Enkle måter å måle trapper og en landing for teppe: 8 trinn

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å måle trapper og en landing for teppe: 8 trinn
Enkle måter å måle trapper og en landing for teppe: 8 trinn
Anonim

Å finne ut hvor mye teppe du trenger for å dekke trapper og en landing er et spørsmål om å ta noen enkle målinger med et målebånd og sette dem sammen. Mål hver landing på trappen og legg til litt ekstra for å gjøre rede for installasjonen for å finne ut hvor mye teppe du trenger for å dekke landingen. Mål trappene for å finne ut hvor mye teppe du trenger for å dekke hver enkelt, multipliser deretter lengden med antall trapper og legg til litt mer for å ta hensyn til feil og uregelmessigheter.

Trinn

Metode 1 av 2: Få landingsmålene

Mål trapper og et landingsrom for teppe Trinn 1
Mål trapper og et landingsrom for teppe Trinn 1

Trinn 1. Mål bredden på landingen med et målebånd

Sett enden av målebåndet mot bunnen av trappen som møter landingen og strekk den ut til grunnplaten på motsatt vegg. Les nummeret der det møter baseboardet og skriv ned bredden på landingen for å referere til senere.

Det er en god idé å måle bredden på minst 2 forskjellige steder i tilfelle landingen ikke er helt firkantet. Bruk den lengste av målingene når du beregner hvor mye teppe du trenger (teppe kan alltid trimmes ned for å passe)

Mål trapper og et landingsrom for teppe Trinn 2
Mål trapper og et landingsrom for teppe Trinn 2

Trinn 2. Bruk målebåndet for å finne lengden på landingen

Vri målebåndet 90 grader og mål fra grunnplaten der landingen møter veggen til den øverste kanten av trappen som fortsetter nedover. Skriv ned lengden på landingen.

Kontroller lengden på landingen på minst 2 steder og gå med det større tallet hvis det er noen forskjell

Tips: Lengden og bredden på landingen vil være den samme i de fleste tilfeller, siden de tilsvarer trappens bredde, men det er alltid en god idé å måle i tilfelle det er forskjeller.

Mål trapper og et landingsrom for teppe Trinn 3
Mål trapper og et landingsrom for teppe Trinn 3

Trinn 3. Legg 5,1 cm til lengden og bredden på landingen

Legg 5,1 cm til hver måling for å ta hensyn til at noen av teppene brettes under installasjonen. Dette vil sikre at det er nok teppe til å dekke landingen.

Teppet vil bli brettet under og stiftet under installasjonen for å få en ferdig utseende kant. Dette er grunnen til at du må legge til 5,1 cm på både lengden og bredden

Metode 2 av 2: Legge sammen trappemålingene

Mål trapper og et landingsrom for teppe Trinn 4
Mål trapper og et landingsrom for teppe Trinn 4

Trinn 1. Mål bredden på trappen med et målebånd

Strekk ut målebåndet parallelt med kanten av en trapp for å få bredden. Dette tallet forteller deg hvor bredt teppet må være for å dekke trappene.

Gjør dette for 2-3 trapper hvis det er noen variasjoner i bredden. Bruk den bredeste målingen som tallet for din bredde for å sikre at du får teppe som er bredt nok (du kan trimme det slik at det passer til alle trapper som er smalere)

Mål trapper og et landingsrom for teppe Trinn 5
Mål trapper og et landingsrom for teppe Trinn 5

Trinn 2. Vri målebåndet 90 grader og mål dybden på trappene

Hold målebåndet flatt mot trappens slitebane, legg enden av målebåndet mot bunnen av neste trapp opp, og strekk det ut til trappekanten. Les tallet helt på kanten for å få dybden, og skriv det ned for å referere til senere.

  • Trappebanen er den delen du tråkker på når du går opp og ned trappene. Tenk på dybden som hvor mye plass til foten din er fra hæl til tå på trappen.
  • Igjen, gjør dette for 2-3 trapper og bruk det større tallet for dybden på trappene hvis det er noen forskjeller.
Mål trapper og et landingsrom for teppe Trinn 6
Mål trapper og et landingsrom for teppe Trinn 6

Trinn 3. Hold målebåndet vertikalt for å måle trappens stigning

Vri målebåndet vertikalt slik at enden er flat mot slitebanen på en trapp, og du kan strekke målebåndet opp i luften for å måle hvor høy trappen er. Mål fra trappens slitebane til trappekanten ovenfor og skriv ned dette tallet.

  • Vær oppmerksom på at stigningen er hvor høy trappen er, mens dybden er hvor dyp slitebanen er. Stigningen er en vertikal måling, og dybden er en horisontal måling.
  • Gjør dette minst 2 ganger for å sikre at du får det riktige tallet for stigningen. Bruk det større tallet hvis det er noen variasjoner.

Tips: Noen trapper har "nosing" (en kant som stikker litt ut). Hvis dette er tilfellet, kan du knipe målebåndet mellom tommelen og pekefingeren rundt nesen når du måler dybden på en trapp, og deretter fortsette å forlenge målebåndet for å måle både dybde og stigning samtidig.

Mål trapper og et landingsrom for teppe Trinn 7
Mål trapper og et landingsrom for teppe Trinn 7

Trinn 4. Multipliser dybden og stigningen av trappene med antall trapper

Legg til dybden og hev sammen. Tell antall trapper på hele trappen og multipliser den med summen av dybden og stigningen.

For eksempel, hvis trappens dybde er 25 cm og stigningen er 18 cm, vil du multiplisere 43 cm med antall trapper. Hvis det er 10 trapper, vil totalen være 430 cm

Mål trapper og et landingsrom for teppe Trinn 8
Mål trapper og et landingsrom for teppe Trinn 8

Trinn 5. Legg ca. 10 cm (10 cm) til lengden som et sikkerhetsnett

Dette vil gi deg et lite vrikkerom for små feil i målingene eller uregelmessigheter i trappene. Legg til mer enn 10 cm hvis du vil være ekstra forsiktig eller vite at trappen din er litt rar (for eksempel en trapp i et veldig gammelt hus som har vridd seg med tiden).

For eksempel, hvis du vet at du trenger 430 cm teppe, må du få minst 440 cm for å gjøre rede for feil

Anbefalt: