3 måter å lære videoredigering på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å lære videoredigering på
3 måter å lære videoredigering på
Anonim

Redigering er en sentral ferdighet i videoproduksjon som kan lage eller ødelegge den generelle kvaliteten på en video. Redigering er imidlertid en relativt enkel prosess å forstå. Når du har lært det grunnleggende, vil du kunne bruke dine nye ferdigheter til å øke kvaliteten på videoene dine betydelig. Mest av alt er eksperimentering nøkkelen til å bli en flott redaktør, så ikke vær redd for å ta veien mindre reist.

Trinn

Metode 1 av 3: Lære grunnleggende redigeringsteknikker

Lær videoredigering Trinn 1
Lær videoredigering Trinn 1

Trinn 1. Filmopptak for å samle litt øvingsmateriale

Film alt og alt, så lenge det er mye av det. Ikke bekymre deg for å prøve å fortelle en historie, bare film dine omgivelser, den lokale parken, gaten din, rommet ditt eller til og med kjæledyret ditt.

  • De fleste moderne telefoner er i stand til å skyte HD -opptak som er perfekte for å øve på redigeringskunnskapene dine.
  • Hvis du ikke har et kamera tilgjengelig, eller bare vil begynne å redigere, kan du laste ned videoklipp online for å øve på.
Lær videoredigering Trinn 2
Lær videoredigering Trinn 2

Trinn 2. Importer opptakene til programvaren

Vanligvis vil redigeringsprogramvare ha det som kalles en "bin", et bestemt sted i programmet for å lagre alle de rå opptakene dine. Dette vil se ut som en liste over mapper eller et stort tomt område på venstre side av hovedredigeringsskjermen.

Hvis du ikke finner en importknapp, lar noen programvare deg dra filen fra datamaskinen til programvaren

Lær videoredigering Trinn 3
Lær videoredigering Trinn 3

Trinn 3. Legg til klipp på tidslinjen

Etter at du har importert opptak til søppelkassene, begynner du å dra dem til "tidslinjen". Tidslinjen vises som en lang horisontal stolpe som tar opp den nedre halvdelen av redigeringsskjermen.

Tidslinjen er hvor mesteparten av arbeidet vil bli utført. Her kan du bestille, omorganisere og manipulere opptakene på en rekke forskjellige måter

Lær videoredigering Trinn 4
Lær videoredigering Trinn 4

Trinn 4. Omorganiser klippene på tidslinjen

Selv om opptakene kan være tilfeldige, kan du prøve å omorganisere klippene i forskjellige ordre for å fortelle forskjellige historier. For å gjøre det, klikk og dra den lange rektangulære boksen (som representerer videoklippet) frem og tilbake.

Klippene du legger sammen kan påvirke hverandre. Seeren av en video vil alltid tenke på følgende klipp i sammenheng med det forrige. Når du ser på en film, et TV -program eller et videoklipp, kan kuttet bli helt usynlig hvis det utføres riktig

Lær videoredigering Trinn 5
Lær videoredigering Trinn 5

Trinn 5. Trim videoklippene for å endre tempoet i videoen

Navnet på verktøyet varierer fra program til program, men vanligvis kalles det 'Trim' -verktøyet. Du bruker dette verktøyet til å trimme forsiden eller baksiden av et klipp for å gjøre det kortere eller for å forlenge det utover. Klikk på kanten av et videoklipp på tidslinjen og dra det inn og ut. Dette vil "klippe" klippet.

Lær videoredigering Trinn 6
Lær videoredigering Trinn 6

Trinn 6. Gjennomfør overganger for å gjøre kutt mer tiltalende

Avhengig av tonen i videoen som gjøres, kan en forhåndsdefinert overgang fra ett klipp til et annet gi videoen et friskt pust. Naviger til kategorien 'Overganger' i de fleste redigeringsprogrammer, og dra en overgang du liker til skjæringen mellom to videoklipp.

Selv om overganger er morsomme, må du alltid tenke på hvem du lager videoen for. For mange overdrevne overganger kan forringe kvaliteten på en video

Lær videoredigering Trinn 7
Lær videoredigering Trinn 7

Trinn 7. Eksporter videoen fra redigeringsprogramvaren for å lagre redigeringene

Når du er ferdig med å trimme, omorganisere og importere alle opptakene du liker, er det nå på tide å eksportere videoen. Programvaren samler alle redigeringene du har gjort av klippene og "koder" dem til et vennlig format.

Noen ganger kan eksport være skremmende på grunn av det store antallet alternativer som er tilgjengelige for deg i programvaren. Hvis du er i tvil, må du alltid eksportere med 24 bilder per sekund (fps) og 1080p. Dette betyr at du kan spille den siste videoen i mediespilleren du ønsker. Kvaliteten vil vanligvis se bedre ut etter at videoen er eksportert

Metode 2 av 3: Anskaffelse av avanserte redigeringsteknikker

Lær videoredigering Trinn 8
Lær videoredigering Trinn 8

Trinn 1. Lær hvordan du klipper klipp

Noen ganger vil du helt kutte slutten av et videoklipp, eller segmentere et klipp i to. Dette verktøyet varierer i navn, men det kalles vanligvis et 'Cut' -verktøy som er symbolisert med et lite barberblad.

  • Klikk på verktøyet, og markøren skal endres til et bilde av et barberblad. Juster markøren med stedet du vil dele klippet i to og venstre klikk. Du kan nå dra klippet fra hverandre.
  • Denne teknikken stammer fra de dagene da redaktører bokstavelig talt måtte skjære et stykke film med en barberhøvel som de ville ha bak øret.
Lær videoredigering Trinn 9
Lær videoredigering Trinn 9

Trinn 2. Legg til musikk i videoen din ved å importere den til en "bin"

På tidslinjen tar videoklippene en enkelt horisontal stolpe. Det vil være en annen stolpe under videoklippet som vil være tom. Dette er forbeholdt musikk som skal følge med videoen. Hvis linjen nedenfor allerede er opptatt, betyr dette at lyden til den innspilte videoen allerede er festet.

  • For å legge til din egen musikk, importerer du en musikkfil på samme måte som en videofil i en skuff. Alternativt kan du bare dra en musikkfil til tidslinjen.
  • Hvis du vil at videoen skal være lydløs, slik at den valgte musikken kan høres, må du skille videoklippet fra lydklippet. Dette er en annen prosess for hvert stykke programvare, men vanligvis hvis du høyreklikker på et videoklipp, skal det vises et alternativ som lar deg skille dem. Deretter klikker du bare på uønsket lyd og trykker på 'slett' på tastaturet.
Lær videoredigering Trinn 10
Lær videoredigering Trinn 10

Trinn 3. Juster miksen for å lage lyd av høyere kvalitet

'Justering av miksen' betyr å justere volumet til forskjellige lydspor slik at de ikke blir for høye eller for stille. Den enkleste måten å gjøre dette på er ved å klikke på den midterste linjen i lydklippet og dra den opp eller ned, slik at den blir henholdsvis høyere og roligere. Lydmiksen blir ofte oversett, men er integrert i den generelle kvaliteten.

Noen programmer som Final Cut Pro eller Adobe Premiere vil ha dedikerte lydblandingsfaner øverst på skjermen som gir deg grundige kontroller på lydvolum

Lær videoredigering Trinn 11
Lær videoredigering Trinn 11

Trinn 4. Prøv deg frem med litt fargekorreksjon for å få videoen til å se profesjonell ut

Det er sannsynlig at hvis du bruker dine egne videofilmer, kan videoen være for lys, for mørk eller tonet av en overordnet farge. Dette skyldes vanligvis eksponering av kameraet, men dette kan fikses i redigeringsprogramvare.

De fleste redigeringsprogramvare vil ha en egen kategori for fargekorrigering der du kan justere de individuelle fargene i et helt videoklipp etter din smak

Lær videoredigering Trinn 12
Lær videoredigering Trinn 12

Trinn 5. Slett unødvendige opptak

Når du prøver å fortelle en historie, vil noen ganger et bestemt klipp bare ikke passe. Ikke vær redd for å klippe et klipp hvis det ikke fungerer. Det er generelt sjelden at sluttproduktet vil bruke alle opptakene du har spilt inn.

Metode 3 av 3: Velge ideell programvare

Lær videoredigering Trinn 13
Lær videoredigering Trinn 13

Trinn 1. Arbeid med Apple iMovie hvis du eier en Apple -enhet

I dag kommer iMovie forhåndsinstallert på de fleste stasjonære og bærbare datamaskiner fra Apple, i tillegg til at den er tilgjengelig fra App Store for mobile enheter som iPad eller iPhone. iMovie ble skapt for å være så intuitiv som mulig for amatørfilmskaperen som ønsker å begynne i redigeringskarrieren.

Det er ikke nødvendig å gå videre til mer spesialiserte programmer for å lære det grunnleggende, spesielt siden de vil koste penger mens iMovie kan komme gratis med datamaskinen

Lær videoredigering Trinn 14
Lær videoredigering Trinn 14

Trinn 2. Bruk Adobe Premiere hvis du jobber med Windows

Windows har langt flere programmer for grunnleggende videoredigering, men kremen av avlingen anses generelt for å være Adobe Premiere. Premiere tilbyr mange paralleller til annen profesjonell redigeringsprogramvare, og har tiltrukket seg et dødssykt følge.

Premiere kommer inn til en billigere pris enn konkurrentene, så hvis du har både en Windows- og en Apple -enhet tilgjengelig og lurer på hvilken du skal gå for, er Premiere det mer kostnadseffektive valget

Lær videoredigering Trinn 15
Lær videoredigering Trinn 15

Trinn 3. Kjøp Corel Videostudio for et billigere alternativ

Under Premiere for Windows er det fortsatt mange alternativer for redigering. Et slikt programvarevalg som blir vurdert positivt, er Corel Videostudio for sine sammenlignbare funksjoner til Premiere og Final Cut som er mer enn tilstrekkelig for en ny redaktør.

Corel Videostudio kan også skryte av imponerende oppdaterte funksjoner som redigering av 360 VR-video, en funksjon som mange redigeringsprogrammer mangler

Lær videoredigering Trinn 16
Lær videoredigering Trinn 16

Trinn 4. Last ned Lightworks hvis du ikke har råd til å bruke

Hvis du mangler penger og er usikker på om det er verdt å investere i noen av de høyere programmene, og du bare trenger å gjøre noen grunnleggende redigering, er Lightworks noe for deg. Den tilbyr mer enn nok grunnleggende funksjoner for vindusbrukere og har tatt stedet for Windows Movie Maker som nå ikke lenger er tilgjengelig for nedlasting.

Hvis du vil kutte tennene på grunnleggende redigeringsteknikker, er det ingenting galt med å laste ned et av disse gratis programmene først for å få en følelse av prosessen

Tips

  • Hver programvare er litt forskjellig, så hvis et av disse trinnene ikke fungerer for deg, kan du prøve å undersøke det spesifikke problemet du har i forhold til programvaren du bruker.
  • Det er mye mer redigeringsprogramvare tilgjengelig enn det som er oppført i første trinn, så hvis ingen av alternativene virker ideelle for deg, må du lese anmeldelser og meninger om annen programvare som kan passe dine behov bedre.
  • VSDC er en god programvare for å redigere videoer på mellomnivå. Den er gratis å laste ned og har en ganske grei brukergrensesnitt.

Anbefalt: