3 måter å plante en høstbeholderhage

Innholdsfortegnelse:

3 måter å plante en høstbeholderhage
3 måter å plante en høstbeholderhage
Anonim

Når høsten nærmer seg og løvet begynner å skifte fra grønt til pulserende oransje og rødt, sørger mange over slutten av hagesesongen. Selv om de fleste plantene blir sovende i løpet av høsten og vintermånedene, er det en rekke planter som faktisk blomstrer og beholder fargen gjennom høstsesongen. Prøv å plante en høstbeholderhage for å gi litt farge til høstlandskapet ditt. For å designe og ta vare på en sunn høstbeholderhage, må du sørge for at du velger planter som tåler den kaldere temperaturen, beskytter plantene dine mot frostskader og tar hensyn til spesifikke høstplanteteknikker.

Trinn

Metode 1 av 3: Velge planter for høstbeholderhager

Plant en høstbeholderhage Trinn 1
Plant en høstbeholderhage Trinn 1

Trinn 1. Velg planter som kan håndtere kalde temperaturer

Når du planter en høstbeholderhage, er det viktig å velge planter som kan overleve kalde temperaturer, inkludert frost. Ta hensyn til klimaet i din region, og velg planter som kan overleve langt ut i vintermånedene. Her er noen planter du bør vurdere når du designer en høstbeholderhage.

  • New Zealand lin.
  • Begonias.
  • Stemorsblomster.
  • Heuchera.
  • Evergreens.
  • Krysantemum
  • Dekorative gress, for eksempel carex.
Plant en høstbeholderhage Trinn 2
Plant en høstbeholderhage Trinn 2

Trinn 2. Velg planter som blomstrer om høsten

Hvis du vil at beholderhagen din skal ha en fargefarge, bør du velge planter som blomstrer og blomstrer om høsten. Disse plantene kan fortsette å blomstre med mindre lys etter hvert som dagene blir kortere. På slutten av høsten og de tidlige vintermånedene vil mange planter miste bladene og fargen. Landskapet kan begynne å se grått og trist ut. Som et resultat kan du legge til farge på hagen din ved bruk av høstbeholderhager. Følgende planter gir blomster godt ut på høsten og kommer i en rekke farger:

  • Krysantemum.
  • Stemorsblomster.
  • Prydkål.
Plant en høstbeholderhage Trinn 3
Plant en høstbeholderhage Trinn 3

Trinn 3. Vurder planter med fargerikt løvverk

Når du designer en høstbeholderhage, kan du også legge til farge ved hjelp av løvverk. For eksempel vil mange ikke-blomstrende plantesorter produsere fargerike blader i løpet av høsten. Disse er gode for høstbeholdere fordi de ofte er hardere planter som kan overleve det kalde været og også legge til tekstur og farge i hagen din.

  • For eksempel har heuchera fargerikt høstløvverk og fungerer godt i høstbeholderhager.
  • På samme måte kan prydgress i høstmånedene ha en oransje eller lilla nyanse til dem som fungerer godt i containerhager.
  • Unngå å plante søte potetranker eller coleus. Til tross for at de har en utmerket farge, vil de ikke kunne overleve det kalde høstklimaet.
Plant en høstbeholderhage Trinn 4
Plant en høstbeholderhage Trinn 4

Trinn 4. Prøv å plante grønnsaker

Du kan også prøve å plante noen solide grønnsaker til høsten. Mange gartnere beklager det faktum at de ikke lenger kan dyrke blomster eller grønnsaker i de kaldere årstidene. Dette er ikke nødvendigvis sant. Det finnes en rekke grønnsaksplanter som kan fortsette å trives selv etter den første frosten. Hvis du er interessert i å dyrke en høstgrønnsakscontainerhage, bør du vurdere disse plantene:

  • Hvitløk: Kan fortsette å vokse gjennom hele vinteren og til og med overleve under frostige værforhold.
  • Grønnkål: Trives i høst og tidlig vintermåned. Kan ikke overleve det kaldeste vinterklimaet, men vil leve gjennom tidlig vinter.
  • Neper: Vil fortsette å vokse i en containerhage gjennom vinteren så lenge de er begravet dypt i jorden.
  • Gulrøtter: Vil også vokse om vinteren så lenge de er begravet dypt inne i en beholder for varme.

Metode 2 av 3: Planting Autumn Container Gardens

Plant en høstbeholderhage Trinn 5
Plant en høstbeholderhage Trinn 5

Trinn 1. Sørg for at plantene er tett sammen

I vår- og sommermånedene plasserer du vanligvis planter lenger fra hverandre i containerhager fordi plantene vil vokse inn i hverandre når de modnes. På høsten plasserer du imidlertid plantene nærmere hverandre for å fylle beholderen. Disse plantene vil sannsynligvis stagnere og ikke vokse mye større. Som et resultat bør du velge planter som allerede er modne og plassere dem nær hverandre for å skape en full og vakker containerhage.

Plant en høstbeholderhage Trinn 6
Plant en høstbeholderhage Trinn 6

Trinn 2. Inkluder planter med komplementære farger og høyder

For å designe en tiltalende høstbeholderhage, bør du ta hensyn til fargen og størrelsen på plantene. Velg farger som utfyller hverandre. Du bør også velge planter som er i forskjellige høyder. For eksempel vil du ikke plante alt lavt sengetøy uten høyere planter for å legge til variasjon. I stedet bør du se etter å inkludere bakdeksel, høyere planter og kanskje til og med noen få planter som henger over kantene på beholderen.

  • For eksempel kan du plante røde krysantemum med noen gule prydgresser og grønn og lilla heuchera.
  • Dette vil dekke forskjellige høydenivåer og gi hjemmet ditt en glimrende fargekule i høstmånedene.
Plant en høstbeholderhage Trinn 7
Plant en høstbeholderhage Trinn 7

Trinn 3. Bruk beholdere som ikke sprekker i kuldegrader

Det er også viktig å vurdere hvilken type beholder som skal brukes i høst- og vintermånedene. Leirgryter kan sprekke og bryte i det kaldere været. I stedet bør du bruke glassfiber-, jern-, stein- eller tykke gipsbeholdere som tåler de endrede værforholdene. Mange av disse alternativene er ekstremt tunge og kan være vanskelige å flytte rundt.

  • Prøv å plante i en lett plastbeholder og deretter plassere den i de større stein- eller jernbeholderne.
  • Dette vil også gjøre det lettere for deg å ta ut og bytte planter mellom sesonger.

Metode 3 av 3: Omsorg for Fall Container Gardens

Plant en høstbeholderhage Trinn 8
Plant en høstbeholderhage Trinn 8

Trinn 1. Vann mindre om høsten

De kjøligere temperaturene knyttet til høstmånedene resulterer i mindre plantevekst. Som et resultat trenger plantene ikke å bli vannet så ofte om høsten som om våren og sommeren. Sjekk plantene før du vanner dem, for å finne ut om de trenger vann. Se på og berør jorden for å se om den er tørr. Vanligvis er tørr jord lett i fargen. Vann hele rotområdet til vann begynner å renne ut av bunnen av potten.

Om høsten trenger du sannsynligvis bare å vanne beholderhagen en til to ganger i uken

Plant en høstbeholderhage Trinn 9
Plant en høstbeholderhage Trinn 9

Trinn 2. Beskytt plantene dine mot frostskader

Selv om det er viktig å velge planter som kan håndtere frost, kan du også ta noen ekstra skritt for å beskytte beholderhagen din ytterligere mot frostskader. Det er en rekke ting som kan gjøres for å unngå frostskader om høsten. Prøv disse tipsene for å sikre at beholderhagen din holder seg frisk:

  • Plasser beholderen i et skjermet område: Om natten, hvis det er frost i prognosen, bør du flytte beholderne til et skjermet sted. For eksempel, flytt inn i hjørnet av verandaen slik at den er beskyttet mot vinden.
  • Ta med containere om natten. Hvis det er en vedvarende kald periode, kan det være lurt å ta med beholderne om natten. Dette vil beskytte plantene dine mot elementene.
  • Løft beholdere fra bakken. For eksempel kan du kjøpe en beholder som har gryteføtter, eller plassere beholderen på murstein. Dette vil hjelpe til med drenering og kan forhindre at gryten sprekker i det kalde været.
  • Bruk et lag mulch, for eksempel halm, blader eller flis, for å beskytte og isolere jorda.
  • Legg et ark eller stoff over plantene. Hvis du opplever et kaldt snap, kan du gi plantene dine ekstra beskyttelse ved å dekke dem med et gammelt ark eller et stykke stoff.
Plant en høstbeholderhage Trinn 10
Plant en høstbeholderhage Trinn 10

Trinn 3. Plasser beholderne i så mye lys som mulig

Du bør plassere containerhager i et område som får så mye sollys som mulig i løpet av de forkortede høstdagene. Dette vil bidra til å holde plantene sunne og grønne lenger. Ikke hold plantemaskinen under en dekket veranda og i skyggen hele dagen. Dette kan øke hastigheten som plantene blir sovende med.

Trinn 4. Klipp av døde blader og blomster for å holde potten din frisk

Sjekk beholderhagen noen få dager for brukte blomster og brune blader og stilker. Bruk en håndbeskjærer for å kutte dem forsiktig av, slik at du holder pottene sunne og vakre.

Plant en høstbeholderhage Trinn 11
Plant en høstbeholderhage Trinn 11

Trinn 5. Ikke bruk gjødsel om høsten

Selv om gjødsel anbefales gjennom vår- og sommermånedene for å hjelpe planteveksten, er det mindre viktig om høsten. Vanligvis påvirkes gjødsel med kontrollert frigjøring av temperaturen, og som et resultat frigjøres ikke mye gjødsel for plantebruk under kaldere temperaturer. På grunn av denne gjødsel er unødvendig.

  • Hvis du lever i et mildere klima, kan du oppdage at gjødsel er nødvendig om høsten.
  • Bruk en vannløselig gjødsel om høsten fordi den vil være mer effektiv.

Tips

  • Overvåk værmeldingen slik at du kan beskytte containerhagen på uforholdsmessige kalde dager og netter.
  • Sjekk plantene dine daglig for å se om de trenger vann.
  • Bare velg planter som kan opprettholde kaldere temperaturer. Forstå gjennomsnittlige sesongoppturer og nedturer for ditt område, og velg planter deretter.

Anbefalt: