Hvordan lage et mytisk verdenskart: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage et mytisk verdenskart: 9 trinn (med bilder)
Hvordan lage et mytisk verdenskart: 9 trinn (med bilder)
Anonim

I mange skjønnlitterære historier fødes en mytisk verden inn i fantasiens hav. Mange strebende tegnere, skuffer eller teknologiske artister vil også skape mytiske verdener for moro skyld. Uansett årsak, når du beskriver denne mytiske verden, trenger du et kart for å vise verden du har skapt. Dette er teknisk kunst, hvis du vil tegne verden din for hånd, gjør det samme som nedenfor, men det er umulig å uttrykke din egen stil og kunst, så dette er bare hvordan du lager en mytisk verden på datamaskinen.

Trinn

MythicalWorldMap Trinn 1
MythicalWorldMap Trinn 1

Trinn 1. Gi verden liv

Gi verden din navn. Bestem hvilken verden karakterene dine befinner seg i. Hvis du har problemer med å bestemme hva du skal kalle verden, går du til en engelsk-til-tyrkisk/latin/fransk oversetter, skriver inn et ord og finner et fint navn. De fleste navn vil ikke være veldig fengende i begynnelsen, men vil ta tak i etter hvert. Du vil mest sannsynlig bytte navn mange ganger. Verden i eksemplene her vil vi kalle "Sasirma" det tyrkiske ordet for "undring".

MythicalWorldMap Trinn 2
MythicalWorldMap Trinn 2

Trinn 2. Gi verden en geografi

Vår verden har en blanding av landmasser og øyer og vann, alt inkludert tropisk, subtropisk, ørken, tundra, daler, fjell, sumpete og mange andre typer land.

  • Hvordan er landmassene? Hvor mange store landmasser er det? Hvor mange øyer er det? Er det mer vann eller land?
  • Hva slags klima er det? Hvor er det varmt? Hvor er det kaldt?
MythicalWorldMap Trinn 3
MythicalWorldMap Trinn 3

Trinn 3. Lag klimaet

Hvis du vil skape en ny type klima (forskjellig fra tundra, ørken, osv.) Må du være en ekstremt talentfull forfatter. Bestem hva hovedomgivelsene vil være (gress, sand, osv.), Bestem varmen og hvordan det er, bestem hvor fersk/saltvann er og om det kan støtte store befolkninger.

MythicalWorldMap Trinn 4
MythicalWorldMap Trinn 4

Trinn 4. Legg til funksjoner

Hvilke byer er det? Hvilke veier er det? Hvor er skogene/ørkenene/tundraene/etc?

MythicalWorldMap Trinn 5
MythicalWorldMap Trinn 5

Trinn 5. Gi din verden en personlighet

Vår verden har en blanding av tundraer, ørkener, tropiske, subtropiske og mange andre klima. Verden vår støtter milliarder av mennesker og dyr, og vi er "sofistikerte". Hvordan vil verden din se ut? Bestem deg for følgende:

  • Hvilken art støtter den? Det kan være lurt å lage flere nye arter eller finne mytiske skapninger du kan legge til i verden din. Snakker disse dyrene?
  • Hva er befolkningen i denne verden? Hvis dyrene dine kan snakke, er det flere mennesker eller dyr? Sammenfaller mennesker og dyr med hverandre for å overleve?
MythicalWorldMap Trinn 6
MythicalWorldMap Trinn 6

Trinn 6. Vurder hvordan det styres

Er det forskjellige regjeringer i din verden? Hvor holder de til? Hvilke raser og arter lever der? Hvilken regjering er i krig med hvem?

MythicalWorldMap Trinn 7
MythicalWorldMap Trinn 7

Trinn 7. Tenk på kompleksiteten i din verden

Er det enkelt eller sofistikert?

Trinn 8. Du kan også legge til planter, mat, klær og mennesker

Trinn 9. Last ned GIMP 2

GIMP er gratis, og det kommer med alle verktøyene du trenger for å skape din verden.

Tips

  • Det er en god idé å ha et mer detaljert kart over byen/byen/landsbyen/regionen der det meste foregår. (husk at byer og andre områder der grupper av mennesker bor sammen, blir vanligvis ikke kastet sammen i all vilje. Det er en hensikt med alt i området og en grunn til at det ligger der det er.)
  • Tenk på infrastruktur (det er viktig i alle land).
  • Prøv å gjøre kartet ditt i målestokk. Du trenger ikke å lage en milemarkør eller noe, men du vil bli mer fornøyd med kartet ditt hvis for eksempel trærne ikke har samme størrelse som fjell. Avhengig av størrelsen på din verden, fungerer mange pensler i grungestil i forskjellige malingsprogrammer (a la GIMP) godt for å lage skog og slikt, og det er også mulig å lage tilpassede pensler i noen programmer.

Anbefalt: