3 måter å rengjøre en Memory Foam -pute

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre en Memory Foam -pute
3 måter å rengjøre en Memory Foam -pute
Anonim

Memory -skumputer kan ikke vaskes i maskin, men det finnes måter å rydde opp i søl, nøytralisere lukt og fjerne flekker. Suge opp overflødig væske raskt for å forhindre flekker, og tørk av området med fuktige kluter eller tørkepapir. Om nødvendig, rengjør området med en mild såpe. For å nøytralisere lukt, dryss på begge sider av puten med natron. Behandle tøffere lukt og flekker med et enzymatisk rengjøringsmiddel eller eddikløsning. Tørk alltid puten helt før du bytter putetrekk eller bruker den.

Trinn

Metode 1 av 3: Rengjøring av søl

Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 1
Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 1

Trinn 1. Fjern putetrekket og vask det som anvist

Så snart du har sølt noe, fjerner du putetrekket og sjekker etiketten på pleieinstruksjonene. Bløtlegg det i kaldt vann eller vask det i henhold til pleieinstruksjonene umiddelbart for å forhindre flekker.

Ved å bruke en væskesikker putetrekk eller putebeskytter vil du holde minneskumputen ren. Siden det ikke er så enkelt å vaske det som å kaste det i en maskin, vil flekkforebygging spare deg for problemer med hyppigere rengjøringer

Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 2
Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 2

Trinn 2. Suge opp væske med håndklær så snart som mulig

Med putetrekket fjernet, tørk utslippsområdet med tørre kluter eller tørkepapir. Prøv å suge opp så mye væske som mulig.

Bruk blotting bevegelser i stedet for hard skrubbing eller gnidning. Mindre skånsomme bevegelser kan skade putens skumstruktur

Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 3
Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 3

Trinn 3. Dekk utslippsområdet med en fuktig klut og et mildt vaskemiddel

Når du har suget opp overflødig væske, tørk av området med en klut eller et papirhåndkle fuktet med kaldt vann. Hvis du har problemer med å slippe ut utslippet, kan du sprute en eller to dråper mild, alkoholfri oppvaskmiddel på den fuktige kluten og bruke den til å tømme utslippsområdet.

  • Varmt vann får flekker til å sette seg, så kaldt vann er det beste alternativet.
  • Ha tålmodighet og fortsett forsiktig å tørke i stedet for å skrubbe hardt. Bruk så lite fuktighet som mulig for å rengjøre søl, da vann kan skade minneskum.
Rengjør en Memory Foam Pill Trinn 4
Rengjør en Memory Foam Pill Trinn 4

Trinn 4. Blot og lufttørk puten helt

Etter rensing av utslippet, tørk av området med et tørt håndkle. Unngå å vride ut puten, ellers risikerer du å skade skumstrukturen. Når du har fjernet så mye fuktighet som mulig med håndkleet, la puten lufttørke helt før du setter ut putetrekket.

  • Du kan bruke en tørketrommel for å gjøre tørkeprosessen raskere, men vær sikker på at den er kjølig.
  • Unngå å bruke en tørketrommel, ellers risikerer du å smelte en hukommelseskumpute.

Metode 2 av 3: Fjerne lukt

Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 5
Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 5

Trinn 1. Tåke puten med en stofffrisker

En stofffriskende spray, for eksempel Febreeze, er en god hurtigreparasjon hvis du trenger å nøytralisere en lukt. Selv om den kanskje ikke takler tøffere lukt, vil den fungere som en enkel første forsvarslinje.

Du bør spray puten lett med stoffspray og unngå å mette den

Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 6
Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 6

Trinn 2. Dryss natron på puten

Med putetrekket fjernet, dryss natron over hver side av puten. La den sitte i opptil 15 minutter for grunnleggende fjerning av lukt. For tøffere jobber, la den sitte i minst 30 minutter.

Du kan også drysse puten med boraks hvis du foretrekker det eller ikke har natron ved hånden

Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 7
Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 7

Trinn 3. Støvsug opp natron etter å ha latt den sitte

Bruk en håndholdt støvsuger eller et slangefeste på et gulvstøvsuger for å fjerne natron. Støvsuging vil også fjerne støv, hudceller og andre partikler fra puten.

Det er lurt å investere i et billig håndholdt vakuum som du bare bruker til sengetøyet ditt. På den måten vil du ikke bruke det samme apparatet for både gulv og steder du hviler ansiktet ditt

Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 8
Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 8

Trinn 4. Prøv å la puten ligge ute i sterkt sollys

Å bruke sollys for å desinfisere og deodorisere er en gammeldags teknikk som mange produsenter nå anbefaler. Heng puten din ute på en tørkesnor på en varm, solrik dag for naturlig fjerning av lukt.

For å unngå at den plukker opp allergener, velg en dag med lavt pollentall for å lufte ut puten. Gi den en rask støvsugning etter å ha hengt den utenfor

Metode 3 av 3: Fjerne flekker

Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 9
Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 9

Trinn 1. Prøv å duppe det først med vann og et mildt vaskemiddel

Hvis en flekk har satt seg, bør ditt første tiltak være å prøve kaldt vann og mild såpe. Bruk blotting og dabbing bevegelser og unngå hard skrubbing.

Husk å bruke så lite vann som mulig når du rengjør søl og flekker

Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 10
Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 10

Trinn 2. Spray flekken med et enzymatisk rengjøringsmiddel

Hvis ditt første forsøk ikke lykkes, kan du prøve et litt sterkere rengjøringsmiddel. Finn en enzymrens i en sprayflaske i et nærliggende hjem, dagligvare eller varehus. Spray det flekkete området eller, for å fjerne kraftig lukt, hele puten.

  • La rengjøringsmidlet stå i fem minutter etter sprøyting.
  • Spray puten lett og unngå å mette den.
Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 11
Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 11

Trinn 3. Bruk en eddikløsning hvis du ikke har et enzymatisk rengjøringsmiddel

Du kan lage en hurtig eddikløsning hvis du trenger å fjerne en flekk med en gang, men ikke har en enzymrens. Bland en del kaldt vann og en del hvit destillert eddik, og overfør deretter oppløsningen til en sprayflaske. Tilsett en teskje sitronsaft i løsningen for å kutte eddiklukten.

Spray puten lett med eddikløsningen, og la den stå i fem minutter

Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 12
Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 12

Trinn 4. Tørk av området med en fuktig klut

Etter å ha latt rengjøringsmidlet stå i 5 minutter, fukt den med en ren klut eller et papirhåndkle med kaldt vann. Bruk den til å fjerne det berørte området og gradvis finne ut flekken.

Gjenta sprayen, la den stå og tørk prosessen til du har fjernet flekken

Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 13
Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 13

Trinn 5. Unngå å ødelegge puten din for å få ut en sta flekk

Hvis du ikke kan fjerne en flekk, husk at puten vil være dekket av etuiet, og flekken vil ikke være synlig. Ikke skrubb eller bløtlegg puten eller bruk en hard rengjøringsmiddel. Hvis det ikke er dårlig lukt, er det bedre å ha en usynlig flekk enn en ødelagt pute.

Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 14
Rengjør en Memory Foam Pute Trinn 14

Trinn 6. Tørk puten helt før du bytter putetrekk

Gi puten 12 til 24 timer til å lufttørke helt, eller bruk en føntørker på en kald innstilling. Å bytte putetrekk mens puten fortsatt er våt, kan oppmuntre til muggvekst. Hvis du bruker puten mens den fortsatt er våt, kan det skade skummet.

Anbefalt: