynser trinn 9

Trinn 2. Trekk fjæren fra hverandre i endene for å løsne den

Fjæren er sannsynligvis skrudd tett opp, noe som kan gjøre det vanskelig å komme på laderen. Ta begge ender av fjæren mellom fingrene og trekk fjæren rundt 12 1,3 cm fra hverandre, slik at spolene er lenger fra hverandre.

Forhindre at en lader frynser trinn 10
Forhindre at en lader frynser trinn 10

Trinn 3. Vri fjæren rundt den ene enden av ladestrengen

Ta en ende av fjæren og hold den mot snoren. Klem den så den ikke beveger seg og bruk den andre hånden til å vri resten av fjæren rundt ledningen. Skyv den deretter til enden av ledningen, slik at den beskytter den svekkede enden mot å slite.

Gjenta dette for den andre enden hvis du vil forsterke begge ender av ledningen

Tips:

Hvis du vil styrke ledningen før du forsterker den med fjæren, vikler du elektrisk tape rundt endene. Ikke prøv dette hvis ledningen er flosset siden det elektriske båndet ikke kan reparere det.

Tips

  • Koble alltid fra ledningen hvis du skal forsterke den med noe materiale.
  • Aldri gjør laderen våt eller la den stå i ekstreme temperaturer.
  • For å forhindre at endene av paracord flosser, hold en flamme mot dem i 2 sekunder.

Anbefalt: